Олег Саакян: КСУ може прийняти «гібридне рішення» - «Политика» » «Новости Дня»
Максим
Опубликовано: 16:52, 18 июня 2019
Политика / Украина

Олег Саакян: КСУ може прийняти «гібридне рішення» - «Политика»

Політолог, голова «Єдиного координаційного центру «Донбас» Олег Саакян в коментарі «ВВ» розповів для чого нардепи робили подання до КСУ щодо конституційності указу президента про розпуск парламенту, та спрогнозував...
Олег Саакян: КСУ може прийняти «гібридне рішення» - «Политика»
Олег Саакян: КСУ може прийняти «гібридне рішення» - «Политика»

Політолог, голова «Єдиного координаційного центру «Донбас» Олег Саакян в коментарі «ВВ» розповів для чого нардепи робили подання до КСУ щодо конституційності указу президента про розпуск парламенту, та спрогнозував рішення суддів:


«Направду в суспільстві є серйозний запит на таке собі покарання старої політичної еліти, на перезавантаження. Річ у тім, що ВР зосередила на собі майже весь негатив, який є у суспільстві. Та на сто відсотків ніхто не спрогнозує рішення Конституційного суду. Судячи з питань, які задавали судді під час відкритої частини засідання, та виходячи з політичної логіки, є вірогідність ухвалення гібридного рішення, коли розпуск буде визнаний неконституційним, але вибори все ж відбудуться.


Цей сценарій найбільш реальний, на мою думку. Та така практика небезпечна, бо ми можемо в майбутньому зайти в піке напівлегальних рішень.


Чому ж нардепи оскаржили указ? Та просто рейтинг підписантів катастрофічно низький. І для них це спроба створити яскравий інформаційний привід, можливість актуалізувати себе. Це зухвало, і ці парламентарі спробують конвертувати цю історію в підтримку, зокрема на «мажоритарці».


Та що ж буде, якщо вибори відмінять? Якщо волевиявлення відбудеться зараз, то «ЄС» потрапляє у майбутню ВР, восени - не факт. «Слуга народу» матиме плюс-мінус однаковий результат. «Батьківщина» матиме деяке зростання рейтингу, бо ж буде час для додаткової комунікації та для того, щоб вийти за рамки свого електорального ядра. Партії «Голос» все одно, коли пройдуть вибори. А от політсили Смешка, Гриценка, Садового або залишаться на нинішньому рівні, або ж навіть підуть у мінус».


«Вечірні Вісті»



...

Політолог, голова «Єдиного координаційного центру «Донбас» Олег Саакян в коментарі «ВВ» розповів для чого нардепи робили подання до КСУ щодо конституційності указу президента про розпуск парламенту, та спрогнозував рішення суддів: «Направду в суспільстві є серйозний запит на таке собі покарання старої політичної еліти, на перезавантаження. Річ у тім, що ВР зосередила на собі майже весь негатив, який є у суспільстві. Та на сто відсотків ніхто не спрогнозує рішення Конституційного суду. Судячи з питань, які задавали судді під час відкритої частини засідання, та виходячи з політичної логіки, є вірогідність ухвалення гібридного рішення, коли розпуск буде визнаний неконституційним, але вибори все ж відбудуться. Цей сценарій найбільш реальний, на мою думку. Та така практика небезпечна, бо ми можемо в майбутньому зайти в піке напівлегальних рішень. Чому ж нардепи оскаржили указ? Та просто рейтинг підписантів катастрофічно низький. І для них це спроба створити яскравий інформаційний привід, можливість актуалізувати себе. Це зухвало, і ці парламентарі спробують конвертувати цю історію в підтримку, зокрема на «мажоритарці». Та що ж буде, якщо вибори відмінять? Якщо волевиявлення відбудеться зараз, то «ЄС» потрапляє у майбутню ВР, восени - не факт. «Слуга народу» матиме плюс-мінус однаковий результат. «Батьківщина» матиме деяке зростання рейтингу, бо ж буде час для додаткової комунікації та для того, щоб вийти за рамки свого електорального ядра. Партії «Голос» все одно, коли пройдуть вибори. А от політсили Смешка, Гриценка, Садового або залишаться на нинішньому рівні, або ж навіть підуть у мінус». «Вечірні Вісті» .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика