Григорій Немиря: Мінські домовленості є недостатніми для припинення війни та встановлення миру - «Политика» » «Новости Дня»
Даниил
Опубликовано: 16:25, 09 июля 2019
Политика / Украина

Григорій Немиря: Мінські домовленості є недостатніми для припинення війни та встановлення миру - «Политика»

Для припинення війни та встановлення миру в Україні потрібен новий формат переговорів - «Будапешт плюс». Про це заявив заступник Голови партії «Батьківщина», голова Комітету ВРУ з прав людини Григорій Немиря під час інформаційного марафону з питань безпеки, організованого Українським кризовим медіа-центром. «Ми не підтримуємо позицію, що немає альтернативи Мінську. Після Мінську загинуло и поранено більше громадян України, ніж до Мінська. За 5 років існування Мінські домовленості продемонстрували, що є недостатніми для припинення
Григорій Немиря: Мінські домовленості є недостатніми для припинення війни та встановлення миру - «Политика»
Григорій Немиря: Мінські домовленості є недостатніми для припинення війни та встановлення миру - «Политика»

Для припинення війни та встановлення миру в Україні потрібен новий формат переговорів - «Будапешт плюс».


Про це заявив заступник Голови партії «Батьківщина», голова Комітету ВРУ з прав людини Григорій Немиря під час інформаційного марафону з питань безпеки, організованого Українським кризовим медіа-центром.


«Ми не підтримуємо позицію, що немає альтернативи Мінську. Після Мінську загинуло и поранено більше громадян України, ніж до Мінська. За 5 років існування Мінські домовленості продемонстрували, що є недостатніми для припинення війни та встановлення миру», - сказав він.


До того ж політик наголосив, що «Батьківщина» не закликає до негайної відмови від Мінська та Нормандського формату: «Ми не закликаємо до негайного виходу. Треба працювати над новим форматом - «Будапешт плюс», де за столом переговорів, окрім Німеччини і Франції, будуть США, Велика Британія та Китай».


Григорій Немиря також нагадав, що у 1994 році Україна приєдналася до міжнародного договору про нерозповсюдження ядерної зброї і віддала третій за потужністю ядерний потенціал.


«Натомість ми отримали гарантії територіальної цілісності та суверенітету. І це потрібно використовувати. Від слів треба переходити до діла», - переконаний парламентарій.


Окрім того, він наголосив, що конфлікт на Донбасі є не лише двостороннім протистоянням між Україною та Росією, а частиною глобального протистояння. Тому в інтересах України переходити до нового формату - «Будапешт плюс».


ba.org.ua




...

Для припинення війни та встановлення миру в Україні потрібен новий формат переговорів - «Будапешт плюс». Про це заявив заступник Голови партії «Батьківщина», голова Комітету ВРУ з прав людини Григорій Немиря під час інформаційного марафону з питань безпеки, організованого Українським кризовим медіа-центром. «Ми не підтримуємо позицію, що немає альтернативи Мінську. Після Мінську загинуло и поранено більше громадян України, ніж до Мінська. За 5 років існування Мінські домовленості продемонстрували, що є недостатніми для припинення війни та встановлення миру», - сказав він. До того ж політик наголосив, що «Батьківщина» не закликає до негайної відмови від Мінська та Нормандського формату: «Ми не закликаємо до негайного виходу. Треба працювати над новим форматом - «Будапешт плюс», де за столом переговорів, окрім Німеччини і Франції, будуть США, Велика Британія та Китай». Григорій Немиря також нагадав, що у 1994 році Україна приєдналася до міжнародного договору про нерозповсюдження ядерної зброї і віддала третій за потужністю ядерний потенціал. «Натомість ми отримали гарантії територіальної цілісності та суверенітету. І це потрібно використовувати. Від слів треба переходити до діла», - переконаний парламентарій. Окрім того, він наголосив, що конфлікт на Донбасі є не лише двостороннім протистоянням між Україною та Росією, а частиною глобального протистояння. Тому в інтересах України переходити до нового формату - «Будапешт плюс». ba.org.ua .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика