Валерій Дубіль: Ми можемо зробити професію медика престижною, а меддопомогу – доступною і якісною - «Экономика» » «Новости Дня»
Филипп
Опубликовано: 16:10, 16 июня 2019
Украина / Экономика / Финансы

Валерій Дубіль: Ми можемо зробити професію медика престижною, а меддопомогу – доступною і якісною - «Экономика»

Коли у медиків будуть гарні умови праці, європейські зарплати і впевненість у завтра, кожен пацієнт відчує це на собі. Про це сьогодні під час привітання медиків Чернігівщини заявив...
Валерій Дубіль: Ми можемо зробити професію медика престижною, а меддопомогу – доступною і якісною - «Экономика»
Валерій Дубіль: Ми можемо зробити професію медика престижною, а меддопомогу – доступною і якісною - «Экономика»

Коли у медиків будуть гарні умови праці, європейські зарплати і впевненість у завтра, кожен пацієнт відчує це на собі.


Про це сьогодні під час привітання медиків Чернігівщини заявив заступник Голови партії «Батьківщина» Валерій Дубіль.


На його думку, ці фактори визначають майбутнє професії медика і всієї української медицини.


«Взаємозв'язок простий: через зростаючий дефіцит бюджету медпрацівник не впевнений у завтра - чи матиме роботу. Низька зарплата спонукає його брати додаткове навантаження, щоб прожити. Фактично, люди працюють у нелюдських умовах, а найпершим це відчуває пацієнт», - переконаний народний обранець.


Через це вимирання українців пришвидшилось на 23 000 на рік, а 70 000 медиків виїхало за кордон. Тисячі медиків з України сплачують податки у Польщі. А от влада була зацікавлена у такому стані речей, адже таким чином змогла скоротити кількість працівників галузі, а відтак - зекономити, зазначив політик.


«Коли одна людина бере на себе подвійне чи навіть потрійне навантаження, вирішується проблема нестачі кадрів і їхнього забезпечення. Їх не треба навчати, не треба створювати додаткове робоче місце, обладнувати його. От і маємо дуже сумну картину: молодь йде вчитися на лікаря, щоб потім підтвердити свій диплом закордоном і виїхати туди. Вчить мову паралельно з навчанням. А той фундамент із медпрацівників, що залишився тут, витягає галузь із ями», - переконаний Валерій Дубіль.


Тому, за словами народного обранця, найкращим подарунком до Дня медика за рік будуть не порожні слова чи обіцянки, а впровадження плану порятунку української системи охорони здоров'я, який команда «Батьківщини» розробляла з тисячами експертів, медиків і пацієнтів.


«Ми можемо зробити професію медика престижною, а меддопомогу - доступною і якісною - у нас є реальний путівник. І дуже хотів би, щоб нова влада долучилася до нашої роботи і допомогла зробити це для українців. Це буде краще за всі квіти і вітання до Дня медика», - резюмував нардеп.


ba.org.ua


...

Коли у медиків будуть гарні умови праці, європейські зарплати і впевненість у завтра, кожен пацієнт відчує це на собі. Про це сьогодні під час привітання медиків Чернігівщини заявив заступник Голови партії «Батьківщина» Валерій Дубіль. На його думку, ці фактори визначають майбутнє професії медика і всієї української медицини. «Взаємозв'язок простий: через зростаючий дефіцит бюджету медпрацівник не впевнений у завтра - чи матиме роботу. Низька зарплата спонукає його брати додаткове навантаження, щоб прожити. Фактично, люди працюють у нелюдських умовах, а найпершим це відчуває пацієнт», - переконаний народний обранець. Через це вимирання українців пришвидшилось на 23 000 на рік, а 70 000 медиків виїхало за кордон. Тисячі медиків з України сплачують податки у Польщі. А от влада була зацікавлена у такому стані речей, адже таким чином змогла скоротити кількість працівників галузі, а відтак - зекономити, зазначив політик. «Коли одна людина бере на себе подвійне чи навіть потрійне навантаження, вирішується проблема нестачі кадрів і їхнього забезпечення. Їх не треба навчати, не треба створювати додаткове робоче місце, обладнувати його. От і маємо дуже сумну картину: молодь йде вчитися на лікаря, щоб потім підтвердити свій диплом закордоном і виїхати туди. Вчить мову паралельно з навчанням. А той фундамент із медпрацівників, що залишився тут, витягає галузь із ями», - переконаний Валерій Дубіль. Тому, за словами народного обранця, найкращим подарунком до Дня медика за рік будуть не порожні слова чи обіцянки, а впровадження плану порятунку української системи охорони здоров'я, який команда «Батьківщини» розробляла з тисячами експертів, медиків і пацієнтів. «Ми можемо зробити професію медика престижною, а меддопомогу - доступною і якісною - у нас є реальний путівник. І дуже хотів би, щоб нова влада долучилася до нашої роботи і допомогла зробити це для українців. Це буде краще за всі квіти і вітання до Дня медика», - резюмував нардеп. ba.org.ua .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика