Експерт: Пенсійний Фонд все більше тоне в боргах - «Мир» » «Новости Дня»
Adderiy
Опубликовано: 16:02, 24 июня 2019
Мир / Украина

Експерт: Пенсійний Фонд все більше тоне в боргах - «Мир»

За перші чотири місяці 2019 року фактичні видатки Пенсійного фонду перевищили планові на 8,9 млрд грн. Це відбулося через індексацію пенсій та виплату одноразової допомоги по пенсіях, починаючи з весни. ...
Експерт: Пенсійний Фонд все більше тоне в боргах - «Мир»
Експерт: Пенсійний Фонд все більше тоне в боргах - «Мир»

За перші чотири місяці 2019 року фактичні видатки Пенсійного фонду перевищили планові на 8,9 млрд грн. Це відбулося через індексацію пенсій та виплату одноразової допомоги по пенсіях, починаючи з весни.


Про це на своїй сторінці в Фейсбуці повідомив голова Національної ради економічного розвитку Олексій Дорошенко.


У березні, за даними Офісу з фінансового та економічного аналізу у ВР, виник дефіцит ПФ у 4,8млрд грн, а в квітні вже в 5,2млрд грн. При цьому зростають як доходи власне самого пенсійного органу, так і витрати державного бюджету, який дотує солідарну пенсійну систему. На цей рік планувалися витрати Пенсійного фонду в розмірі 408млрд грн. При цьому вони не враховували індексацію пенсій та одноразові виплати. За рахунок ЄСВ буде покриватися 265 млрд грн, а 143 млрд грн є дефіцитом. Хоча треба зазначити, що цього року надходження від Єдиного соціального внеску, більше, ніж прогнозувалося.
При цьому станом на 1 травня ПФ не повернув, взяті в борг на Єдиному казначейському рахунку, 4млрд грн. Більша частина цих грошей припадає на січень цього року. З вересня заплановано збільшити витрати на виплату пенсій ще на 2,5млрд грн і тоді щомісячні витрати Фонду складуть більше 35 млрд грн за старими планами, які необхідно ще корегувати через березневу індексацію.
А це означає, що Україні, як повітря, необхідно збільшувати темп зростання економіки, щоб і виплачувати зовнішні запозичення та пенсії одночасно. Їх розміри складають $5,5млрд - на підтримання існуючої пенсійної системи та $15,7млрд - виплати за зовнішніми боргами.



Вечірні Вісті


...

За перші чотири місяці 2019 року фактичні видатки Пенсійного фонду перевищили планові на 8,9 млрд грн. Це відбулося через індексацію пенсій та виплату одноразової допомоги по пенсіях, починаючи з весни. Про це на своїй сторінці в Фейсбуці повідомив голова Національної ради економічного розвитку Олексій Дорошенко. У березні, за даними Офісу з фінансового та економічного аналізу у ВР, виник дефіцит ПФ у 4,8млрд грн, а в квітні вже в 5,2млрд грн. При цьому зростають як доходи власне самого пенсійного органу, так і витрати державного бюджету, який дотує солідарну пенсійну систему. На цей рік планувалися витрати Пенсійного фонду в розмірі 408млрд грн. При цьому вони не враховували індексацію пенсій та одноразові виплати. За рахунок ЄСВ буде покриватися 265 млрд грн, а 143 млрд грн є дефіцитом. Хоча треба зазначити, що цього року надходження від Єдиного соціального внеску, більше, ніж прогнозувалося. При цьому станом на 1 травня ПФ не повернув, взяті в борг на Єдиному казначейському рахунку, 4млрд грн. Більша частина цих грошей припадає на січень цього року. З вересня заплановано збільшити витрати на виплату пенсій ще на 2,5млрд грн і тоді щомісячні витрати Фонду складуть більше 35 млрд грн за старими планами, які необхідно ще корегувати через березневу індексацію. А це означає, що Україні, як повітря, необхідно збільшувати темп зростання економіки, щоб і виплачувати зовнішні запозичення та пенсії одночасно. Їх розміри складають $5,5млрд - на підтримання існуючої пенсійної системи та $15,7млрд - виплати за зовнішніми боргами. Вечірні Вісті .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика