Юрій Одарченко: «Батьківщина» виступає за рівні права об’єднаних громад і сільських рад - «Мир» » «Новости Дня»
Blomfield
Опубликовано: 16:21, 12 июня 2019
Мир / Украина

Юрій Одарченко: «Батьківщина» виступає за рівні права об’єднаних громад і сільських рад - «Мир»

Найуспішніша реформа децентралізації, як її називає Гройсман, призвела лише до примусового укрупнення сільських рад та має на меті знищення поселенської мережі. Про це в інтерв'ю в межах проекту...
Юрій Одарченко: «Батьківщина» виступає за рівні права об’єднаних громад і сільських рад - «Мир»
Юрій Одарченко: «Батьківщина» виступає за рівні права об’єднаних громад і сільських рад - «Мир»

Найуспішніша реформа децентралізації, як її називає Гройсман, призвела лише до примусового укрупнення сільських рад та має на меті знищення поселенської мережі.


Про це в інтерв'ю в межах проекту Intervisor розповів народний депутат України від фракції «Батьківщина» Юрій Одарченко.


«Тільки вдумайтесь: за перспективним планом об'єднання територіальних громад у Херсонській області мало б знищитись близько 80% селищних та сільських рад. При чому об'єднатись у цілі громади повинні були цілі райони», - сказав він.


Народний депутат переконаний, що оголошуючи реформу децентралізації, уряд переслідував мету - скинути з себе відповідальність за ситуацію на місцях.


«Зі створенням об'єднаної територіальної громади, усі повноваження та важелі впливу перебирає на себе центр громади. І тим населеним пунктам, які входять до складу ОТГ, дуже важко вплинути на ситуацію та вибити щось для себе. Таким чином, закриваються школи, лікарні, і мешканці вимушені шукати свою долю або в центрі громади, або в іншому місці. Це робиться з однією метою - відібрати в людей землю та знищити поселенську мережу», - переконаний Юрій Одарченко.


Парламентарій від «Батьківщини» вважає, що для того, аби кожна громада та сільська рада, яка не об'єдналась, були самодостатніми, необхідно зробити їх рівноправними.


«Батьківщина» виступає за зрівняння об'єднаних територіальних громад та сільських рад, які не об'єднались, аби вони отримували однакові надходження з бюджету, однаково розпоряджались землею та були самодостатніми», - підсумував Юрій Одарченко.


ba.org.ua


...

Найуспішніша реформа децентралізації, як її називає Гройсман, призвела лише до примусового укрупнення сільських рад та має на меті знищення поселенської мережі. Про це в інтерв'ю в межах проекту Intervisor розповів народний депутат України від фракції «Батьківщина» Юрій Одарченко. «Тільки вдумайтесь: за перспективним планом об'єднання територіальних громад у Херсонській області мало б знищитись близько 80% селищних та сільських рад. При чому об'єднатись у цілі громади повинні були цілі райони», - сказав він. Народний депутат переконаний, що оголошуючи реформу децентралізації, уряд переслідував мету - скинути з себе відповідальність за ситуацію на місцях. «Зі створенням об'єднаної територіальної громади, усі повноваження та важелі впливу перебирає на себе центр громади. І тим населеним пунктам, які входять до складу ОТГ, дуже важко вплинути на ситуацію та вибити щось для себе. Таким чином, закриваються школи, лікарні, і мешканці вимушені шукати свою долю або в центрі громади, або в іншому місці. Це робиться з однією метою - відібрати в людей землю та знищити поселенську мережу», - переконаний Юрій Одарченко. Парламентарій від «Батьківщини» вважає, що для того, аби кожна громада та сільська рада, яка не об'єдналась, були самодостатніми, необхідно зробити їх рівноправними. «Батьківщина» виступає за зрівняння об'єднаних територіальних громад та сільських рад, які не об'єднались, аби вони отримували однакові надходження з бюджету, однаково розпоряджались землею та були самодостатніми», - підсумував Юрій Одарченко. ba.org.ua .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика