Валерій Дубіль: Експерти медичної спільноти визнали програму «Батьківщини» щодо медицини найкращою - «Происшествия» » «Новости Дня»
Егор
Опубликовано: 16:53, 11 июля 2019
Украина / Происшествия и криминал

Валерій Дубіль: Експерти медичної спільноти визнали програму «Батьківщини» щодо медицини найкращою - «Происшествия»

Експерти Української медичної експертної спільноти (УМЕС) визнали план дій «Батьківщини» у трансформації медицини найбільш ґрунтовним. Про це сьогодні у кулуарах Верховної...
Валерій Дубіль: Експерти медичної спільноти визнали програму «Батьківщини» щодо медицини найкращою - «Происшествия»
Валерій Дубіль: Експерти медичної спільноти визнали програму «Батьківщини» щодо медицини найкращою - «Происшествия»

Експерти Української медичної експертної спільноти (УМЕС) визнали план дій «Батьківщини» у трансформації медицини найбільш ґрунтовним.


Про це сьогодні у кулуарах Верховної Ради заявив народний депутат з фракції «Батьківщина» Валерій Дубіль.


За його словами, результати дослідження оцінки програм партій свідчать про те, що найкращим способом змінити українську медицину і зробити її доступною та якісною є робота з пацієнтами та з медиками.


«Аналіз УМЕС засвідчив, що більшість партій не мають чіткого уявлення про інтереси та потреби людей, а їхні пропозиції - бездоказові і не опираються на наукові дані. Приблизно так «реформувало» медицину МОЗ останні роки. Ми пішли іншим шляхом - об'єднали пацієнтську та медичну спільноти, найкращих експертів галузі, і розробили план дій. Визнання його найкращим показало, що ми на вірному шляху і після оновлення парламенту зможемо перезапустити українську медицину», - переконаний політик.


Саме таке об'єднання допоможе знизити ризики при введенні обов'язкового медичного страхування.


«Не може бути точкової реформи, яка зараз проводиться на первинці із сімейними лікарями. Гроші сконцентрували на ній, а вузькоспеціалізована допомога «провалилася». Повірте, ніхто зараз з «реформаторів» не знає, де на неї взяти кошти. Тому перед тим, як змінювати систему фінансування і вводити обов'язкове медичне страхування, ми провели експертизу та знайшли кошти, які створять «подушки безпеки» для змін. Вони не дозволять закриватися лікарням і ФАПам у процесі трансформації і після неї», - підсумував Валерій Дубіль.


Зазначимо, експертизу проводили серед 12 передвиборних програм за такими критеріями: визнання людиноцентричності мети та цілей; визнання та формулювання ключових проблем щодо доступності та якості послуг системи і наявності підходів до їх вирішення; наявність підходів «Здоров'я у всіх політиках держави»; пропозиції щодо фінансування системи охорони здоров'я і, зокрема, медичного обслуговування, підвищення кадрового потенціалу галузі тощо.


ba.org.ua


...

Експерти Української медичної експертної спільноти (УМЕС) визнали план дій «Батьківщини» у трансформації медицини найбільш ґрунтовним. Про це сьогодні у кулуарах Верховної Ради заявив народний депутат з фракції «Батьківщина» Валерій Дубіль. За його словами, результати дослідження оцінки програм партій свідчать про те, що найкращим способом змінити українську медицину і зробити її доступною та якісною є робота з пацієнтами та з медиками. «Аналіз УМЕС засвідчив, що більшість партій не мають чіткого уявлення про інтереси та потреби людей, а їхні пропозиції - бездоказові і не опираються на наукові дані. Приблизно так «реформувало» медицину МОЗ останні роки. Ми пішли іншим шляхом - об'єднали пацієнтську та медичну спільноти, найкращих експертів галузі, і розробили план дій. Визнання його найкращим показало, що ми на вірному шляху і після оновлення парламенту зможемо перезапустити українську медицину», - переконаний політик. Саме таке об'єднання допоможе знизити ризики при введенні обов'язкового медичного страхування. «Не може бути точкової реформи, яка зараз проводиться на первинці із сімейними лікарями. Гроші сконцентрували на ній, а вузькоспеціалізована допомога «провалилася». Повірте, ніхто зараз з «реформаторів» не знає, де на неї взяти кошти. Тому перед тим, як змінювати систему фінансування і вводити обов'язкове медичне страхування, ми провели експертизу та знайшли кошти, які створять «подушки безпеки» для змін. Вони не дозволять закриватися лікарням і ФАПам у процесі трансформації і після неї», - підсумував Валерій Дубіль. Зазначимо, експертизу проводили серед 12 передвиборних програм за такими критеріями: визнання людиноцентричності мети та цілей; визнання та формулювання ключових проблем щодо доступності та якості послуг системи і наявності підходів до їх вирішення; наявність підходів «Здоров'я у всіх політиках держави»; пропозиції щодо фінансування системи охорони здоров'я і, зокрема, медичного обслуговування, підвищення кадрового потенціалу галузі тощо. ba.org.ua .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика