Сергій Власенко: Непризначення голови КСУ може поставити під загрозу інавгурацію Зеленського - «Политика» » «Новости Дня»
Надежда
Опубликовано: 08:14, 15 мая 2019
Политика / Украина

Сергій Власенко: Непризначення голови КСУ може поставити під загрозу інавгурацію Зеленського - «Политика»

Відставка чинного голови Конституційного Суду і непризначення нового може призвести до серйозних політичних наслідків. Це може виглядати як спроба перешкодити інавгурації новообраного президента, що є неприпустимим. ...
Сергій Власенко: Непризначення голови КСУ може поставити під загрозу інавгурацію Зеленського - «Политика»
Сергій Власенко: Непризначення голови КСУ може поставити під загрозу інавгурацію Зеленського - «Политика»

Відставка чинного голови Конституційного Суду і непризначення нового може призвести до серйозних політичних наслідків. Це може виглядати як спроба перешкодити інавгурації новообраного президента, що є неприпустимим.


Таке переконання висловив заступник Голови партії «Батьківщина» Сергій Власенко в кулуарах Верховної Ради, коментуючи ймовірну відставку голови Конституційного суду Станіслава Шевчука.


Він висловив побоювання з приводу того, що судді КСУ можуть стати заручниками чужої гри.


«Хотів би порадити суддям КСУ не поспішати з відповідним рішенням, бо це може виглядати як спроба перешкодити новообраному президенту прийняти присягу. Конституція України чітка: присягу новообраного президента приймає голова КСУ, а не в.о., заступник чи старший за віком», - пояснив Сергій Власенко.


Правник також висловив занепокоєння юридичною ситуацією, яка, на його думку, «може призвести до того, що хтось - чи то в межах країни чи поза межами - поставить під сумнів легітимність приведення до присяги новообраного Президента».


Зі свого боку, народний депутат від «Батьківщини» Ігор Луценко вважає, що намагання відправити голову КСУ у відставку власне зараз - це перешкоджання новому президентові.


«Я б назвав цей процес, що відбувається, - мінуванням поля для майбутнього президента. Безумовно, такий важливий орган як КСУ може потрапити під контроль таких ретроградів «порошенківського штибу». Намагання замінити голову КСУ - це саме із цього контексту», - зазначив він.


ba.org.ua


...

Відставка чинного голови Конституційного Суду і непризначення нового може призвести до серйозних політичних наслідків. Це може виглядати як спроба перешкодити інавгурації новообраного президента, що є неприпустимим. Таке переконання висловив заступник Голови партії «Батьківщина» Сергій Власенко в кулуарах Верховної Ради, коментуючи ймовірну відставку голови Конституційного суду Станіслава Шевчука. Він висловив побоювання з приводу того, що судді КСУ можуть стати заручниками чужої гри. «Хотів би порадити суддям КСУ не поспішати з відповідним рішенням, бо це може виглядати як спроба перешкодити новообраному президенту прийняти присягу. Конституція України чітка: присягу новообраного президента приймає голова КСУ, а не в.о., заступник чи старший за віком», - пояснив Сергій Власенко. Правник також висловив занепокоєння юридичною ситуацією, яка, на його думку, «може призвести до того, що хтось - чи то в межах країни чи поза межами - поставить під сумнів легітимність приведення до присяги новообраного Президента». Зі свого боку, народний депутат від «Батьківщини» Ігор Луценко вважає, що намагання відправити голову КСУ у відставку власне зараз - це перешкоджання новому президентові. «Я б назвав цей процес, що відбувається, - мінуванням поля для майбутнього президента. Безумовно, такий важливий орган як КСУ може потрапити під контроль таких ретроградів «порошенківського штибу». Намагання замінити голову КСУ - це саме із цього контексту», - зазначив він. ba.org.ua .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика