«Батьківщина» вимагає від Ради дати президенту можливість виконувати його конституційні обов’язки - «Общество» » «Новости Дня»
Ян
Опубликовано: 12:41, 04 июня 2019
Общество / Украина

«Батьківщина» вимагає від Ради дати президенту можливість виконувати його конституційні обов’язки - «Общество»

Після обрання Президента люди очікують на зміни в країні. Натомість парламент проводить ганебну політику блокування - не дає можливості главі держави виконувати свої конституційні обов'язки. ...
«Батьківщина» вимагає від Ради дати президенту можливість виконувати його конституційні обов’язки - «Общество»
«Батьківщина» вимагає від Ради дати президенту можливість виконувати його конституційні обов’язки - «Общество»

Після обрання Президента люди очікують на зміни в країні. Натомість парламент проводить ганебну політику блокування - не дає можливості главі держави виконувати свої конституційні обов'язки.


Про це заявив перший заступник Голови фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв з трибуни Верховної Ради.


«Те, що зараз відбувається - намагання зірвати дострокові вибори та відмова призначити тих посадовців, які, згідно з Конституцією, є прямо сферою відповідальності Президента, - це свідоме гальмування будь-якої політики та змін в Україні», - наголосив він.


Народний депутат обурився тим фактом, що Зеленський здійснює важливі закордонні візити в час, коли не призначено нового очільника МЗС, а «матеріали для Брюсселя йому готував старий міністр закордонних справ Клімкін, який далі сидить на своїй посаді і вдає, що нічого не відбулося».


«І парламент, замість того, щоб сьогоднішнє засідання розпочати з відставки міністра закордонних справ, міністра оборони, голови СБУ, робить в напівпорожній залі вигляд, що нічого не відбувається», - додав Сергій Соболєв.


Тому позиція «Батьківщини» однозначна: є конституційні повноваження Президента, які він повинен мати змогу виконувати.


«І вони не є в тому, як ділити Антимонопольний комітет, інші регулятори (чим займався Порошенко з першого дня президентства). Є прямі конституційні обов'язки глави держави - питання закордонних справ, це питання оборони і питання СБУ. Тому треба негайно зробити ці ключові призначення. Ми звертаємося до парламенту: будь ласка, складіть графік роботи Ради таким чином, щоб безперервність влади була дотримана - і в Конституції, і в законах України. Це буде найкращий варіант для того, щоб суспільство відчуло зміни», - підсумував перший заступник Голови фракції «Батьківщина».


ba.org.ua




...

Після обрання Президента люди очікують на зміни в країні. Натомість парламент проводить ганебну політику блокування - не дає можливості главі держави виконувати свої конституційні обов'язки. Про це заявив перший заступник Голови фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв з трибуни Верховної Ради. «Те, що зараз відбувається - намагання зірвати дострокові вибори та відмова призначити тих посадовців, які, згідно з Конституцією, є прямо сферою відповідальності Президента, - це свідоме гальмування будь-якої політики та змін в Україні», - наголосив він. Народний депутат обурився тим фактом, що Зеленський здійснює важливі закордонні візити в час, коли не призначено нового очільника МЗС, а «матеріали для Брюсселя йому готував старий міністр закордонних справ Клімкін, який далі сидить на своїй посаді і вдає, що нічого не відбулося». «І парламент, замість того, щоб сьогоднішнє засідання розпочати з відставки міністра закордонних справ, міністра оборони, голови СБУ, робить в напівпорожній залі вигляд, що нічого не відбувається», - додав Сергій Соболєв. Тому позиція «Батьківщини» однозначна: є конституційні повноваження Президента, які він повинен мати змогу виконувати. «І вони не є в тому, як ділити Антимонопольний комітет, інші регулятори (чим займався Порошенко з першого дня президентства). Є прямі конституційні обов'язки глави держави - питання закордонних справ, це питання оборони і питання СБУ. Тому треба негайно зробити ці ключові призначення. Ми звертаємося до парламенту: будь ласка, складіть графік роботи Ради таким чином, щоб безперервність влади була дотримана - і в Конституції, і в законах України. Це буде найкращий варіант для того, щоб суспільство відчуло зміни», - підсумував перший заступник Голови фракції «Батьківщина». ba.org.ua .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика