Вугілля може пробити «діру» в енергобалансі України, - Олексій Кущ - «Общество» » «Новости Дня»
Бронислава
Опубликовано: 12:51, 24 апреля 2019
Общество / Украина

Вугілля може пробити «діру» в енергобалансі України, - Олексій Кущ - «Общество»

Введення Росією санкцій напередодні виборів - це демонстрація відсутності зацікавленості в жодному з двотурових кандидатів у президенти. І те, що блокування поставок розпочнеться з літа, робиться з прицілом на передвиборчу...
Вугілля може пробити «діру» в енергобалансі України, - Олексій Кущ - «Общество»
Вугілля може пробити «діру» в енергобалансі України, - Олексій Кущ - «Общество»

Введення Росією санкцій напередодні виборів - це демонстрація відсутності зацікавленості в жодному з двотурових кандидатів у президенти. І те, що блокування поставок розпочнеться з літа, робиться з прицілом на передвиборчу парламентську кампанію, де Росія чітко маркуватиме політсили за принципом свій-чужий: з цими будемо домовлятися й знижувати ціни і відміняти санкції, а з цими не будемо цього робити в жодному разі.


Про це у коментарі "ВВ" повідомив фінансовий експерт Олексій Кущ.


Якби наші чиновники вели санкційну боротьбу з РФ й паралельно піклувалися про диверсифікацію ресурсів, це було б логічно. Але цього не відбувається.


Вугілля може пробити «діру» в енергобалансі України, адже вся теплова генерація залежить від цього ресурсу. Попри заяви про переведення ТЕЦ замість антрациту на вугілля газових груп, модернізація блоків ведеться вкрай повільно. Замість цього минулого року в нас різко збільшилися обсяги поставок вугілля з Білорусі. А ще Україна доволі щільно підсіла на нафту та нафтопродукти з Білорусі, тобто теж фактично з Росії. Думаю, що наступним кроком РФ стане намагання заблокувати поставки нафтопродуктів з Білорусі.


Тепер, найімовірніше, трейдери та спекулянти, користуючись ситуацією із введенням санкцій, намагатимуться розганяти паніку на ринку й накручувати цінові показники. На жаль, в України немає потужних антимонопольних структур, які б запобігли спекуляціям у такий складний момент, адже РФ вводить санкції на точці зростання споживання палива, яке зазвичай відбувається влітку. З огляду на любов наших чиновників до освоєння бюджетних коштів, скоро побачимо держпрограму для аграріїв з придбання альтернативних видів палива, щоб дати можливість кільком людям підзаробити на цьому пару-трійку мільйонів гривень. Тому за умови закупівлі ресурсу з альтернативних джерел ціни на паливо виростуть не менше ніж на 10%. За умови спекулятивного фактора зростання буде ще більшим.


Вечірні Вісті


...

Введення Росією санкцій напередодні виборів - це демонстрація відсутності зацікавленості в жодному з двотурових кандидатів у президенти. І те, що блокування поставок розпочнеться з літа, робиться з прицілом на передвиборчу парламентську кампанію, де Росія чітко маркуватиме політсили за принципом свій-чужий: з цими будемо домовлятися й знижувати ціни і відміняти санкції, а з цими не будемо цього робити в жодному разі. Про це у коментарі "ВВ" повідомив фінансовий експерт Олексій Кущ. Якби наші чиновники вели санкційну боротьбу з РФ й паралельно піклувалися про диверсифікацію ресурсів, це було б логічно. Але цього не відбувається. Вугілля може пробити «діру» в енергобалансі України, адже вся теплова генерація залежить від цього ресурсу. Попри заяви про переведення ТЕЦ замість антрациту на вугілля газових груп, модернізація блоків ведеться вкрай повільно. Замість цього минулого року в нас різко збільшилися обсяги поставок вугілля з Білорусі. А ще Україна доволі щільно підсіла на нафту та нафтопродукти з Білорусі, тобто теж фактично з Росії. Думаю, що наступним кроком РФ стане намагання заблокувати поставки нафтопродуктів з Білорусі. Тепер, найімовірніше, трейдери та спекулянти, користуючись ситуацією із введенням санкцій, намагатимуться розганяти паніку на ринку й накручувати цінові показники. На жаль, в України немає потужних антимонопольних структур, які б запобігли спекуляціям у такий складний момент, адже РФ вводить санкції на точці зростання споживання палива, яке зазвичай відбувається влітку. З огляду на любов наших чиновників до освоєння бюджетних коштів, скоро побачимо держпрограму для аграріїв з придбання альтернативних видів палива, щоб дати можливість кільком людям підзаробити на цьому пару-трійку мільйонів гривень. Тому за умови закупівлі ресурсу з альтернативних джерел ціни на паливо виростуть не менше ніж на 10%. За умови спекулятивного фактора зростання буде ще більшим. Вечірні Вісті .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика