Іван Крулько: Уряд скорочує субсидії та соцвиплати замість обіцяного завершення епохи бідності - «Экономика» » «Новости Дня»
Leapman
Опубликовано: 16:00, 20 ноября 2019
Украина / Экономика / Финансы

Іван Крулько: Уряд скорочує субсидії та соцвиплати замість обіцяного завершення епохи бідності - «Экономика»

Уряд подав бюджет на 2020 рік, який не розв'язує проблему бідності й тарифів, не підвищує соціальні стандарти, не забезпечує зростання економіки. Уряд ухвалює рішення, які ведуть до підвищення...
Іван Крулько: Уряд скорочує субсидії та соцвиплати замість обіцяного завершення епохи бідності - «Экономика»
Іван Крулько: Уряд скорочує субсидії та соцвиплати замість обіцяного завершення епохи бідності - «Экономика»

Уряд подав бюджет на 2020 рік, який не розв'язує проблему бідності й тарифів, не підвищує соціальні стандарти, не забезпечує зростання економіки.


Уряд ухвалює рішення, які ведуть до підвищення тарифів з грудня 2019-го та січня 2020 року. І це при тому, що передбачив у бюджеті-2020 мізерні соціальні виплати для населення та скорочення витрат до 48 млн грн на субсидії.


Як відомо, 15 листопада уряд відпустив тарифи у вільне плавання, скасувавши постанову КМУ, що встановлювала максимально допустимі ціни на опалення і гарячу воду. Отже, тепер місцеві органи влади можуть встановлювати їх на свій розсуд.


Кабмін обґрунтував таке рішення - меморандумом з МВФ, плачевним фінансовим станом обласних ТКЕ і бажанням пройти опалювальний сезон без відключень міст через економічно необґрунтовані ставки тарифів.


І якщо у листопаді від здорожчання газу на 14,7% постраждали лише пенсіонери та малозабезпечені, то у грудні-січні зростання тарифів ударить по гаманцю кожної української родини.


За прогнозами експертів, у грудні варто чекати підвищення тарифів на газ на 30-35%, а в січні на електроенергію - до 50%. Тарифи на опалення та гарячу воду у містах встановлюватимуть як кому заманеться.


Відповідно, це призведе до інфляції й потягне за собою здорожчання харчів, всіх товарів і послуг, де «зашиті» витрати на тарифи.


На жаль, уряд обрав помилковий шлях, який вестиме до консервації боргів та бідності населення. Замість того, щоб взяти законопроєкти «Батьківщини» і діяти за планом виходу з енергетичної кризи.


Нагадаю, ми пропонували владі скасувати Указом президента незаконну постанову Кабміну, якою були ухвалені завищені тарифи для населення, економічно обґрунтувати тарифи, спрямовувати весь газ вітчизняного видобутку на потреби населення за ціною видобутку, знизити рентабельність газовидобувних компаній до 30%.


Як наслідок, ціна газу була б менш як 3 тис. грн за 1 тис. кубометрів. Це майже вдвічі (!) дешевше, ніж зараз.


Як відомо, природного газу, який видобувається в Україні, достатньо, аби покрити потреби населення. Навіть більше, в Україні є значні його запаси. Тому владі варто було б зайнятися не питанням підвищення тарифів або купівлі електроенергії та газу в Росії, а збільшувати видобуток власних природних ресурсів.


Іван Крулько, народний депутат від «Батьківщини», Facebook


...

Уряд подав бюджет на 2020 рік, який не розв'язує проблему бідності й тарифів, не підвищує соціальні стандарти, не забезпечує зростання економіки. Уряд ухвалює рішення, які ведуть до підвищення тарифів з грудня 2019-го та січня 2020 року. І це при тому, що передбачив у бюджеті-2020 мізерні соціальні виплати для населення та скорочення витрат до 48 млн грн на субсидії. Як відомо, 15 листопада уряд відпустив тарифи у вільне плавання, скасувавши постанову КМУ, що встановлювала максимально допустимі ціни на опалення і гарячу воду. Отже, тепер місцеві органи влади можуть встановлювати їх на свій розсуд. Кабмін обґрунтував таке рішення - меморандумом з МВФ, плачевним фінансовим станом обласних ТКЕ і бажанням пройти опалювальний сезон без відключень міст через економічно необґрунтовані ставки тарифів. І якщо у листопаді від здорожчання газу на 14,7% постраждали лише пенсіонери та малозабезпечені, то у грудні-січні зростання тарифів ударить по гаманцю кожної української родини. За прогнозами експертів, у грудні варто чекати підвищення тарифів на газ на 30-35%, а в січні на електроенергію - до 50%. Тарифи на опалення та гарячу воду у містах встановлюватимуть як кому заманеться. Відповідно, це призведе до інфляції й потягне за собою здорожчання харчів, всіх товарів і послуг, де «зашиті» витрати на тарифи. На жаль, уряд обрав помилковий шлях, який вестиме до консервації боргів та бідності населення. Замість того, щоб взяти законопроєкти «Батьківщини» і діяти за планом виходу з енергетичної кризи. Нагадаю, ми пропонували владі скасувати Указом президента незаконну постанову Кабміну, якою були ухвалені завищені тарифи для населення, економічно обґрунтувати тарифи, спрямовувати весь газ вітчизняного видобутку на потреби населення за ціною видобутку, знизити рентабельність газовидобувних компаній до 30%. Як наслідок, ціна газу була б менш як 3 тис. грн за 1 тис. кубометрів. Це майже вдвічі (!) дешевше, ніж зараз. Як відомо, природного газу, який видобувається в Україні, достатньо, аби покрити потреби населення. Навіть більше, в Україні є значні його запаси. Тому владі варто було б зайнятися не питанням підвищення тарифів або купівлі електроенергії та газу в Росії, а збільшувати видобуток власних природних ресурсів. Іван Крулько, народний депутат від «Батьківщини», Facebook .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика