Борис Тарасюк: Будапештський меморандум містить політичні зобов’язання щодо гарантій безпеки України - «Политика» » «Новости Дня»
Lewis
Опубликовано: 00:29, 20 марта 2019
Политика / Украина

Борис Тарасюк: Будапештський меморандум містить політичні зобов’язання щодо гарантій безпеки України - «Политика»

«Батьківщина» давно визначила свою позицію щодо припинення війни на Донбасі: строге дотримання Будапештського меморандуму - єдиного документа, який містить політичні зобов'язання про гарантії територіальної цілісності...
Борис Тарасюк: Будапештський меморандум містить політичні зобов’язання щодо гарантій безпеки України - «Политика»

«Батьківщина» давно визначила свою позицію щодо припинення війни на Донбасі: строге дотримання Будапештського меморандуму - єдиного документа, який містить політичні зобов'язання про гарантії територіальної цілісності та суверенітету України.


Про це в Сумах заявив екс-міністр МЗС України, народний депутат фракції «Батьківщина» Борис Тарасюк на зустрічі з представниками ЗМІ, депутатами та громадськістю.


«Як учасник Будапештських переговорів зазначу, що цей документ досить ґрунтовний. Він передбачає не просто гарантії територіальної цілісності України - у статті 6 Меморандуму виписаний механізм, згідно з яким підписанти скликають консультації для вироблення заходів протидії загрозам», - пояснив політик.


Член фракції «Батьківщина» назвав дії нинішнього президента, який ігнорує Будапештський меморандум, дипломатично неграмотними й некомпетентними.


«Нормандські або Мінські домовленості не принесли бажаного результату. П'ять років ми спостерігаємо продовження агресії РФ, яка діє всупереч міжнародним зобов'язанням, правовим документам і всупереч глобальному порядку. Ми маємо виписати нові принципи врегулювання ситуації з обов'язковою відповідальністю учасників мирного процесу», - підсумував Борис Тарасюк.


ba.org.ua


...

«Батьківщина» давно визначила свою позицію щодо припинення війни на Донбасі: строге дотримання Будапештського меморандуму - єдиного документа, який містить політичні зобов'язання про гарантії територіальної цілісності та суверенітету України. Про це в Сумах заявив екс-міністр МЗС України, народний депутат фракції «Батьківщина» Борис Тарасюк на зустрічі з представниками ЗМІ, депутатами та громадськістю. «Як учасник Будапештських переговорів зазначу, що цей документ досить ґрунтовний. Він передбачає не просто гарантії територіальної цілісності України - у статті 6 Меморандуму виписаний механізм, згідно з яким підписанти скликають консультації для вироблення заходів протидії загрозам», - пояснив політик. Член фракції «Батьківщина» назвав дії нинішнього президента, який ігнорує Будапештський меморандум, дипломатично неграмотними й некомпетентними. «Нормандські або Мінські домовленості не принесли бажаного результату. П'ять років ми спостерігаємо продовження агресії РФ, яка діє всупереч міжнародним зобов'язанням, правовим документам і всупереч глобальному порядку. Ми маємо виписати нові принципи врегулювання ситуації з обов'язковою відповідальністю учасників мирного процесу», - підсумував Борис Тарасюк. ba.org.ua .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика