Григорій Немиря взяв участь у конференції Конгресу Ради Європи щодо виборчих прав вимушених переселенців - «Экономика» » «Новости Дня»
Остап
Опубликовано: 18:42, 27 февраля 2019
Украина / Экономика / Финансы

Григорій Немиря взяв участь у конференції Конгресу Ради Європи щодо виборчих прав вимушених переселенців - «Экономика»

Заступник Голови партії «Батьківщина», голова Комітету ВРУ з прав людини Григорій Немиря взяв участь у конференції виборчих прав внутрішньо переміщених осіб (ВПО) на місцевому рівні в Україні. ...
Григорій Немиря взяв участь у конференції Конгресу Ради Європи щодо виборчих прав вимушених переселенців - «Экономика»

Заступник Голови партії «Батьківщина», голова Комітету ВРУ з прав людини Григорій Немиря взяв участь у конференції виборчих прав внутрішньо переміщених осіб (ВПО) на місцевому рівні в Україні.


«Я представляю Комітет ВРУ з прав людини, у членів якого, незважаючи на належність до опозиції чи до більшості, немає розбіжностей щодо необхідності недискримінаційного підходу до забезпечення прав і свобод вимушених переселенців, зокрема щодо їхніх громадянських прав, зокрема виборчих, - наголосив він. - Але, на жаль, досі на законодавчому рівні не ліквідована дискримінація щодо ВПО, зокрема щодо їхніх виборчих прав».


Політик нагадав про законопроект № 6240 щодо внесення змін до деяких законів України (щодо виборчих прав ВПО та інших мобільних всередині країни громадян), підтриманий представниками усіх парламентських фракцій, розроблений за сприяння міжнародних і неурядових організацій, включаючи Раду Європи, та зареєстрований у ВРУ понад рік тому.


«Чому досі не винесений на розгляд парламенту законопроект № 6240 про виборчі права ВПО? Це відбувається тому, що відсутня політична воля та тому, що це комусь невигідно», - заявив голова Комітету ВРУ.


Наступного року в Україні відбудуться місцеві вибори, а цього року - парламентські, і в цих виборах вимушені переселенці не зможуть повноцінно брати участь, зауважив Григорій Немиря.


«Сотні тисяч українських громадян позбавлені своїх прав. Це стосується не лише виборчих, а й соціальних прав. Як можуть бути вибори справедливими, якщо така велика частина громадян позбавлені права брати в них участь», - обурився представник «Батьківщини».


Він також запропонував провести наступну конференцію щодо виборчих прав ВПО в містах на Сході України.


У конференції брали участь представники уряду України, Верховної Ради України, органів місцевого самоврядування, неурядових організацій, а також члени Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи та експерти з метою пошуку спільних рішень та можливостей підтримки впровадження відповідних законодавчих змін, спрямованих на забезпечення участі ВПО у місцевих виборах.


Нагадаємо, що близько 1.5 млн українців є внутрішньо переміщеними особами (ВПО). Вимушене переселення поставило перед ними значні виклики щодо дотримання їхніх прав. Перепони юридичного та практичного характеру обмежують ВПО у їх виборчих правах на місцевих виборах. У Рекомендації Конгресу Ради Європи 386 (2016р.) про «Спостереження за місцевими виборами в Україні» Конгрес закликав Україну врахувати цей аспект в контексті наступних місцевих виборів, запланованих на 2020 рік.


ba.org.ua



...

Заступник Голови партії «Батьківщина», голова Комітету ВРУ з прав людини Григорій Немиря взяв участь у конференції виборчих прав внутрішньо переміщених осіб (ВПО) на місцевому рівні в Україні. «Я представляю Комітет ВРУ з прав людини, у членів якого, незважаючи на належність до опозиції чи до більшості, немає розбіжностей щодо необхідності недискримінаційного підходу до забезпечення прав і свобод вимушених переселенців, зокрема щодо їхніх громадянських прав, зокрема виборчих, - наголосив він. - Але, на жаль, досі на законодавчому рівні не ліквідована дискримінація щодо ВПО, зокрема щодо їхніх виборчих прав». Політик нагадав про законопроект № 6240 щодо внесення змін до деяких законів України (щодо виборчих прав ВПО та інших мобільних всередині країни громадян), підтриманий представниками усіх парламентських фракцій, розроблений за сприяння міжнародних і неурядових організацій, включаючи Раду Європи, та зареєстрований у ВРУ понад рік тому. «Чому досі не винесений на розгляд парламенту законопроект № 6240 про виборчі права ВПО? Це відбувається тому, що відсутня політична воля та тому, що це комусь невигідно», - заявив голова Комітету ВРУ. Наступного року в Україні відбудуться місцеві вибори, а цього року - парламентські, і в цих виборах вимушені переселенці не зможуть повноцінно брати участь, зауважив Григорій Немиря. «Сотні тисяч українських громадян позбавлені своїх прав. Це стосується не лише виборчих, а й соціальних прав. Як можуть бути вибори справедливими, якщо така велика частина громадян позбавлені права брати в них участь», - обурився представник «Батьківщини». Він також запропонував провести наступну конференцію щодо виборчих прав ВПО в містах на Сході України. У конференції брали участь представники уряду України, Верховної Ради України, органів місцевого самоврядування, неурядових організацій, а також члени Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи та експерти з метою пошуку спільних рішень та можливостей підтримки впровадження відповідних законодавчих змін, спрямованих на забезпечення участі ВПО у місцевих виборах. Нагадаємо, що близько 1.5 млн українців є внутрішньо переміщеними особами (ВПО). Вимушене переселення поставило перед ними значні виклики щодо дотримання їхніх прав. Перепони юридичного та практичного характеру обмежують ВПО у їх виборчих правах на місцевих виборах. У Рекомендації Конгресу Ради Європи 386 (2016р.) про «Спостереження за місцевими виборами в Україні» Конгрес закликав Україну врахувати цей аспект в контексті наступних місцевих виборів, запланованих на 2020 рік. ba.org.ua .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика