Україна потрапила в топ-10 країн з найбільшим обсягом сміття - «Культура» » «Новости Дня»
Pearcy
Опубликовано: 20:05, 15 июля 2019
Украина / Культура

Україна потрапила в топ-10 країн з найбільшим обсягом сміття - «Культура»

Україна потрапила на 9 місце рейтингу країн з найбільшим обсягом сміття на одного жителя за версією американського агентства 24/7 Wall Street. Про це пише USA Today. Країни в рейтингу розподілилися таким чином: Канада - 36,1 тонна сміття на людину; Болгарія - 26,7 тонн сміття на людину; США - 25,9 тонн сміття на людину; Естонія - 23,5 тонн сміття на людину; Фінляндія - 16,6 тонн сміття на людину; Вірменія - 16,3 тонни сміття на людину; Швеція - 16,2 тонни сміття на людину; Люксембург - 11,8 тонн сміття на людину; Україна - 10,6 тонн
Україна потрапила в топ-10 країн з найбільшим обсягом сміття - «Культура»
Україна потрапила в топ-10 країн з найбільшим обсягом сміття - «Культура»

Україна потрапила на 9 місце рейтингу країн з найбільшим обсягом сміття на одного жителя за версією американського агентства 24/7 Wall Street.


Про це пише USA Today.


Країни в рейтингу розподілилися таким чином:


Канада - 36,1 тонна сміття на людину;
Болгарія - 26,7 тонн сміття на людину;
США - 25,9 тонн сміття на людину;
Естонія - 23,5 тонн сміття на людину;
Фінляндія - 16,6 тонн сміття на людину;
Вірменія - 16,3 тонни сміття на людину;
Швеція - 16,2 тонни сміття на людину;
Люксембург - 11,8 тонн сміття на людину;
Україна - 10,6 тонн сміття на людину;
Сербія - 8,9 тонн сміття на людину.

Україна в рейтингу країна з найбільшою кількістю населення після США з населенням 325 147 121 громадян.


Зазначається, що Україну населяє 44 831 135 осіб. Сумарно за 2017 рік Україна виробила 474 106 025 тонн сміття. Вказується, що ступінь переробки відходів становить - 3,2%.


"Україна, один з найбільших торговців зброєю в світі, виробляє трохи більше 474 мільйонів метричних тон відходів на рік, 448 мільйонів з яких - небезпечні відходи. Жодна з 105 країн, щодо яких є дані про небезпечні відходи, не виробляє більше таких відходів", - йдеться в результатах американського аналізу.


Повідомляється, що уряд України визнав управління небезпечними відходами найбільш нагальною і критичною проблемою, яка повинна вирішуватися при поводженні з відходами в цілому. Основною причиною відсутності ініціатив щодо утилізації даних відходів називається "недостатнє фінансування".


Велика частина інших 26 мільйонів тон відходів в Україні - це тверді побутові відходи і сільськогосподарські відходи, які включають в себе сміття, вироблене на фермах, птахофабрики і бійні, відходи збору врожаю, стоки добрив з полів і пестициди.


Відзначається, що в багатьох країнах зі списку, будівельна галузь часто є найбільшим винуватцем, виробляючи більше 90% всіх відходів, вироблених в країні.


Щоб визначити найбільших виробників відходів, агентство розрахувало обсяг спеціальних відходів і регулярних твердих побутових відходів на душу населення, вироблених кожною країною, використовуючи дані з глобальної бази даних Світового банку "Що таке відходи?", яка останній раз оновлювалася у вересні 2018 року.



pravda.com.ua


...

Україна потрапила на 9 місце рейтингу країн з найбільшим обсягом сміття на одного жителя за версією американського агентства 24/7 Wall Street. Про це пише USA Today. Країни в рейтингу розподілилися таким чином: Канада - 36,1 тонна сміття на людину; Болгарія - 26,7 тонн сміття на людину; США - 25,9 тонн сміття на людину; Естонія - 23,5 тонн сміття на людину; Фінляндія - 16,6 тонн сміття на людину; Вірменія - 16,3 тонни сміття на людину; Швеція - 16,2 тонни сміття на людину; Люксембург - 11,8 тонн сміття на людину; Україна - 10,6 тонн сміття на людину; Сербія - 8,9 тонн сміття на людину. Україна в рейтингу країна з найбільшою кількістю населення після США з населенням 325 147 121 громадян. Зазначається, що Україну населяє 44 831 135 осіб. Сумарно за 2017 рік Україна виробила 474 106 025 тонн сміття. Вказується, що ступінь переробки відходів становить - 3,2%. "Україна, один з найбільших торговців зброєю в світі, виробляє трохи більше 474 мільйонів метричних тон відходів на рік, 448 мільйонів з яких - небезпечні відходи. Жодна з 105 країн, щодо яких є дані про небезпечні відходи, не виробляє більше таких відходів", - йдеться в результатах американського аналізу. Повідомляється, що уряд України визнав управління небезпечними відходами найбільш нагальною і критичною проблемою, яка повинна вирішуватися при поводженні з відходами в цілому. Основною причиною відсутності ініціатив щодо утилізації даних відходів називається "недостатнє фінансування". Велика частина інших 26 мільйонів тон відходів в Україні - це тверді побутові відходи і сільськогосподарські відходи, які включають в себе сміття, вироблене на фермах, птахофабрики і бійні, відходи збору врожаю, стоки добрив з полів і пестициди. Відзначається, що в багатьох країнах зі списку, будівельна галузь часто є найбільшим винуватцем, виробляючи більше 90% всіх відходів, вироблених в країні. Щоб визначити найбільших виробників відходів, агентство розрахувало обсяг спеціальних відходів і регулярних твердих побутових відходів на душу населення, вироблених кожною країною, використовуючи дані з глобальної бази даних Світового банку "Що таке відходи?", яка останній раз оновлювалася у вересні 2018 року. pravda.com.ua .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика