Сергій Соболєв: Рішення про розпуск парламенту цілком очікуване - «Мир» » «Новости Дня»
Roger
Опубликовано: 12:35, 20 мая 2019
Мир / Украина

Сергій Соболєв: Рішення про розпуск парламенту цілком очікуване - «Мир»

У Президента України є повне право розпустити цей парламент. Петро Порошенко міг це зробити ще 2,5 роки тому, але не зробив. Саме тому для «Батьківщини» рішення вже нового очільника держави Володимира Зеленського...
Сергій Соболєв: Рішення про розпуск парламенту цілком очікуване - «Мир»
Сергій Соболєв: Рішення про розпуск парламенту цілком очікуване - «Мир»

У Президента України є повне право розпустити цей парламент. Петро Порошенко міг це зробити ще 2,5 роки тому, але не зробив. Саме тому для «Батьківщини» рішення вже нового очільника держави Володимира Зеленського не стало неочікуваним.


Про це заявив перший заступник керівника фракції Сергій Соболєв у кулуарах парламенту.


«Це рішення всі розуміли, законних підстав не допустити розпуску Верховної Ради не було», - сказав він і зауважив, що вихід з неіснуючої коаліції фракцій напередодні - це просто театр абсурду і неясно, для чого це робилося.


Політик також повідомив, що якщо указ про розпуск буде сьогодні, то позачергові вибори будуть вже 14 липня.


На питання журналістів, якими будуть перші кроки нового президента, Сергій Соболєв спрогнозував: «Перший крок - досягнути миру, через перемогу. Інакше - неможливо. Далі - питання реальної боротьби з корупцією, питання повернення українців на рідну землю».


Окрім того, як наголосив представник «Батьківщини», ключове питання залишається відкритим - це питання закону про вибори.


«Якщо дійсно новообраний президент зацікавлений в тому, щоб стара корумпована мажоритарна система вмерла з цим парламентом, я думаю він зробить все можливе. І в нас є час, щоб ухвалити і новий Виборчий кодекс і нове законодавство на ці вибори. У мене є сподівання, що крана ввійде в позачергові вибори з новою виборчою системою, пропорційною, з відкритими списками. Ми зробимо все можливе, щоб це зробити», - сказав політик.


ba.org.ua


...

У Президента України є повне право розпустити цей парламент. Петро Порошенко міг це зробити ще 2,5 роки тому, але не зробив. Саме тому для «Батьківщини» рішення вже нового очільника держави Володимира Зеленського не стало неочікуваним. Про це заявив перший заступник керівника фракції Сергій Соболєв у кулуарах парламенту. «Це рішення всі розуміли, законних підстав не допустити розпуску Верховної Ради не було», - сказав він і зауважив, що вихід з неіснуючої коаліції фракцій напередодні - це просто театр абсурду і неясно, для чого це робилося. Політик також повідомив, що якщо указ про розпуск буде сьогодні, то позачергові вибори будуть вже 14 липня. На питання журналістів, якими будуть перші кроки нового президента, Сергій Соболєв спрогнозував: «Перший крок - досягнути миру, через перемогу. Інакше - неможливо. Далі - питання реальної боротьби з корупцією, питання повернення українців на рідну землю». Окрім того, як наголосив представник «Батьківщини», ключове питання залишається відкритим - це питання закону про вибори. «Якщо дійсно новообраний президент зацікавлений в тому, щоб стара корумпована мажоритарна система вмерла з цим парламентом, я думаю він зробить все можливе. І в нас є час, щоб ухвалити і новий Виборчий кодекс і нове законодавство на ці вибори. У мене є сподівання, що крана ввійде в позачергові вибори з новою виборчою системою, пропорційною, з відкритими списками. Ми зробимо все можливе, щоб це зробити», - сказав політик. ba.org.ua .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика