Мільйону біологічних видів загрожує вимирання через діяльність людини – звіт ООН - «Общество» » «Новости Дня»
Егор
Опубликовано: 00:17, 08 мая 2019
Общество / Украина

Мільйону біологічних видів загрожує вимирання через діяльність людини – звіт ООН - «Общество»

ООН оприлюднила звіт про біорізноманіття, в якому повідомляється, що стан природи в даний час є найгіршим в історії людства. Мільйону біологічних видів загрожує вимирання. Про це йдеться у доповіді,...
Мільйону біологічних видів загрожує вимирання через діяльність людини – звіт ООН - «Общество»
Мільйону біологічних видів загрожує вимирання через діяльність людини – звіт ООН - «Общество»

ООН оприлюднила звіт про біорізноманіття, в якому повідомляється, що стан природи в даний час є найгіршим в історії людства. Мільйону біологічних видів загрожує вимирання.


Про це йдеться у доповіді, підготовленій ООН і представленій на конференції в Парижі.


Вчені з усього світу зібралися в Парижі, щоб представити звіт ООН з біорізноманіття, який зайняв близько 1800 сторінок. Висновки звіту повинні бути схвалені представниками 109 країн. Над ним працювали 145 експертів з 50 країн.


Ось деякі тези, згадані в документі:


З 1970-х населення Землі збільшилося вдвічі, обсяг міжнародної торгівлі зріс у десять разів.
З 1980-го по 2000 роки люди знищили 100 млн гектарів тропічних лісів у Південній Америці та Південно-Східної Азії.
Більше третини суші і майже 75% прісних вод використовуються в сільському господарстві. Ґрунти збідніли і приносять в середньому на 23% менше врожаю, ніж кілька десятиліть тому.
З 1992 року площа міст збільшилася більш ніж в два рази.
За останні 300 років кількість боліт зменшилася в сім разів.
Щорічно люди виробляють 300-400 тонн відходів важких металів і токсичних речовин.
На межі зникнення опинилися понад 40% земноводних, майже 33% представників підводної флори і фауни, а також більше третини всіх морських ссавців.
Кількість видів тварин і рослин на суші скоротилося на 20% з 1900 року.

За оцінками вчених, на землі існують близько 8 мільйонів видів тварин і рослин. З них під загрозою вимирання - близько мільйона видів. Живі істоти вимирають в десятки разів швидше, ніж в минулому. Причиною прискореного вимирання є діяльність людей.


У понад півмільйона наземних видів спостерігається «недостатнє середовище для тривалого виживання». Якщо середовище не буде відновлене, то ці види, ймовірно, вимруть протягом десятків років. Ситуація в океанах - не краще.


У звіті перераховані п'ять способів, якими людство впливає на біорізноманіття:


Людина перетворює ліси і луки в сільськогосподарські угіддя та населені пункти.
Надмірно виловлює рибу в океані.
Викликає спалюванням палива кліматичні зміни.
Забруднює землю і воду.
Дозволяє інвазивним видів рослин і тварин витісняти аборигенні.

За прогнозами експертів, ситуація буде погіршуватися і далі. Щоб запобігти катастрофі, вчені пропонують переглянути поняття «якості життя» і радикально знизити споживання.



misto.media


...

ООН оприлюднила звіт про біорізноманіття, в якому повідомляється, що стан природи в даний час є найгіршим в історії людства. Мільйону біологічних видів загрожує вимирання. Про це йдеться у доповіді, підготовленій ООН і представленій на конференції в Парижі. Вчені з усього світу зібралися в Парижі, щоб представити звіт ООН з біорізноманіття, який зайняв близько 1800 сторінок. Висновки звіту повинні бути схвалені представниками 109 країн. Над ним працювали 145 експертів з 50 країн. Ось деякі тези, згадані в документі: З 1970-х населення Землі збільшилося вдвічі, обсяг міжнародної торгівлі зріс у десять разів. З 1980-го по 2000 роки люди знищили 100 млн гектарів тропічних лісів у Південній Америці та Південно-Східної Азії. Більше третини суші і майже 75% прісних вод використовуються в сільському господарстві. Ґрунти збідніли і приносять в середньому на 23% менше врожаю, ніж кілька десятиліть тому. З 1992 року площа міст збільшилася більш ніж в два рази. За останні 300 років кількість боліт зменшилася в сім разів. Щорічно люди виробляють 300-400 тонн відходів важких металів і токсичних речовин. На межі зникнення опинилися понад 40% земноводних, майже 33% представників підводної флори і фауни, а також більше третини всіх морських ссавців. Кількість видів тварин і рослин на суші скоротилося на 20% з 1900 року. За оцінками вчених, на землі існують близько 8 мільйонів видів тварин і рослин. З них під загрозою вимирання - близько мільйона видів. Живі істоти вимирають в десятки разів швидше, ніж в минулому. Причиною прискореного вимирання є діяльність людей. У понад півмільйона наземних видів спостерігається «недостатнє середовище для тривалого виживання». Якщо середовище не буде відновлене, то ці види, ймовірно, вимруть протягом десятків років. Ситуація в океанах - не краще. У звіті перераховані п'ять способів, якими людство впливає на біорізноманіття: Людина перетворює ліси і луки в сільськогосподарські угіддя та населені пункти. Надмірно виловлює рибу в океані. Викликає спалюванням палива кліматичні зміни. Забруднює землю і воду. Дозволяє інвазивним видів рослин і тварин витісняти аборигенні. За прогнозами експертів, ситуація буде погіршуватися і далі. Щоб запобігти катастрофі, вчені пропонують переглянути поняття «якості життя» і радикально знизити споживання. misto.media .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика