Вадим Івченко: "Головне - потужний голос аграріїв" - «Общество» » «Новости Дня»
James
Опубликовано: 12:03, 24 июня 2019
Общество / Украина

Вадим Івченко: "Головне - потужний голос аграріїв" - «Общество»

Фермери, об'єднавшись задля відстоювання своїх прав та вирішення проблем агросектора, є потужним рухом, здатним змушувати уряд та парламент ухвалювати необхідні законодавчі ініціативи задля розвитку АПК. ...
Вадим Івченко: "Головне - потужний голос аграріїв" - «Общество»
Вадим Івченко: "Головне - потужний голос аграріїв" - «Общество»

Фермери, об'єднавшись задля відстоювання своїх прав та вирішення проблем агросектора, є потужним рухом, здатним змушувати уряд та парламент ухвалювати необхідні законодавчі ініціативи задля розвитку АПК.


Про це говорив народний депутат від фракції «Батьківщина» Вадим ІВЧЕНКО під час з'їзду Асоціації фермерів і приватних землевласників, присвяченого Дню фермера.


Він констатував, що завдяки співпраці з аграріями Верховній Раді восьмого скликання вдалося ухвалити певні нормативні акти задля розвитку фермерського руху. В першу черга мова йде про ухвалення закону №6490-д «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств», завдяки яким сімейні ферми переводяться в четверту групу та мають десятирічний пільговий період оподаткування.


«Після ухвалення певних нормативно-правових актів та рішень уряду ці закони мали б запрацювати», - зазначив парламентар.


А ось відкладення розгляду у другому читанні законопроекту №7060 щодо стимулювання створення й розвитку сімейних фермерських господарств, на жаль, не дає можливості 4,2 млн одноосібних селянських господарств, які вирощують сільгосппродукцію, отримати статус сільгосптоваровиробника.


«Ці господарства живуть без статусу, без пенсій, без державної підтримки і без кредитів. Частина з них просто здає свої землі холдингам, частина відмовляється працювати, а багато хто просто недоотримує інформацію щодо власних прав і можливостей. Якби вдалося перевести в легальне поле хоча б 10-15% таких одноосібних господарств й надати їм статус сільгосптоваровиробників, зі старту би мали 400-600 тисяч робочих місць для тих, хто буде називатися сімейними фермерами, не кажучи вже про членів їх родин та залучених працівників.


Для порівняння: на сьогоднішній день у всіх фермерських господарствах та холдингах, які займаються виробництвом агропродукції, налічується близько 420 тисяч робітників», - зазначив Вадим Івченко.


Він додав, що парламенту також вдалося проголосувати закон про консолідацію земель, що надає можливість фактично не розривати поля на клітинки та полегшити обмін наділами в межах одного масиву. Крім того, був ухвалений закон про органічне виробництво та обіг органічної продукції. На жаль, на цьому все.


«Ми неодноразово виходили з вами під парламент, вимагаючи ухвалення закону про землі постійного користування, яких сьогодні налічується близько 320 тисяч гектарів. Але це питання не розглядається, допоки не буде політичної волі в комітеті або у тих, хто формує порядок денний, щоб поставити його на голосування.


Скільки раз ми з вами виходили проти зняття мораторію на продаж земель сільгосппризначення, доводячи, що відкриття ринку землі ще не на часі. Бо хто сьогодні може собі дозволити придбати хоча б ті землі, які орендує? Тому закони законами, але головне - це потужний голос аграріїв», - підсумував народний депутат.



Вечірні Вісті


...

Фермери, об'єднавшись задля відстоювання своїх прав та вирішення проблем агросектора, є потужним рухом, здатним змушувати уряд та парламент ухвалювати необхідні законодавчі ініціативи задля розвитку АПК. Про це говорив народний депутат від фракції «Батьківщина» Вадим ІВЧЕНКО під час з'їзду Асоціації фермерів і приватних землевласників, присвяченого Дню фермера. Він констатував, що завдяки співпраці з аграріями Верховній Раді восьмого скликання вдалося ухвалити певні нормативні акти задля розвитку фермерського руху. В першу черга мова йде про ухвалення закону №6490-д «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств», завдяки яким сімейні ферми переводяться в четверту групу та мають десятирічний пільговий період оподаткування. «Після ухвалення певних нормативно-правових актів та рішень уряду ці закони мали б запрацювати», - зазначив парламентар. А ось відкладення розгляду у другому читанні законопроекту №7060 щодо стимулювання створення й розвитку сімейних фермерських господарств, на жаль, не дає можливості 4,2 млн одноосібних селянських господарств, які вирощують сільгосппродукцію, отримати статус сільгосптоваровиробника. «Ці господарства живуть без статусу, без пенсій, без державної підтримки і без кредитів. Частина з них просто здає свої землі холдингам, частина відмовляється працювати, а багато хто просто недоотримує інформацію щодо власних прав і можливостей. Якби вдалося перевести в легальне поле хоча б 10-15% таких одноосібних господарств й надати їм статус сільгосптоваровиробників, зі старту би мали 400-600 тисяч робочих місць для тих, хто буде називатися сімейними фермерами, не кажучи вже про членів їх родин та залучених працівників. Для порівняння: на сьогоднішній день у всіх фермерських господарствах та холдингах, які займаються виробництвом агропродукції, налічується близько 420 тисяч робітників», - зазначив Вадим Івченко. Він додав, що парламенту також вдалося проголосувати закон про консолідацію земель, що надає можливість фактично не розривати поля на клітинки та полегшити обмін наділами в межах одного масиву. Крім того, був ухвалений закон про органічне виробництво та обіг органічної продукції. На жаль, на цьому все. «Ми неодноразово виходили з вами під парламент, вимагаючи ухвалення закону про землі постійного користування, яких сьогодні налічується близько 320 тисяч гектарів. Але це питання не розглядається, допоки не буде політичної волі в комітеті або у тих, хто формує порядок денний, щоб поставити його на голосування. Скільки раз ми з вами виходили проти зняття мораторію на продаж земель сільгосппризначення, доводячи, що відкриття ринку землі ще не на часі. Бо хто сьогодні може собі дозволити придбати хоча б ті землі, які орендує? Тому закони законами, але головне - це потужний голос аграріїв», - підсумував народний депутат. Вечірні Вісті .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика