«Батьківщина» пропонує знизити ПДВ для соціально значущих товарів та послуг - «Общество» » «Новости Дня»
Егор
Опубликовано: 12:13, 17 сентября 2019
Общество / Украина

«Батьківщина» пропонує знизити ПДВ для соціально значущих товарів та послуг - «Общество»

Команда «Батьківщини» на чолі з Юлією Тимошенко внесла на розгляд парламенту законопроект №1180, який передбачає запровадження зниженої ставки ПДВ на соціально значущі товари та послуги і який має вирішити проблему...
«Батьківщина» пропонує знизити ПДВ для соціально значущих товарів та послуг - «Общество»
«Батьківщина» пропонує знизити ПДВ для соціально значущих товарів та послуг - «Общество»

Команда «Батьківщини» на чолі з Юлією Тимошенко внесла на розгляд парламенту законопроект №1180, який передбачає запровадження зниженої ставки ПДВ на соціально значущі товари та послуги і який має вирішити проблему регресивності ПДВ, аджев структурі витрат бідних людей відносна частка доходу, що вилучається через сплату ПДВ, є вищою, ніж у витратах заможних.




Документ, зокрема, скасовує семивідсоткову ставку ПДВ. Натомість п'ятивідсоткова ставка застосовуватиметься до харчових продуктів та їхніх інгредієнтів, житлово-комунальних послуг на користь побутових споживачів. Така ж знижена ставка стосуватиметься лікарських засобів, платних медичних послуг, товарів для санітарного та епідеміологічного захисту людей, зареєстрованого медичного обладнання (у т. ч. призначеного для діагностики in vitro). 5% ПДВ стягуватимуть за послуги з надання права на проїзд платними автомобільними дорогами загального користування, послуг платного паркування, туристичних послуг.


Збільшену ставку у 21% застосовуватимуть до операцій із постачання підакцизних товарів, зокрема тютюнових виробів й алкогольних напоїв. Нульова ставка застосовуватиметься до операцій з постачання товарів (супутніх послуг) у митних режимах експорту та реекспорту з митної території України.


Стандартну ставку ПДВ (20%) застосовуватимуть до операцій із постачання товарів (послуг), які є об'єктами оподаткування згідно зі ст. 185 Податкового кодексу України, крім операцій, до яких застосовуватимуть знижену, збільшену або нульову ставки ПДВ.


Також законопроектом №1180 дещо відкориговано список операцій, які звільняються від оподаткування ПДВ. Зокрема, з цього списку мають намір виключити:


- операції з ввезення на митну територію України устаткування, яке працює на відновлюваних джерелах енергії, та енергозберігаючого обладнання;


- операції з постачання товарів/послуг у частині суми компенсації на покриття різниці між фактичними витратами та регульованими цінами (тарифами) у вигляді виробничої дотації з бюджету.


Із переліку операцій, на які не поширюються правила ст. 199, хочуть виключити операції з постачання відходів і брухту чорних і кольорових металів.


Вечірні Вісті


...

Команда «Батьківщини» на чолі з Юлією Тимошенко внесла на розгляд парламенту законопроект №1180, який передбачає запровадження зниженої ставки ПДВ на соціально значущі товари та послуги і який має вирішити проблему регресивності ПДВ, аджев структурі витрат бідних людей відносна частка доходу, що вилучається через сплату ПДВ, є вищою, ніж у витратах заможних. Документ, зокрема, скасовує семивідсоткову ставку ПДВ. Натомість п'ятивідсоткова ставка застосовуватиметься до харчових продуктів та їхніх інгредієнтів, житлово-комунальних послуг на користь побутових споживачів. Така ж знижена ставка стосуватиметься лікарських засобів, платних медичних послуг, товарів для санітарного та епідеміологічного захисту людей, зареєстрованого медичного обладнання (у т. ч. призначеного для діагностики in vitro). 5% ПДВ стягуватимуть за послуги з надання права на проїзд платними автомобільними дорогами загального користування, послуг платного паркування, туристичних послуг. Збільшену ставку у 21% застосовуватимуть до операцій із постачання підакцизних товарів, зокрема тютюнових виробів й алкогольних напоїв. Нульова ставка застосовуватиметься до операцій з постачання товарів (супутніх послуг) у митних режимах експорту та реекспорту з митної території України. Стандартну ставку ПДВ (20%) застосовуватимуть до операцій із постачання товарів (послуг), які є об'єктами оподаткування згідно зі ст. 185 Податкового кодексу України, крім операцій, до яких застосовуватимуть знижену, збільшену або нульову ставки ПДВ. Також законопроектом №1180 дещо відкориговано список операцій, які звільняються від оподаткування ПДВ. Зокрема, з цього списку мають намір виключити: - операції з ввезення на митну територію України устаткування, яке працює на відновлюваних джерелах енергії, та енергозберігаючого обладнання; - операції з постачання товарів/послуг у частині суми компенсації на покриття різниці між фактичними витратами та регульованими цінами (тарифами) у вигляді виробничої дотації з бюджету. Із переліку операцій, на які не поширюються правила ст. 199, хочуть виключити операції з постачання відходів і брухту чорних і кольорових металів. Вечірні Вісті .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика