Олег Постернак: Політична логіка підказує, що вибори не відмінять - «Политика» » «Новости Дня»
Turner
Опубликовано: 04:02, 19 июня 2019
Политика / Украина

Олег Постернак: Політична логіка підказує, що вибори не відмінять - «Политика»

Кандидат історичних наук, політтехнолог, керівник «Центру політичної розвідки» Олег Постернак в коментарі «ВВ» спрогнозував, яким може бути рішення Конституційного суду щодо розпуску парламенту: ...
Олег Постернак: Політична логіка підказує, що вибори не відмінять - «Политика»
Олег Постернак: Політична логіка підказує, що вибори не відмінять - «Политика»

Кандидат історичних наук, політтехнолог, керівник «Центру політичної розвідки» Олег Постернак в коментарі «ВВ» спрогнозував, яким може бути рішення Конституційного суду щодо розпуску парламенту:


«Для чого було робити подання, якщо так чи інакше парламентські вибори відбудуться - не зараз, так через кілька місяців? Причин багато, та головне тут - піар. Нардепи також хотіли показати свої зуби і впровадити в масову свідомість думку про те, що президент некомпетентний. Також це спроба внести хаос у виборчий процес...


Насправді вважаю, що із вірогідністю у 70% Конституційний суд України визнає указ президента про розпуск парламенту конституційним. Поясню... Таке рішення можна прогнозувати, виходячи з політичної логіки та інтересів, а також самого складу КСУ.


Нагадаю, що у складі суду є судді, призначені як за часів Порошенка, так і Януковича, і вони тісно пов'язані з певними політичними силами, які саме й зацікавлені у проведенні дочасних виборів. Бо до осені багато чого може змінитися. Тож повторюсь, вважаю, що КСУ стане на сторону президента.


Якщо вибори все ж відмінять, то звісно, що трохи зміниться електоральна картина. Так, до останнього буде невідомо, чи зможе до парламенту потрапити «Європейська солідарність», вона підбереться до межі прохідного бар'єру. Після того як в «ЄС» оголосили список, стало зрозуміло, що ця партія не провела роботу над помилками та залишається вірною кон'юнктурним інтересам.


Трошки посилить позиції «Слуга народу». Наростить ядерний електорат і партія «Батьківщина». Про це свідчить вихід цієї партії на південно-східні області. До того ж партія Юлії Тимошенко заявила, що готова підтримати коаліцію дій і надати виборцям план розвитку країни, який дозволить швидко вирішити безліч проблем.


За рахунок відтоку голосів від «ЄС» трошки виросте підтримка партії Вакарчука. Можливо, посилиться консолідаційний рух у демократичному таборі. Але восени пройти поодинці «Самопомочі», «Силі і честі», «Громадянській позиції» буде важко».


«Вечірні Вісті»



...

Кандидат історичних наук, політтехнолог, керівник «Центру політичної розвідки» Олег Постернак в коментарі «ВВ» спрогнозував, яким може бути рішення Конституційного суду щодо розпуску парламенту: «Для чого було робити подання, якщо так чи інакше парламентські вибори відбудуться - не зараз, так через кілька місяців? Причин багато, та головне тут - піар. Нардепи також хотіли показати свої зуби і впровадити в масову свідомість думку про те, що президент некомпетентний. Також це спроба внести хаос у виборчий процес. Насправді вважаю, що із вірогідністю у 70% Конституційний суд України визнає указ президента про розпуск парламенту конституційним. Поясню. Таке рішення можна прогнозувати, виходячи з політичної логіки та інтересів, а також самого складу КСУ. Нагадаю, що у складі суду є судді, призначені як за часів Порошенка, так і Януковича, і вони тісно пов'язані з певними політичними силами, які саме й зацікавлені у проведенні дочасних виборів. Бо до осені багато чого може змінитися. Тож повторюсь, вважаю, що КСУ стане на сторону президента. Якщо вибори все ж відмінять, то звісно, що трохи зміниться електоральна картина. Так, до останнього буде невідомо, чи зможе до парламенту потрапити «Європейська солідарність», вона підбереться до межі прохідного бар'єру. Після того як в «ЄС» оголосили список, стало зрозуміло, що ця партія не провела роботу над помилками та залишається вірною кон'юнктурним інтересам. Трошки посилить позиції «Слуга народу». Наростить ядерний електорат і партія «Батьківщина». Про це свідчить вихід цієї партії на південно-східні області. До того ж партія Юлії Тимошенко заявила, що готова підтримати коаліцію дій і надати виборцям план розвитку країни, який дозволить швидко вирішити безліч проблем. За рахунок відтоку голосів від «ЄС» трошки виросте підтримка партії Вакарчука. Можливо, посилиться консолідаційний рух у демократичному таборі. Але восени пройти поодинці «Самопомочі», «Силі і честі», «Громадянській позиції» буде важко». «Вечірні Вісті» .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика