Ігор Луценко: Сподіваюся, що найближчим часом ТСК, котра б вияснила причини вкрай повільного розслідування справ Майдану - «Политика» » «Новости Дня»
Анастасия
Опубликовано: 18:16, 16 апреля 2019
Политика / Украина

Ігор Луценко: Сподіваюся, що найближчим часом ТСК, котра б вияснила причини вкрай повільного розслідування справ Майдану - «Политика»

«Що стосується вчорашньої заяви Порошенка, де він визнав винним у поганому розслідуванні справ Майдану персонально Горбатюка, і де нинішній президент сказав, що Генерального прокурора призначає Верховна Рада. ...
Ігор Луценко: Сподіваюся, що найближчим часом ТСК, котра б вияснила причини вкрай повільного розслідування справ Майдану - «Политика»
Ігор Луценко: Сподіваюся, що найближчим часом ТСК, котра б вияснила причини вкрай повільного розслідування справ Майдану - «Политика»

«Що стосується вчорашньої заяви Порошенка, де він визнав винним у поганому розслідуванні справ Майдану персонально Горбатюка, і де нинішній президент сказав, що Генерального прокурора призначає Верховна Рада.


По-перше, стаття 106 Конституції, пункт 11, передбачає, що саме Президент «призначає на посаду та звільняє з посади за згодою Верховної Ради України Генерального прокурора», - про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише народний депутат від «Батьківщини» Ігор Луценко.


«По-друге, Горбатюк і Луценко звинувачують одне одного в поганому розслідуванні справ Майдану - останні два роки так точно. Горбатюк регулярно заявляє, що Юрій Луценко особисто та його оточення перешкоджають слідству, незаконно втручаються. Луценко не залишається у боргу, так само публічно критикуючи свого підлеглого, але при цьому продовжуючи тримати його на посаді.


Так само Порошенко тримає на посаді Луценка, попри незадовільні, з слів Президента, досягнення у справах Майдану, не вносячи подання про звільнення. (Те, що учудив Парубій, поставивши питання про звільнення нинішнього Генерального на голосування - це порушення Конституції та регламенту).


По-третє, і головне.


У парламенті зареєстровано (зокрема і за моїм авторством) кілька проектів постанови щодо створення Тимчасової слідчої комісії, котра б вияснила причини вкрай повільного розслідування справ Майдану та перевірила відомості про втручання у слідство.


Я сподіваюся, що найближчим часом така комісія, попри багаторічне блокування її створення Парубієм (а раніше - Гройсманом), почне свою роботу.


І тоді Комісія має викликати і опитати Порошенка та Луценка, зокрема, вияснити, скільки разів у позапроцесуальний спосіб спілкувалися нині ще чинний Президент і нині ще чинний Генпрокурор, про що саме були їх розмови тощо, а також, чи так само було позапроцесуальне спілкування Порошенка із замами Генерального та іншими посадовцями Генпрокуратури.


Вся ця ганебна кухня має бути вивчена і матеріали для майбутньої кримінальної справи мають бути ретельно підготовлені», - завершує парламентар.


«Вечірні Вісті»




...

«Що стосується вчорашньої заяви Порошенка, де він визнав винним у поганому розслідуванні справ Майдану персонально Горбатюка, і де нинішній президент сказав, що Генерального прокурора призначає Верховна Рада. По-перше, стаття 106 Конституції, пункт 11, передбачає, що саме Президент «призначає на посаду та звільняє з посади за згодою Верховної Ради України Генерального прокурора», - про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише народний депутат від «Батьківщини» Ігор Луценко. «По-друге, Горбатюк і Луценко звинувачують одне одного в поганому розслідуванні справ Майдану - останні два роки так точно. Горбатюк регулярно заявляє, що Юрій Луценко особисто та його оточення перешкоджають слідству, незаконно втручаються. Луценко не залишається у боргу, так само публічно критикуючи свого підлеглого, але при цьому продовжуючи тримати його на посаді. Так само Порошенко тримає на посаді Луценка, попри незадовільні, з слів Президента, досягнення у справах Майдану, не вносячи подання про звільнення. (Те, що учудив Парубій, поставивши питання про звільнення нинішнього Генерального на голосування - це порушення Конституції та регламенту). По-третє, і головне. У парламенті зареєстровано (зокрема і за моїм авторством) кілька проектів постанови щодо створення Тимчасової слідчої комісії, котра б вияснила причини вкрай повільного розслідування справ Майдану та перевірила відомості про втручання у слідство. Я сподіваюся, що найближчим часом така комісія, попри багаторічне блокування її створення Парубієм (а раніше - Гройсманом), почне свою роботу. І тоді Комісія має викликати і опитати Порошенка та Луценка, зокрема, вияснити, скільки разів у позапроцесуальний спосіб спілкувалися нині ще чинний Президент і нині ще чинний Генпрокурор, про що саме були їх розмови тощо, а також, чи так само було позапроцесуальне спілкування Порошенка із замами Генерального та іншими посадовцями Генпрокуратури. Вся ця ганебна кухня має бути вивчена і матеріали для майбутньої кримінальної справи мають бути ретельно підготовлені», - завершує парламентар. «Вечірні Вісті» .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика