Юлія Тимошенко: Зниження тарифів має стати першою зміною в інтересах людей - «Мир» » «Новости Дня»
Демид
Опубликовано: 16:12, 28 мая 2019
Мир / Украина

Юлія Тимошенко: Зниження тарифів має стати першою зміною в інтересах людей - «Мир»

У президента є можливість знизити ціни на газ, і це має бути одною з перших змін, на які так чекають українці. Про це Юлія Тимошенко заявила в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV. ...
Юлія Тимошенко: Зниження тарифів має стати першою зміною в інтересах людей - «Мир»
Юлія Тимошенко: Зниження тарифів має стати першою зміною в інтересах людей - «Мир»

У президента є можливість знизити ціни на газ, і це має бути одною з перших змін, на які так чекають українці.


Про це Юлія Тимошенко заявила в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV.


Лідер «Батьківщини» переконана: світова ринкова кон'юнктура та повноваження президента становлять сьогодні всі можливості для того, щоб вдвічі знизити ціну на газ і на тепло для населення.


Голова партії нагадала, що її команда підготувала пакети рішень, законопроектів, які першочергово треба ухвалювати. І один з них містить низку указів, які може ухвалити новий президент для того, щоб швидко змінити тарифну політику. Адже, за Конституцією, президент має право призупинити рішення уряду, тобто накласти на них вето, зауважила Юлія Тимошенко.


Усі ці необґрунтовані ціни на газ встановлювались рішенням Кабміну, нагадала вона. Саме тому лідер «Батьківщини» передала чинному президенту проект указу, як накладати вето, як зупиняти ці постанови і повертати ціни на газ до обґрунтованих.


Другий пакет указів стосується формування НКРЕКП.


«За законом, саме президент своїми указами може формувати НКРЕКП - орган, який встановлює тарифи. Там є вакансії і якщо президент ухвалить ці укази, то заповнить ці вакансії об'єктивними людьми», - зазначила вона.


Окрім того, Юлія Тимошенко зауважила, що наразі ціна на газ в Європі падає і навела відповідний графік.


«Нам розповідають, що ціни на газ мають бути ринковими. У Європі ціна падає, і на сьогодні на європейських ринках, на біржі в Нідерландах, ціна становить 5 383 грн. Це ринкова європейська ціна. Чому цей газ продають нам за 8247 грн за тис. кубометрів?» - риторично запитала лідер «Батьківщини».


Річ у тому, пояснила Тимошенко, що між європейськими постачальниками газу і нашим НАК «Нафтогазом» стоїть купа посередників і вони 5 років залишають величезну частину нечесно перерахованих на офшорні рахунки грошей.


«За прогнозами, газ на біржі в Європі в червні і до кінця серпня коштуватиме 120 доларів, а сьогодні 160. Це означає, що в світі ціна на газ стрімко падає. У мене питання: чому у світі падає, а в Україні стоїть. А тому що корупція триває. Тому що через тарифи в українських родин забрали обігові кошти. Якщо ми це зупинимо, якщо ціна буде адекватною, в людей з'являться кошти купувати те, що українська економіка виробляє. Це буде інвестиційний підйом», - переконана Голова партії.



ba.org.ua


...

У президента є можливість знизити ціни на газ, і це має бути одною з перших змін, на які так чекають українці. Про це Юлія Тимошенко заявила в ефірі програми «Свобода слова» на ICTV. Лідер «Батьківщини» переконана: світова ринкова кон'юнктура та повноваження президента становлять сьогодні всі можливості для того, щоб вдвічі знизити ціну на газ і на тепло для населення. Голова партії нагадала, що її команда підготувала пакети рішень, законопроектів, які першочергово треба ухвалювати. І один з них містить низку указів, які може ухвалити новий президент для того, щоб швидко змінити тарифну політику. Адже, за Конституцією, президент має право призупинити рішення уряду, тобто накласти на них вето, зауважила Юлія Тимошенко. Усі ці необґрунтовані ціни на газ встановлювались рішенням Кабміну, нагадала вона. Саме тому лідер «Батьківщини» передала чинному президенту проект указу, як накладати вето, як зупиняти ці постанови і повертати ціни на газ до обґрунтованих. Другий пакет указів стосується формування НКРЕКП. «За законом, саме президент своїми указами може формувати НКРЕКП - орган, який встановлює тарифи. Там є вакансії і якщо президент ухвалить ці укази, то заповнить ці вакансії об'єктивними людьми», - зазначила вона. Окрім того, Юлія Тимошенко зауважила, що наразі ціна на газ в Європі падає і навела відповідний графік. «Нам розповідають, що ціни на газ мають бути ринковими. У Європі ціна падає, і на сьогодні на європейських ринках, на біржі в Нідерландах, ціна становить 5 383 грн. Це ринкова європейська ціна. Чому цей газ продають нам за 8247 грн за тис. кубометрів?» - риторично запитала лідер «Батьківщини». Річ у тому, пояснила Тимошенко, що між європейськими постачальниками газу і нашим НАК «Нафтогазом» стоїть купа посередників і вони 5 років залишають величезну частину нечесно перерахованих на офшорні рахунки грошей. «За прогнозами, газ на біржі в Європі в червні і до кінця серпня коштуватиме 120 доларів, а сьогодні 160. Це означає, що в світі ціна на газ стрімко падає. У мене питання: чому у світі падає, а в Україні стоїть. А тому що корупція триває. Тому що через тарифи в українських родин забрали обігові кошти. Якщо ми це зупинимо, якщо ціна буде адекватною, в людей з'являться кошти купувати те, що українська економіка виробляє. Це буде інвестиційний підйом», - переконана Голова партії. ba.org.ua .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика