Григорій Немиря закликав владу негайно виконати закон про зниклих безвісти - «Политика» » «Новости Дня»
Mason
Опубликовано: 18:36, 18 марта 2019
Политика / Украина

Григорій Немиря закликав владу негайно виконати закон про зниклих безвісти - «Политика»

Заступник Голови партії «Батьківщина», голова Комітету ВРУ з прав людини Григорій Немиря закликав Кабінет Міністрів негайно виконати Закон України «Про правовий статус осіб, зниклих безвісти». ...
Григорій Немиря закликав владу негайно виконати закон про зниклих безвісти - «Политика»

Заступник Голови партії «Батьківщина», голова Комітету ВРУ з прав людини Григорій Немиря закликав Кабінет Міністрів негайно виконати Закон України «Про правовий статус осіб, зниклих безвісти».


«Хочу наголосити на неприпустимій ситуації, яка склалася з невиконанням закону про зниклих безвісти. З помпою його було ухвалено в липні минулого року, а в серпні він набув чинності. Понад півроку вже минуло, а закон про зниклих безвісти громадян України не виконується: не створено комісію з питань зниклих безвісти, не розроблений порядок функціонування пошукових груп, не почав діяти єдиний реєстр зниклих безвісти», - сказав він під час засідання Погоджувальної ради ВРУ.


За словами Григорія Немирі, минулого тижня Комітет ВРУ з прав людини розглядав це питання, але жоден його представник і відповідальні за реалізацію цього закону не з'явилися на це засідання.


Саме тому за дорученням комітету він направив відкрите звернення до уряду щодо невідкладного забезпечення виконання Закону України про зниклих безвісти і передав його присутньому на засіданні Погоджувальної ради віце-прем'єр-міністру України.


Нагадаємо, що 12 липня 2018 року Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про правовий статус осіб, зниклих безвісти» (№ 2505-VIII), який набув чинності 02 серпня 2018 року. Цим документом врегульовуються суспільні правовідносини, які пов'язані з набуттям правового статусу осіб, зниклих безвісти в умовах збройного конфлікту у зв'язку з воєнними діями, заворушеннями всередині держави, надзвичайними ситуаціями природного чи техногенного характеру, іншими подіями, що можуть спричинити масову загибель людей, а також осіб зниклих безвісти за будь-яких інших обставин.


Окрім того, Григорій Немиря наголосив, що на розгляд парламенту вчергове не винесені основні законопроекти стосовно захисту прав і свобод внутрішньо переміщених осіб - законопроект щодо виплати пенсій ВПО (№ 6692) і законопроект про забезпечення їхніх виборчих прав (№6240).


«Це питання я лише офіційно понад тридцяти разів підіймав на засіданні Погоджувальної ради. Але жодного результату. Це, на жаль, знову підтверджує політику прямої і непрямої дискримінації, яка реалізується владою щодо вимушених переселенців. І що ми маємо сьогодні?.. Суперпатріотичні заяви і биття себе в груди, вихваляння однієї людини і паплюження усіх інших на тлі дискримінації вимушених переселенців, ганебного невиконання закону про зниклих безвісти», - сказав заступник Голови партії, завершуючи свій виступ.


ba.org.ua


...

Заступник Голови партії «Батьківщина», голова Комітету ВРУ з прав людини Григорій Немиря закликав Кабінет Міністрів негайно виконати Закон України «Про правовий статус осіб, зниклих безвісти». «Хочу наголосити на неприпустимій ситуації, яка склалася з невиконанням закону про зниклих безвісти. З помпою його було ухвалено в липні минулого року, а в серпні він набув чинності. Понад півроку вже минуло, а закон про зниклих безвісти громадян України не виконується: не створено комісію з питань зниклих безвісти, не розроблений порядок функціонування пошукових груп, не почав діяти єдиний реєстр зниклих безвісти», - сказав він під час засідання Погоджувальної ради ВРУ. За словами Григорія Немирі, минулого тижня Комітет ВРУ з прав людини розглядав це питання, але жоден його представник і відповідальні за реалізацію цього закону не з'явилися на це засідання. Саме тому за дорученням комітету він направив відкрите звернення до уряду щодо невідкладного забезпечення виконання Закону України про зниклих безвісти і передав його присутньому на засіданні Погоджувальної ради віце-прем'єр-міністру України. Нагадаємо, що 12 липня 2018 року Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про правовий статус осіб, зниклих безвісти» (№ 2505-VIII), який набув чинності 02 серпня 2018 року. Цим документом врегульовуються суспільні правовідносини, які пов'язані з набуттям правового статусу осіб, зниклих безвісти в умовах збройного конфлікту у зв'язку з воєнними діями, заворушеннями всередині держави, надзвичайними ситуаціями природного чи техногенного характеру, іншими подіями, що можуть спричинити масову загибель людей, а також осіб зниклих безвісти за будь-яких інших обставин. Окрім того, Григорій Немиря наголосив, що на розгляд парламенту вчергове не винесені основні законопроекти стосовно захисту прав і свобод внутрішньо переміщених осіб - законопроект щодо виплати пенсій ВПО (№ 6692) і законопроект про забезпечення їхніх виборчих прав (№6240). «Це питання я лише офіційно понад тридцяти разів підіймав на засіданні Погоджувальної ради. Але жодного результату. Це, на жаль, знову підтверджує політику прямої і непрямої дискримінації, яка реалізується владою щодо вимушених переселенців. І що ми маємо сьогодні? Суперпатріотичні заяви і биття себе в груди, вихваляння однієї людини і паплюження усіх інших на тлі дискримінації вимушених переселенців, ганебного невиконання закону про зниклих безвісти», - сказав заступник Голови партії, завершуючи свій виступ. ba.org.ua .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика