Вадим Івченко: «Батьківщина» боротиметься проти норм, які дозволятимуть продаж землі іноземцям - «Общество» » «Новости Дня»
Ayrton
Опубликовано: 20:07, 18 сентября 2019
Общество / Украина

Вадим Івченко: «Батьківщина» боротиметься проти норм, які дозволятимуть продаж землі іноземцям - «Общество»

«Батьківщина» виступає проти продажу землі іноземцям, яке хочуть дозволити вже на першому етапі запровадження обігу землі. Про це під час брифінгу у Верховної Ради заявив народний депутат фракції...
Вадим Івченко: «Батьківщина» боротиметься проти норм, які дозволятимуть продаж землі іноземцям - «Общество»
Вадим Івченко: «Батьківщина» боротиметься проти норм, які дозволятимуть продаж землі іноземцям - «Общество»

«Батьківщина» виступає проти продажу землі іноземцям, яке хочуть дозволити вже на першому етапі запровадження обігу землі.


Про це під час брифінгу у Верховної Ради заявив народний депутат фракції Вадим Івченко, обговорюючи завтрашню презентацію проєкт закону України «Про обіг земель сільськогосподарського призначення».


«Сьогодні країни світу дуже обережно ставляться до продажу своєї землі. У Канаді 89% земель знаходяться у власності держави: 41% - у державі, 48% - у місцевих громадах. В Італії вже у 90-х роках почали повертати землі, які купили з надлишком аграрні компанії, і продавати їх дрібним і середнім фермерам. Сьогодні в Італії 1 млн 600 тис. таких господарств. Те саме робить Бразилія та Аргентина. Польща взагалі зупинила ринок землі. Сьогодні там купити і продати землю можна лише через суд. Хоча навіть коли вони відкривали ринок, для іноземців були досить суворі обмеження для її купівлі. Потрібно вивчати цей досвід та напрацювати українську модель обігу землі», - повідомив політик.


Також він наголосив, що сьогодні компаніями з іноземним капіталом обробляється понад 2,5 млн гектарів землі в Україні, і всі вони готові викупити цю її.


«Майже 100% аграрних холдингів України на 50%, а той повністю належать іноземцям. А ми не чули від тих, хто розробляє даний законопроєкт, про обмеження володіння земельними масивами в одних руках юридичної або фізичної особи. Ті ж обмеження, які начебто плануються, - це взагалі поза здоровим глуздом. 210 тис. гектарів землі можуть бути в одних руках. Це половина Тернопільської області!» - обурюється депутат.


ba.org.ua



...

«Батьківщина» виступає проти продажу землі іноземцям, яке хочуть дозволити вже на першому етапі запровадження обігу землі. Про це під час брифінгу у Верховної Ради заявив народний депутат фракції Вадим Івченко, обговорюючи завтрашню презентацію проєкт закону України «Про обіг земель сільськогосподарського призначення». «Сьогодні країни світу дуже обережно ставляться до продажу своєї землі. У Канаді 89% земель знаходяться у власності держави: 41% - у державі, 48% - у місцевих громадах. В Італії вже у 90-х роках почали повертати землі, які купили з надлишком аграрні компанії, і продавати їх дрібним і середнім фермерам. Сьогодні в Італії 1 млн 600 тис. таких господарств. Те саме робить Бразилія та Аргентина. Польща взагалі зупинила ринок землі. Сьогодні там купити і продати землю можна лише через суд. Хоча навіть коли вони відкривали ринок, для іноземців були досить суворі обмеження для її купівлі. Потрібно вивчати цей досвід та напрацювати українську модель обігу землі», - повідомив політик. Також він наголосив, що сьогодні компаніями з іноземним капіталом обробляється понад 2,5 млн гектарів землі в Україні, і всі вони готові викупити цю її. «Майже 100% аграрних холдингів України на 50%, а той повністю належать іноземцям. А ми не чули від тих, хто розробляє даний законопроєкт, про обмеження володіння земельними масивами в одних руках юридичної або фізичної особи. Ті ж обмеження, які начебто плануються, - це взагалі поза здоровим глуздом. 210 тис. гектарів землі можуть бути в одних руках. Це половина Тернопільської області!» - обурюється депутат. ba.org.ua .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика