Григорій Немиря: Нам потрібен парламентський контроль за оборонним сектором - «Политика» » «Новости Дня»
Kirk
Опубликовано: 16:25, 09 июля 2019
Политика / Украина

Григорій Немиря: Нам потрібен парламентський контроль за оборонним сектором - «Политика»

Заступник Голови партії «Батьківщина», голова Комітету ВРУ з прав людини Григорій Немиря наголосив на необхідності реформування оборонного сектору та створення механізму ефективного парламентського контролю у цій...
Григорій Немиря: Нам потрібен парламентський контроль за оборонним сектором - «Политика»
Григорій Немиря: Нам потрібен парламентський контроль за оборонним сектором - «Политика»

Заступник Голови партії «Батьківщина», голова Комітету ВРУ з прав людини Григорій Немиря наголосив на необхідності реформування оборонного сектору та створення механізму ефективного парламентського контролю у цій сфері.


«Коли є багато червоних ліній, за порушення яких немає відповідальності, то ці червоні лінії поступово перетворюються на червону доріжку, - заявив він під час інформаційного марафону з питань безпеки, організованого Українським кризовим медіа-центром. - Це стосується й «Укроборонпрому» - відповідальність за прорахунки і, можливо, злочини, які здійснили керівники цієї інституції. Реформування «Укроборонпрому» є важливим, але воно - лише частина реформування оборонного комплексу. Ми повинні мати чітке бачення того, як реформувати оборонний комплекс. Без цього це питання не буде вирішено».


За словами політика, у цій сфері важливим є парламентський вимір. Потрібно створити новий парламентський комітет, який би здійснював професійний контроль у цій сфері і в цьому полягає позиція «Батьківщини».


«На сьогодні в парламенті немає комітету, який би мав статус, повноваження і важелі для професійного здійснення парламентського контролю за безпековою сферою, зокрема і над «Укроборонпромом». Існуючий комітет з питань національної безпеки не в змозі виконувати ці функції», - зазначив політик.


ba.org.ua


...

Заступник Голови партії «Батьківщина», голова Комітету ВРУ з прав людини Григорій Немиря наголосив на необхідності реформування оборонного сектору та створення механізму ефективного парламентського контролю у цій сфері. «Коли є багато червоних ліній, за порушення яких немає відповідальності, то ці червоні лінії поступово перетворюються на червону доріжку, - заявив він під час інформаційного марафону з питань безпеки, організованого Українським кризовим медіа-центром. - Це стосується й «Укроборонпрому» - відповідальність за прорахунки і, можливо, злочини, які здійснили керівники цієї інституції. Реформування «Укроборонпрому» є важливим, але воно - лише частина реформування оборонного комплексу. Ми повинні мати чітке бачення того, як реформувати оборонний комплекс. Без цього це питання не буде вирішено». За словами політика, у цій сфері важливим є парламентський вимір. Потрібно створити новий парламентський комітет, який би здійснював професійний контроль у цій сфері і в цьому полягає позиція «Батьківщини». «На сьогодні в парламенті немає комітету, який би мав статус, повноваження і важелі для професійного здійснення парламентського контролю за безпековою сферою, зокрема і над «Укроборонпромом». Існуючий комітет з питань національної безпеки не в змозі виконувати ці функції», - зазначив політик. ba.org.ua .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика