Олег Постернак: Волохата рука Банкової була присутня в процесі створення ВАКС - «Политика» » «Новости Дня»
Руслан
Опубликовано: 16:04, 13 мая 2019
Политика / Украина

Олег Постернак: Волохата рука Банкової була присутня в процесі створення ВАКС - «Политика»

Першим і найголовнішим тестом на ефективність Вищого антикорупційного суду (ВАКС) стануть вироки Ситнику й Холодницькому. Адже вал звинувачень та інформації щодо діяльності голів НАБУ та САП свідчить про наявність...
Олег Постернак: Волохата рука Банкової була присутня в процесі створення ВАКС - «Политика»
Олег Постернак: Волохата рука Банкової була присутня в процесі створення ВАКС - «Политика»

Першим і найголовнішим тестом на ефективність Вищого антикорупційного суду (ВАКС) стануть вироки Ситнику й Холодницькому. Адже вал звинувачень та інформації щодо діяльності голів НАБУ та САП свідчить про наявність правопорушень в їхніх діяннях або бездіяльність, яка також є протиправною.


Про це у коментарі "ВВ" повідомив кандидат історичних наук, політтехнолог, керівник «Центру політичної розвідки» Олег Постернак.




За моєю інформацією, Антикорупційний суд знаходитиметься під пильною увагою наших закордонних партнерів. Здавалося б, результати відбору суддів супроводжувалися не надто великою кількістю скандалів та проблемних питань, у тому числі завдяки певному міжнародному ситу. З іншого боку, Антикорупційний суд був сформований наприкінці каденції Порошенка. Надзвичайну увагу процесу приділяла Адміністрація президента та безпосередньо пан Філатов, який є куратором системи правосуддя. Тому той список кандидатур, який в підсумку був затверджений в складі суду, явно свідчить про те, що волохата рука Банкової була присутня в цьому процесі - завуальовано, але присутня. Це означає, що фактично у складі Антикорупційного суду в екс-президента Порошенка виявляться вірні люди, що зведе до мінімуму його ризики бути притягнутим до відповідальності за можливо порушеними антикорупційними провадженнями.


Законодавство, ухвалене нинішнім складом Ради та підписане президентом Порошенком, передбачає довжелезні терміни запуску ВАКС. Але складається враження, що влада від самого початку не була зацікавлена в оперативному старті чесного, незалежного та ефективного Антикорупційного суду, щоб він жодним чином не торкнувся їхніх кланових інтересів.


Якщо орієнтуватися на позицію представника команди Зеленського пана Рябошапки, який трудився в НАЗК, у них є напрацювання в спробі дореформування антикорупційних органів. Але цілком можливо, що все закінчиться словесними баталіями. Адже нинішня Верховна Рада вже сидить на валізах й зайнята змінами до виборчого законодавства, проектуючи свою стратегію на майбутнє. А якою буде нова Рада, наразі можна лише обережно прогнозувати. Тільки наявність потужної фракції в парламенті зробить будь-яку пропозицію Зеленського раціональною. Інакше це будуть декларації, загальні словесні заготовки, гарні посмішки на зустрічах із єврокомісарами та іншими партнерами. Без прокурора, який буде людиною Зеленського, антикорупційна тема також буде під великим знаком питання.



Вечірні Вісті


...

Першим і найголовнішим тестом на ефективність Вищого антикорупційного суду (ВАКС) стануть вироки Ситнику й Холодницькому. Адже вал звинувачень та інформації щодо діяльності голів НАБУ та САП свідчить про наявність правопорушень в їхніх діяннях або бездіяльність, яка також є протиправною. Про це у коментарі "ВВ" повідомив кандидат історичних наук, політтехнолог, керівник «Центру політичної розвідки» Олег Постернак. За моєю інформацією, Антикорупційний суд знаходитиметься під пильною увагою наших закордонних партнерів. Здавалося б, результати відбору суддів супроводжувалися не надто великою кількістю скандалів та проблемних питань, у тому числі завдяки певному міжнародному ситу. З іншого боку, Антикорупційний суд був сформований наприкінці каденції Порошенка. Надзвичайну увагу процесу приділяла Адміністрація президента та безпосередньо пан Філатов, який є куратором системи правосуддя. Тому той список кандидатур, який в підсумку був затверджений в складі суду, явно свідчить про те, що волохата рука Банкової була присутня в цьому процесі - завуальовано, але присутня. Це означає, що фактично у складі Антикорупційного суду в екс-президента Порошенка виявляться вірні люди, що зведе до мінімуму його ризики бути притягнутим до відповідальності за можливо порушеними антикорупційними провадженнями. Законодавство, ухвалене нинішнім складом Ради та підписане президентом Порошенком, передбачає довжелезні терміни запуску ВАКС. Але складається враження, що влада від самого початку не була зацікавлена в оперативному старті чесного, незалежного та ефективного Антикорупційного суду, щоб він жодним чином не торкнувся їхніх кланових інтересів. Якщо орієнтуватися на позицію представника команди Зеленського пана Рябошапки, який трудився в НАЗК, у них є напрацювання в спробі дореформування антикорупційних органів. Але цілком можливо, що все закінчиться словесними баталіями. Адже нинішня Верховна Рада вже сидить на валізах й зайнята змінами до виборчого законодавства, проектуючи свою стратегію на майбутнє. А якою буде нова Рада, наразі можна лише обережно прогнозувати. Тільки наявність потужної фракції в парламенті зробить будь-яку пропозицію Зеленського раціональною. Інакше це будуть декларації, загальні словесні заготовки, гарні посмішки на зустрічах із єврокомісарами та іншими партнерами. Без прокурора, який буде людиною Зеленського, антикорупційна тема також буде під великим знаком питання. Вечірні Вісті .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика