В Росії ув'язнені близько п'яти тисяч українців - ЗМІ - «Общество» » «Новости Дня»
Владислав
Опубликовано: 16:04, 21 мая 2019
Общество / Украина

В Росії ув'язнені близько п'яти тисяч українців - ЗМІ - «Общество»

Близько 5,1 тисячі українців перебувають під вартою в Росії. Про це у вівторок, 21 травня, повідомляє агенція "Українські новини" з посиланням на міністерство закордонних справ України. ...
В Росії ув'язнені близько п'яти тисяч українців - ЗМІ - «Общество»
В Росії ув'язнені близько п'яти тисяч українців - ЗМІ - «Общество»

Близько 5,1 тисячі українців перебувають під вартою в Росії. Про це у вівторок, 21 травня, повідомляє агенція "Українські новини" з посиланням на міністерство закордонних справ України.


"Станом на 31 березня 2019 року 4 877 засуджених громадян України відбувають покарання на території РФ", - зазначається у повідомленні. Крім того, в першому кварталі поточного року в Росії були затримані та взяті під варту 225 українців. Заарештованим надається консульська допомога.


Водночас у МЗС зазначили, що не мають інформації, скільки українців звернулися з проханням відбувати покарання на території України. Як повідомляли раніше DW в МЗС, більшість цих людей затримані в Росії через різні правопорушення, наприклад, за перевезення наркотиків. Лише незначна частка з них є політичними в'язнями.


20 травня в інавгураційній промові український президент Володимир Зеленський заявив, що першим кроком для діалогу з РФ є звільнення всіх полонених українців. Екс-президент Петро Порошенко заявляв, що у 2018 році Росія відхилила всі 17 пропозицій України щодо обміну утримуваними особами.


Як повідомлялось раніше, Україна подавала в Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) міждержавний позов щодо порушення прав українських політв'язнів, яких незаконно утримує Росія. У позові детально описані справи 71 українця, які перебувають в російських в'язницях.


dw.com


...

Близько 5,1 тисячі українців перебувають під вартою в Росії. Про це у вівторок, 21 травня, повідомляє агенція "Українські новини" з посиланням на міністерство закордонних справ України. "Станом на 31 березня 2019 року 4 877 засуджених громадян України відбувають покарання на території РФ", - зазначається у повідомленні. Крім того, в першому кварталі поточного року в Росії були затримані та взяті під варту 225 українців. Заарештованим надається консульська допомога. Водночас у МЗС зазначили, що не мають інформації, скільки українців звернулися з проханням відбувати покарання на території України. Як повідомляли раніше DW в МЗС, більшість цих людей затримані в Росії через різні правопорушення, наприклад, за перевезення наркотиків. Лише незначна частка з них є політичними в'язнями. 20 травня в інавгураційній промові український президент Володимир Зеленський заявив, що першим кроком для діалогу з РФ є звільнення всіх полонених українців. Екс-президент Петро Порошенко заявляв, що у 2018 році Росія відхилила всі 17 пропозицій України щодо обміну утримуваними особами. Як повідомлялось раніше, Україна подавала в Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) міждержавний позов щодо порушення прав українських політв'язнів, яких незаконно утримує Росія. У позові детально описані справи 71 українця, які перебувають в російських в'язницях. dw.com .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика