Валерій Дубіль: Від суперечок влади можуть постраждати найменші пацієнти - «Общество» » «Новости Дня»
Murray
Опубликовано: 20:11, 29 мая 2019
Общество / Украина

Валерій Дубіль: Від суперечок влади можуть постраждати найменші пацієнти - «Общество»

Влада хоче закрити одне з найкращих відділень нефрології, в якому лікуються діти з усієї України. Це рішення суперечить і здоровому глузду, і потребам найменших пацієнтів. Про це сьогодні у кулуарах...
Валерій Дубіль: Від суперечок влади можуть постраждати найменші пацієнти - «Общество»
Валерій Дубіль: Від суперечок влади можуть постраждати найменші пацієнти - «Общество»

Влада хоче закрити одне з найкращих відділень нефрології, в якому лікуються діти з усієї України. Це рішення суперечить і здоровому глузду, і потребам найменших пацієнтів.


Про це сьогодні у кулуарах парламенту заявив народний депутат з фракції «Батьківщина», заступник Голови партії Валерій Дубіль, коментуючи злиття Київської міської дитячої лікарні №7 із Міським центром нейрохірургії.


«Батьки маленьких пацієнтів дуже стурбовані: бояться, що діти просто не отримають меддопомоги, бо вони не кияни. Влада знову ділить українців на сорти - цього разу вже змалечку», - розповів народний обранець.


Він наголосив, що нефрологічне відділення лікарні - це клінічна база відділу дитячої нефрології Інституту нефрології НАМНУ. У ньому отримують допомогу діти з усієї країни, бо навіть в обласних лікарнях немає такого обладнання, яке є тут. А при зміні статусу відділення його можуть просто ліквідувати.


Валерій Дубіль разом зі своєю експертною групою «Здоров'я нації» знайшов кілька способів уникнення закриття відділення і збереження лікарні:


«Найраціональніше - приєднати менший заклад до більшого, центр до лікарні, а не навпаки. Інший спосіб - знайти кошти на функціонування лікарні. Можна або приєднати клінічну базу до пілотного проекту з фінансування інститутів НАМНУ або провести автономізацію і створити на базі лікарні комунальне підприємство. Тоді їй за лікування зможуть платити кошти місцеві бюджети», - продовжує представник «Батьківщини».


Депутат назвав ще один шлях вирішення проблеми, проте він «не є можливим у найближчий час, бо вимагає термінових рішень від МОЗу, а цього очікувати не варто, доки там залишається стара команда».


«МОЗ планував з наступного року фінансувати спеціалізовану допомогу за принципом «гроші йдуть за пацієнтом» - тоді лікарня за лікування пацієнтів отримуватиме гроші не з бюджету Києва, а централізовано через Нацслужбу здоров'я. Та реально новий механізм фінансування буде за 2-3 роки, тому цей шлях ми не розглядали», - пояснив він.


Валерій Дубіль вимагає від чиновників МОЗу негайно втрутитися у ситуацію і прийняти рішення, яке збереже життя тисячам пацієнтів.


ba.org.ua



...

Влада хоче закрити одне з найкращих відділень нефрології, в якому лікуються діти з усієї України. Це рішення суперечить і здоровому глузду, і потребам найменших пацієнтів. Про це сьогодні у кулуарах парламенту заявив народний депутат з фракції «Батьківщина», заступник Голови партії Валерій Дубіль, коментуючи злиття Київської міської дитячої лікарні №7 із Міським центром нейрохірургії. «Батьки маленьких пацієнтів дуже стурбовані: бояться, що діти просто не отримають меддопомоги, бо вони не кияни. Влада знову ділить українців на сорти - цього разу вже змалечку», - розповів народний обранець. Він наголосив, що нефрологічне відділення лікарні - це клінічна база відділу дитячої нефрології Інституту нефрології НАМНУ. У ньому отримують допомогу діти з усієї країни, бо навіть в обласних лікарнях немає такого обладнання, яке є тут. А при зміні статусу відділення його можуть просто ліквідувати. Валерій Дубіль разом зі своєю експертною групою «Здоров'я нації» знайшов кілька способів уникнення закриття відділення і збереження лікарні: «Найраціональніше - приєднати менший заклад до більшого, центр до лікарні, а не навпаки. Інший спосіб - знайти кошти на функціонування лікарні. Можна або приєднати клінічну базу до пілотного проекту з фінансування інститутів НАМНУ або провести автономізацію і створити на базі лікарні комунальне підприємство. Тоді їй за лікування зможуть платити кошти місцеві бюджети», - продовжує представник «Батьківщини». Депутат назвав ще один шлях вирішення проблеми, проте він «не є можливим у найближчий час, бо вимагає термінових рішень від МОЗу, а цього очікувати не варто, доки там залишається стара команда». «МОЗ планував з наступного року фінансувати спеціалізовану допомогу за принципом «гроші йдуть за пацієнтом» - тоді лікарня за лікування пацієнтів отримуватиме гроші не з бюджету Києва, а централізовано через Нацслужбу здоров'я. Та реально новий механізм фінансування буде за 2-3 роки, тому цей шлях ми не розглядали», - пояснив він. Валерій Дубіль вимагає від чиновників МОЗу негайно втрутитися у ситуацію і прийняти рішення, яке збереже життя тисячам пацієнтів. ba.org.ua .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика