Олег Постернак: Якщо змінюється президент, то повинен мінятися і економічний курс країни - «Общество» » «Новости Дня»
Mercer
Опубликовано: 12:19, 20 мая 2019
Общество / Украина

Олег Постернак: Якщо змінюється президент, то повинен мінятися і економічний курс країни - «Общество»

Кандидат історичних наук, політтехнолог, керівник «Центру політичної розвідки» Олег Постернак в коментарі «ВВ» розповів про доцільність переформатування коаліції та створення нового уряду: [b] ...
Олег Постернак: Якщо змінюється президент, то повинен мінятися і економічний курс країни - «Общество»
Олег Постернак: Якщо змінюється президент, то повинен мінятися і економічний курс країни - «Общество»

Кандидат історичних наук, політтехнолог, керівник «Центру політичної розвідки» Олег Постернак в коментарі «ВВ» розповів про доцільність переформатування коаліції та створення нового уряду:


«Якщо змінюється президент, то повинен мінятися і економічний курс країни - тобто потрібен новий прем'єр. Адже Гройсман асоціюється з минулою владою, із Порошенком, зі згубним економічним курсом країни.


Та й історія з інавгурацією, загалом небажання парламенту оперативно ухвалювати актуальні для суспільства рішення, виводить на ідею перезавантаження більшості та, відповідно, уряду. Ця ідея є справедливою. Ми прекрасно розуміємо, що це був би перехідний Кабінет міністрів, але принаймні ми б мали надію на невідворотність змін.


Згідно даних останніх соціологічних досліджень українці вважають, що найбільш ефективним і кращим прем'єром була б саме Юлія Тимошенко. На її користь спрацьовує оригінальна виборча кампанія та наявність продуктивної технологічної програми.


До речі, у виборчій кампанії Тимошенко були дві лінії - президентська («Нова стратегія миру та безпеки») та прем'єрська («Новий економічний курс», «Нова соціальна доктрина» і так далі). Тож, можливо, вона відчувала, що прем'єрство - це її історична місія. Давайте будемо чесними, як голова Кабміну вона дуже сильна та ефективна. Тим більше, що в парламентсько-президентській республіці позиція прем'єра більш ресурсна. Очільник уряду - модератор, головний виконавець, той, хто тягне на собі всю соціальну і економічну, податкову, фінансову політику країни.


Загалом ідея сформувати нову більшість і новий уряд дуже гарна, але її важко реалізувати на практиці. Все впирається в арифметику - голоси самих же депутатів... Та якщо перезавантаження не станеться, то країною й далі управлятиме Гройсман, який перш за все перейматиметься своєю виборчою кампанією».


«Вечірні Вісті»


...

Кандидат історичних наук, політтехнолог, керівник «Центру політичної розвідки» Олег Постернак в коментарі «ВВ» розповів про доцільність переформатування коаліції та створення нового уряду: «Якщо змінюється президент, то повинен мінятися і економічний курс країни - тобто потрібен новий прем'єр. Адже Гройсман асоціюється з минулою владою, із Порошенком, зі згубним економічним курсом країни. Та й історія з інавгурацією, загалом небажання парламенту оперативно ухвалювати актуальні для суспільства рішення, виводить на ідею перезавантаження більшості та, відповідно, уряду. Ця ідея є справедливою. Ми прекрасно розуміємо, що це був би перехідний Кабінет міністрів, але принаймні ми б мали надію на невідворотність змін. Згідно даних останніх соціологічних досліджень українці вважають, що найбільш ефективним і кращим прем'єром була б саме Юлія Тимошенко. На її користь спрацьовує оригінальна виборча кампанія та наявність продуктивної технологічної програми. До речі, у виборчій кампанії Тимошенко були дві лінії - президентська («Нова стратегія миру та безпеки») та прем'єрська («Новий економічний курс», «Нова соціальна доктрина» і так далі). Тож, можливо, вона відчувала, що прем'єрство - це її історична місія. Давайте будемо чесними, як голова Кабміну вона дуже сильна та ефективна. Тим більше, що в парламентсько-президентській республіці позиція прем'єра більш ресурсна. Очільник уряду - модератор, головний виконавець, той, хто тягне на собі всю соціальну і економічну, податкову, фінансову політику країни. Загалом ідея сформувати нову більшість і новий уряд дуже гарна, але її важко реалізувати на практиці. Все впирається в арифметику - голоси самих же депутатів. Та якщо перезавантаження не станеться, то країною й далі управлятиме Гройсман, який перш за все перейматиметься своєю виборчою кампанією». «Вечірні Вісті» .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика