The Guardian: Людство не врятується на Марсі від бід на Землі - «Общество» » «Новости Дня»
Owen
Опубликовано: 00:04, 21 августа 2019
Общество / Украина

The Guardian: Людство не врятується на Марсі від бід на Землі - «Общество»

Висадка «Аполлона 11» на Місяці була надзвичайним досягненням. Але щойно США зробили це, здобувши перемогу над СРСР у гонці за супутник Землі все припинилося. Тому що зникла мотивація, навіщо країні витрачати такі...
The Guardian: Людство не врятується на Марсі від бід на Землі - «Общество»
The Guardian: Людство не врятується на Марсі від бід на Землі - «Общество»

Висадка «Аполлона 11» на Місяці була надзвичайним досягненням. Але щойно США зробили це, здобувши перемогу над СРСР у гонці за супутник Землі все припинилося. Тому що зникла мотивація, навіщо країні витрачати такі великі кошти на освоєння космосу.

Про це в інтерв'ю The Guardian сказав британський астролог, астрофізик і головний Королівський астроном Мартін Ріс. За його словами, потреба відправляти людей в космос зникла.

«Якби ви будували телескоп Hubble зараз, ви б не відправляли людей встановлювати його. Ви б відправили роботів. Сподіваюся, пілотовані космічні місії продовжаться. Але такі ризиковані місії повинні проводити приватні компанії. Якби я був американцем, я б не витрачав гроші платників податків на пілотовану програму NASA», - сказав Ріс, додавши, що він би краще заохочував виконувати роботу в космосі приватні компанії, такі як SpaceX Ілона Маска і Blue Origin Джефа Безоса.
«Вірогідно, до кінця століття кілька авантюристів будуть жити на Марсі. Маск сказав, що хоче померти на Марсі, але не від дії середовища. І це зовсім не божевільне бажання», - сказав британський астрофізик. Він також порадив людству облишити ілюзії, що колонізація Марса допоможе йому врятуватися від змін на Землі. При цьому, на думку Ріса, в цьому питанні відомий фізик Стівен Хокінг помилявся.

«Помилково думати, що ми зможемо вирішити земні проблеми переселенням на Марс. І повністю не погоджуюся з Маском і моїм колегою Стівеном Хокінгом щодо цього. Тому що розібратися з кліматичними змінами на Землі - це дрібниці у порівнянні з тераформуванням Марсу», - пояснив вчений.
unian.ua


...

Висадка «Аполлона 11» на Місяці була надзвичайним досягненням. Але щойно США зробили це, здобувши перемогу над СРСР у гонці за супутник Землі все припинилося. Тому що зникла мотивація, навіщо країні витрачати такі великі кошти на освоєння космосу. Про це в інтерв'ю The Guardian сказав британський астролог, астрофізик і головний Королівський астроном Мартін Ріс. За його словами, потреба відправляти людей в космос зникла. «Якби ви будували телескоп Hubble зараз, ви б не відправляли людей встановлювати його. Ви б відправили роботів. Сподіваюся, пілотовані космічні місії продовжаться. Але такі ризиковані місії повинні проводити приватні компанії. Якби я був американцем, я б не витрачав гроші платників податків на пілотовану програму NASA», - сказав Ріс, додавши, що він би краще заохочував виконувати роботу в космосі приватні компанії, такі як SpaceX Ілона Маска і Blue Origin Джефа Безоса. «Вірогідно, до кінця століття кілька авантюристів будуть жити на Марсі. Маск сказав, що хоче померти на Марсі, але не від дії середовища. І це зовсім не божевільне бажання», - сказав британський астрофізик. Він також порадив людству облишити ілюзії, що колонізація Марса допоможе йому врятуватися від змін на Землі. При цьому, на думку Ріса, в цьому питанні відомий фізик Стівен Хокінг помилявся. «Помилково думати, що ми зможемо вирішити земні проблеми переселенням на Марс. І повністю не погоджуюся з Маском і моїм колегою Стівеном Хокінгом щодо цього. Тому що розібратися з кліматичними змінами на Землі - це дрібниці у порівнянні з тераформуванням Марсу», - пояснив вчений. unian.ua .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика