Юлія Тимошенко: Мета Нового курсу - якісна та доступна медицина - «Мир» » «Новости Дня»
Захар
Опубликовано: 21:06, 27 февраля 2019
Мир / Украина

Юлія Тимошенко: Мета Нового курсу - якісна та доступна медицина - «Мир»

Збільшення бюджету медичної галузі, запровадження медстрахування і спеціальних програм по окремих захворюваннях - це ключові структурні елементи концепції системи охорони здоров'я. Про це заявила...
Юлія Тимошенко: Мета Нового курсу - якісна та доступна медицина - «Мир»

Збільшення бюджету медичної галузі, запровадження медстрахування і спеціальних програм по окремих захворюваннях - це ключові структурні елементи концепції системи охорони здоров'я.


Про це заявила кандидат у Президенти України Юлія Тимошенко під час Національного медичного форуму «Якісна та доступна медицина», який відбувся у Києві.


За словами лідера «Батьківщини», вже зараз треба почати розробляти фундаментальні документи, зокрема законопроект про національну стратегію охорони здоров'я, який би перебачив комплекс змін у найважливішій галузі нашого життя.


Обговорюючи концепцію системи охорони здоров'я разом з учасниками форуму, вона назвала ключові її структурні елементи.


Так, потрібно суттєво збільшити видатки з бюджету на охорону здоров'я.


«Неможливо, коли в розвинених країнах приблизно 10-12% ВВП - держава фінансує, а в нас - 3%. Це означає, що в бюджетній політиці охорона здоров'я на останньому місці», - зазначила Голова партії.


На її переконання, видатки з бюджету мають бути не нижче, ніж 6% ВВП.


Також потрібно запровадити медичне страхування. І для пенсіонерів, непрацездатних, неповнолітніх воно має бути за державний кошт і повноцінне: у страховку мають включалися всі складові.


Третя складова концепції - спеціальні програми з бюджету по окремих захворюваннях: для хворих на туберкульоз, діабетиків, онкохворих.


Побудова такої моделі, допоможе щонайменше втричі збільшити бюджет, що йтиме на охорону здоров'я.


Також важливим буде реформування та відповідне оснащення ФАПів і достатнє фінансування первинної ланки (виходити на 1000-1200 грн на одного пацієнта базового тарифу).


«Я гарантую, що для проведення системних змін в нас вистачить політичної волі. Все буде добре», - підсумувала Юлія Тимошенко.


Присутній на форумі співголова коаліції «Зупинимо туберкульоз разом» Ігор Горбасенко зазначив про наявність в лідера «Батьківщини» цієї політичної волі, яка буде спрямована не на бюджетне скорочення фінансування галузі, а саме на здоров'я людей.


ba.org.ua



...

Збільшення бюджету медичної галузі, запровадження медстрахування і спеціальних програм по окремих захворюваннях - це ключові структурні елементи концепції системи охорони здоров'я. Про це заявила кандидат у Президенти України Юлія Тимошенко під час Національного медичного форуму «Якісна та доступна медицина», який відбувся у Києві. За словами лідера «Батьківщини», вже зараз треба почати розробляти фундаментальні документи, зокрема законопроект про національну стратегію охорони здоров'я, який би перебачив комплекс змін у найважливішій галузі нашого життя. Обговорюючи концепцію системи охорони здоров'я разом з учасниками форуму, вона назвала ключові її структурні елементи. Так, потрібно суттєво збільшити видатки з бюджету на охорону здоров'я. «Неможливо, коли в розвинених країнах приблизно 10-12% ВВП - держава фінансує, а в нас - 3%. Це означає, що в бюджетній політиці охорона здоров'я на останньому місці», - зазначила Голова партії. На її переконання, видатки з бюджету мають бути не нижче, ніж 6% ВВП. Також потрібно запровадити медичне страхування. І для пенсіонерів, непрацездатних, неповнолітніх воно має бути за державний кошт і повноцінне: у страховку мають включалися всі складові. Третя складова концепції - спеціальні програми з бюджету по окремих захворюваннях: для хворих на туберкульоз, діабетиків, онкохворих. Побудова такої моделі, допоможе щонайменше втричі збільшити бюджет, що йтиме на охорону здоров'я. Також важливим буде реформування та відповідне оснащення ФАПів і достатнє фінансування первинної ланки (виходити на 1000-1200 грн на одного пацієнта базового тарифу). «Я гарантую, що для проведення системних змін в нас вистачить політичної волі. Все буде добре», - підсумувала Юлія Тимошенко. Присутній на форумі співголова коаліції «Зупинимо туберкульоз разом» Ігор Горбасенко зазначив про наявність в лідера «Батьківщини» цієї політичної волі, яка буде спрямована не на бюджетне скорочення фінансування галузі, а саме на здоров'я людей. ba.org.ua .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика