Гірке прощання з «Месниками» - «Мир» » «Новости Дня»
Chesterton
Опубликовано: 09:02, 06 мая 2019
Мир / Украина

Гірке прощання з «Месниками» - «Мир»

Це найсумніше, що траплялося із кіноманами, - прощатися з «Месниками» назавжди. Протягом двадцяти двох фільмів франшизи вони були поряд із нами... Та нині настав час сказати «прощавайте». Ми ще зустрінемо декого...
Гірке прощання з «Месниками» - «Мир»
Гірке прощання з «Месниками» - «Мир»

Це найсумніше, що траплялося із кіноманами, - прощатися з «Месниками» назавжди. Протягом двадцяти двох фільмів франшизи вони були поряд із нами... Та нині настав час сказати «прощавайте». Ми ще зустрінемо декого з супергероїв окремо у сольних проектах, та разом вони вже ніколи не зберуться. Це дуже жорстоко, втім студія Marvel вчинила гідно, вчасно поставивши крапку у цій епічній історії.


Сумно прощатися із Тором (Кріс Хемсворт), Залізною людиною (Роберт Дауні-молодший), Капітаном Америкою (Кріс Еванс), Халком (Марк Руффало), Чорною вдовою (Скарлетт Йоханссон), Соколиним оком (Джеремі Реннер), Людиною-мурахою (Пол Радд) та іншими героями цієї культової франшизи. Але так вже сталося, що цій компанії супергероїв у останній стрічці «Месники: Завершення» таки вдалося врятувати світ від Таноса (Джош Бролін). І це не спойлер, бо ж інакше і бути не могло! Однак порятунок світу був не простим... Персонажам «Месників» треба було повернутися в минуле, щоб зібрати шість каменів вічності, за допомогою яких можна запобігти винищенню половини населення планети.


Для цього супергерої поділилися на групи та вирушили у минулі роки. Саму подорож у часі організували надзвичайно розумні Залізна людина та Людина-мураха. Звісно, така експедиція не була легкою. Й декому навіть довелося загинути для того, щоб отримати один із каменів. Але ж на те вони й супергерої, щоб жертвувати собою. І такими вони будуть до самого кінця стрічки. До речі, нині «Месникам» допомагає Капітан Марвел (Брі Ларсон), зірка якої тільки-но зійшла на обрії Marvel.


«Месники: Завершення» - найдовший епізод саги, який триває три години. Здавалося б, ну от для чого тягнути час? Однак стрічка не виснажує - навпаки, її дивишся на одному диханні. Фільм можна умовно розділити на три частини: драматично-депресивну, пригодницьку та батальну.


Перша частина досить вдала: багато нового та цікавого дізнаєшся про улюблених героїв. Наприклад, ви навіть не уявляєте, що сталося з Тором після «Війни нескінченності»... А він дуже змінився. Як, власне, змінилися і всі «Месники». Вони живуть у цілковитій безнадії, розуміючи, що через їхню недосконалість та, можливо, недалекоглядністьзагинула половина населення планети. Режисери Ентоні та Джо Руссо, а також сценаристи Крістофер Маркус та Стівен Макфілі дуже переконливо занурили нас у це гірке відчуття. Хоча насправді нам не показують жодних жахів, тільки оголені емоції...


У другій частині ми разом із нашими героями здійснюємо захопливі подорожі в часі. І тут на нас чекає багато цікавенького. Зокрема ми зустрічаємо улюблених персонажів із усіх попередніх частин: Говарда Старка (Джон Слеттері), Прадавню (Тільда Свінтон), Джейн Фостер (Наталі Портман)... Прощатися так прощатися.


Ну а наприкінці, звісно, має відбутися битва... У попередній частині франшизи фінальний бій видався настільки феєричним, що перевершити самих себе творці «Месників» вже не змогли. На додачу їм ще й «Гра престолів» усе перепаскудила. У третьому епізоді культового серіалу, з яким ми також прощаємося цього року, бій людей з армією Короля ночі був таким масштабним та шокуючим, що на цьому тлі в «Месниках» усе виглядає якось трохи по-дитячому. Та творці картини все одно змогли нас здивувати. Чим? Про це ви дізнаєтесь, додивившись фільм до кінця.


Якщо бути чесними, то сюжет останньої стрічки франшизи був досить передбачуваний та набагато простіший, аніж у «Месниках: Війна нескінченності». Але фінал вийшов драматичний та дуже філософський. Неважко здогадатися, що в кінці комусь із рятівників світу доведеться загинути. Хто це? Кмітливий глядач точно зрозуміє, про кого із супергероїв йдеться... Але все ж краще просто дивитися, а не гадати.


Фінал стрічки «Месники: Завершення» не менш трагічний, аніж у «Титаніка». Непідготовлений глядач може навіть пустити сльозу просто в залі кінотеатру. Однак як би там не було, в кінці тунелю завжди є світло! І про це не можна забувати.


Попереду буде ще кілька сольних фільмів про месників. Так, 4 липня в прокаті стартує «Людина-павук: Далеко від дому». Окрім того, вже нинішнього літа почнуться зйомки фільму «Чорна вдова» зі Скарлетт Йоханссон у головній ролі. Також цього року повинна відбутися прем'єра серіалу «Локі», головну роль в якому зіграє Том Хіддлстон. Цілком вірогідно, за деякий час нам покажуть сиквел «Доктора Стренджа». А ще, звісно, не маємо забувати про «Вартових Галактики», адже в їхніх шалених пригодах ще не поставлено крапку. Також ми неодмінно побачимо продовження стрічки «Капітан Марвел». Тож чекаємо, хоч і сумуємо.



Сім кінематографічних рекордів


Загалом остання частина супергеройської саги, яку зняли брати Руссо, за перший вікенд у світовому прокаті зібрала $1,209 млрд. Тож це наразі єдиний фільм в історії кіно, який заробив мільярд доларів у перші дні прем'єри.


Нагадаємо, за даними сайту Box Office Mojo, попередні рекорди належали фільмам «Месники: Війна нескінченності» (640,5 мільйона доларів) та «Форсаж 8» (541,9 мільйона доларів). Як бачите, різниця колосальна.


До речі, кінознавці пророкують, що загальні збори стрічки з легкістю подолають позначку у 2,5 мільярда доларів. Більш того, «Месники: Завершення» можуть обігнати нинішнього лідера - фільм «Аватар», який у 2009 році зібрав у світовому прокаті 2,788 мільярда доларів.


Наступні рекорди. Найвдаліший дебют у США за перший вікенд - $350 млн. Найбільші збори за один день у США - $156,7 млн. Найбільші збори за превью-ніч у четвер (США) - $60 млн. Найбільший дебют в кінотеатрах IMAX (США) - $26,5 млн. Найбільший світовий дебют в кінотеатрах IMAX - $91,5 млн. І що цікаво - найграндіозніший дебют на території Китаю за перший вікенд - $330 млн.



Цікаві факти: Спойлери, лайки та заходи безпеки


- Зйомки фільму розпочалися приблизно через місяць після завершення роботи над попередньою частиною франшизи.


- Перший офіційний трейлер фільму - це перше відео в історії YouTube, яке набрало понад мільйон лайків менш ніж за 4 години. Окрім того, трейлер останніх «Месників» побив рекорд за кількістю переглядів за 24 години, досягнувши 289 мільйонів переглядів у Мережі (YouTube, Twitter, Instagram тощо). «Месники: Війна нескінченності» у свій час мали 230 мільйонів переглядів за добу.


- Участь у цьому фільмі - останні договірні зобов'язання Роберта Дауні-молодшого, пов'язані з роллю Залізної людини. Марк Руффало оголосив, що це його остання поява в ролі Халка. Кріс Еванс так само востаннє з'явиться в образі Стіва Роджерса.


- До речі, Роберт Дауні-молодший був єдиним актором, який прочитав сценарій усього фільму. Решта його колег по знімальному майданчику знали лише про ті події, які відбуватимуться з їхніми персонажами. Ось такі заходи безпеки.


- Брати Руссо в інтерв'ю VanityFair самі натякнули на те, що дехто з персонажів не доживе до фіналу.


- Квитки, куплені в ніч відкриття продажу, були перепродані на eBay за тисячі доларів, а пара квитків IMAX в Нью-Джерсі продавалася за 15 000 доларів.



Євгенія ПРОРИВАЙ


"Вечірні Вісті"


...

Це найсумніше, що траплялося із кіноманами, - прощатися з «Месниками» назавжди. Протягом двадцяти двох фільмів франшизи вони були поряд із нами. Та нині настав час сказати «прощавайте». Ми ще зустрінемо декого з супергероїв окремо у сольних проектах, та разом вони вже ніколи не зберуться. Це дуже жорстоко, втім студія Marvel вчинила гідно, вчасно поставивши крапку у цій епічній історії. Сумно прощатися із Тором (Кріс Хемсворт), Залізною людиною (Роберт Дауні-молодший), Капітаном Америкою (Кріс Еванс), Халком (Марк Руффало), Чорною вдовою (Скарлетт Йоханссон), Соколиним оком (Джеремі Реннер), Людиною-мурахою (Пол Радд) та іншими героями цієї культової франшизи. Але так вже сталося, що цій компанії супергероїв у останній стрічці «Месники: Завершення» таки вдалося врятувати світ від Таноса (Джош Бролін). І це не спойлер, бо ж інакше і бути не могло! Однак порятунок світу був не простим. Персонажам «Месників» треба було повернутися в минуле, щоб зібрати шість каменів вічності, за допомогою яких можна запобігти винищенню половини населення планети. Для цього супергерої поділилися на групи та вирушили у минулі роки. Саму подорож у часі організували надзвичайно розумні Залізна людина та Людина-мураха. Звісно, така експедиція не була легкою. Й декому навіть довелося загинути для того, щоб отримати один із каменів. Але ж на те вони й супергерої, щоб жертвувати собою. І такими вони будуть до самого кінця стрічки. До речі, нині «Месникам» допомагає Капітан Марвел (Брі Ларсон), зірка якої тільки-но зійшла на обрії Marvel. «Месники: Завершення» - найдовший епізод саги, який триває три години. Здавалося б, ну от для чого тягнути час? Однак стрічка не виснажує - навпаки, її дивишся на одному диханні. Фільм можна умовно розділити на три частини: драматично-депресивну, пригодницьку та батальну. Перша частина досить вдала: багато нового та цікавого дізнаєшся про улюблених героїв. Наприклад, ви навіть не уявляєте, що сталося з Тором після «Війни нескінченності». А він дуже змінився. Як, власне, змінилися і всі «Месники». Вони живуть у цілковитій безнадії, розуміючи, що через їхню недосконалість та, можливо, недалекоглядністьзагинула половина населення планети. Режисери Ентоні та Джо Руссо, а також сценаристи Крістофер Маркус та Стівен Макфілі дуже переконливо занурили нас у це гірке відчуття. Хоча насправді нам не показують жодних жахів, тільки оголені емоції. У другій частині ми разом із нашими героями здійснюємо захопливі подорожі в часі. І тут на нас чекає багато цікавенького. Зокрема ми зустрічаємо улюблених персонажів із усіх попередніх частин: Говарда Старка (Джон Слеттері), Прадавню (Тільда Свінтон), Джейн Фостер (Наталі Портман). Прощатися так прощатися. Ну а наприкінці, звісно, має відбутися битва. У попередній частині франшизи фінальний бій видався настільки феєричним, що перевершити самих себе творці «Месників» вже не змогли. На додачу їм ще й «Гра престолів» усе перепаскудила. У третьому епізоді культового серіалу, з яким ми також прощаємося цього року, бій людей з армією Короля ночі був таким масштабним та шокуючим, що на цьому тлі в «Месниках» усе виглядає якось трохи по-дитячому. Та творці картини все одно змогли нас здивувати. Чим? Про це ви дізнаєтесь, додивившись фільм до кінця. Якщо бути чесними, то сюжет останньої стрічки франшизи був досить передбачуваний та набагато простіший, аніж у «Месниках: Війна нескінченності». Але фінал вийшов драматичний та дуже філософський. Неважко здогадатися, що в кінці комусь із рятівників світу доведеться загинути. Хто це? Кмітливий глядач точно зрозуміє, про кого із супергероїв йдеться. Але все ж краще просто дивитися, а не гадати. Фінал стрічки «Месники: Завершення» не менш трагічний, аніж у «Титаніка». Непідготовлений глядач може навіть пустити сльозу просто в залі кінотеатру. Однак як би там не було, в кінці тунелю завжди є світло! І про це не можна забувати. Попереду буде ще кілька сольних фільмів про месників. Так, 4 липня в прокаті стартує «Людина-павук: Далеко від дому». Окрім того, вже нинішнього літа почнуться зйомки фільму «Чорна вдова» зі Скарлетт Йоханссон у головній ролі. Також цього року повинна відбутися прем'єра серіалу «Локі», головну роль в якому зіграє Том Хіддлстон. Цілком вірогідно, за деякий час нам покажуть сиквел «Доктора Стренджа». А ще, звісно, не маємо забувати про «Вартових Галактики», адже в їхніх шалених пригодах ще не поставлено крапку. Також ми неодмінно побачимо продовження стрічки «Капітан Марвел». Тож чекаємо, хоч і сумуємо. Сім кінематографічних рекордів Загалом остання частина супергеройської саги, яку зняли брати Руссо, за перший вікенд у світовому прокаті зібрала $1,209 млрд. Тож це наразі єдиний фільм в історії кіно, який заробив мільярд доларів у перші дні прем'єри. Нагадаємо, за даними сайту Box Office Mojo, попередні рекорди належали фільмам «Месники: Війна нескінченності» (640,5 мільйона доларів) та «Форсаж 8» (541,9 мільйона доларів). Як бачите, різниця колосальна. До речі, кінознавці пророкують, що загальні збори стрічки з легкістю подолають позначку у 2,5 мільярда доларів. Більш того, «Месники: Завершення» можуть обігнати нинішнього лідера - фільм «Аватар», який у 2009 році зібрав у світовому прокаті 2,788 мільярда доларів. Наступні рекорди. Найвдаліший дебют у США за перший вікенд - $350 млн. Найбільші збори за один день у США - $156,7 млн. Найбільші збори за превью-ніч у четвер (США) - $60 млн. Найбільший дебют в кінотеатрах IMAX (США) - $26,5 млн. Найбільший світовий дебют в кінотеатрах IMAX - $91,5 млн. І що цікаво - найграндіозніший дебют на території Китаю за перший вікенд - $330 млн. Цікаві факти: Спойлери, лайки та заходи безпеки - Зйомки фільму розпочалися приблизно через місяць після завершення роботи над попередньою частиною франшизи. - Перший офіційний трейлер фільму - це перше відео в історії YouTube, яке набрало понад мільйон лайків менш ніж за 4 години. Окрім того, трейлер останніх «Месників» побив рекорд за кількістю переглядів за 24 години, досягнувши 289 мільйонів переглядів у Мережі (YouTube, Twitter, Instagram тощо). «Месники: Війна нескінченності» у свій час мали 230 мільйонів переглядів за добу. - Участь у цьому фільмі - останні договірні зобов'язання Роберта Дауні-молодшого, пов'язані з роллю Залізної людини. Марк Руффало оголосив, що це його остання поява в ролі Халка. Кріс Еванс так само востаннє з'явиться в образі Стіва Роджерса. - До речі, Роберт Дауні-молодший був єдиним актором, який прочитав сценарій усього фільму. Решта його колег по знімальному майданчику знали лише про ті події, які відбуватимуться з їхніми персонажами. Ось такі заходи безпеки. - Брати Руссо в інтерв'ю VanityFair самі натякнули на те, що дехто з персонажів не доживе до фіналу. - Квитки, куплені в ніч відкриття продажу, були перепродані на eBay за тисячі доларів, а пара квитків IMAX в Нью-Джерсі продавалася за 15 000 доларів. Євгенія ПРОРИВАЙ "Вечірні Вісті" .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика