Тестування із того, чим би воно мало бути, перетворюється у погану гру в "хрестики і нолики", - експерт - «Автоновости» » «Новости Дня»
Марина
Опубликовано: 21:56, 18 февраля 2019
Украина / Авто

Тестування із того, чим би воно мало бути, перетворюється у погану гру в "хрестики і нолики", - експерт - «Автоновости»

Один із претендентів на посаду держслужбовця розповів мені, як складав тести, щоб пройти конкурс. І переповів, які там були завдання та скільки із тих завдань він виконав за принципом: "наугад". І склав тести.....
Тестування із того, чим би воно мало бути, перетворюється у погану гру в "хрестики і нолики", - експерт - «Автоновости»

Один із претендентів на посаду держслужбовця розповів мені, як складав тести, щоб пройти конкурс. І переповів, які там були завдання та скільки із тих завдань він виконав за принципом: "наугад". І склав тести... Чому й сам здивований. А я не здивувався.


Про це на своїй сторінці в Фейсбуці повідомив екс-голова Українського центру оцінювання якості освіти Ігорь Лікарчук.


Бо же колись писав, що в Україні - тестоманія. Тести складають всі: поліціянти, голови обласних адміністрацій, прокурори, держсекретарі, судді, водії, лікарі... І тестові завдання укладають всі, навіть не вміючи того робити. А що витворяють із тестами у школах, університетах і, навіть, у дошкільних закладах - про те страшно й думати. Зауважте, що справжніх фахівців із укладання тестів в Україні одиниці. Тому й перетворюється тестування із того, чим би воно мало бути, у погану гру в "хрестики і нолики". Щось схоже на секс по телефону. Коли процес є, а результатів немає. Бо від виконання безграмотно укладених тестових завдань очікуваного результату апріорі не може бути. Чергове заряджання води по телевізору.... Її також у 90-х заряджали всі, у кого з головою щось було не так... Чи не час схаменутися?



Вечірні Вісті


...

Один із претендентів на посаду держслужбовця розповів мені, як складав тести, щоб пройти конкурс. І переповів, які там були завдання та скільки із тих завдань він виконав за принципом: "наугад". І склав тести. Чому й сам здивований. А я не здивувався. Про це на своїй сторінці в Фейсбуці повідомив екс-голова Українського центру оцінювання якості освіти Ігорь Лікарчук. Бо же колись писав, що в Україні - тестоманія. Тести складають всі: поліціянти, голови обласних адміністрацій, прокурори, держсекретарі, судді, водії, лікарі. І тестові завдання укладають всі, навіть не вміючи того робити. А що витворяють із тестами у школах, університетах і, навіть, у дошкільних закладах - про те страшно й думати. Зауважте, що справжніх фахівців із укладання тестів в Україні одиниці. Тому й перетворюється тестування із того, чим би воно мало бути, у погану гру в "хрестики і нолики". Щось схоже на секс по телефону. Коли процес є, а результатів немає. Бо від виконання безграмотно укладених тестових завдань очікуваного результату апріорі не може бути. Чергове заряджання води по телевізору Її також у 90-х заряджали всі, у кого з головою щось було не так. Чи не час схаменутися? Вечірні Вісті .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика