Аграрії влаштовують масовий протест проти продажу землі олігархам - «Общество» » «Новости Дня»
Розалия
Опубликовано: 04:28, 01 ноября 2019
Общество / Украина

Аграрії влаштовують масовий протест проти продажу землі олігархам - «Общество»

У середу, 30 жовтня, аграрії та селяни вийдуть на масову акцію протесту проти включення до порядку денного парламенту законопроєкту №2178-10 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель...
Аграрії влаштовують масовий протест проти продажу землі олігархам - «Общество»
Аграрії влаштовують масовий протест проти продажу землі олігархам - «Общество»

У середу, 30 жовтня, аграрії та селяни вийдуть на масову акцію протесту проти включення до порядку денного парламенту законопроєкту №2178-10 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення», яким з жовтня 2020 року вводиться ринок землі в Україні.


Про це повідомляє прес-служба Всеукраїнської Аграрної Ради (ВАР).


Акція розпочнеться о 9-00 на площі Конституції перед Верховною Радою України, після чого учасники акції продовжать її біля Офісу президента України.


Приймати даний законопроект категорично не можна: він невигідний Україні та українцям, оскільки сприяє розвитку агрохолдингів та олігархізації аграрного сектору. Зокрема, ним не встановлено розумних лімітів на володіння землею «в одні руки». А це у свою чергу загрожує концентрацією великих земельних масивів - до 200 тис га - у володінні однією особою. Більше того: і ці обмеження можна обійти через "лазівки" у законопроєкті, завдяки яким можна контролювати необмежену кількістю с/г землі.


Не дивлячись на таку загрозу, даний законопроєкт було підтримано депутатами 18 жовтня під час «таємного» засідання комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики, так що громадськість та аграрії не змогли на нього потрапити і висловити свою позицію. І вже цього тижня його можуть винести на розгляд Верховної Ради.


Вечірні Вісті


...

У середу, 30 жовтня, аграрії та селяни вийдуть на масову акцію протесту проти включення до порядку денного парламенту законопроєкту №2178-10 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення», яким з жовтня 2020 року вводиться ринок землі в Україні. Про це повідомляє прес-служба Всеукраїнської Аграрної Ради (ВАР). Акція розпочнеться о 9-00 на площі Конституції перед Верховною Радою України, після чого учасники акції продовжать її біля Офісу президента України. Приймати даний законопроект категорично не можна: він невигідний Україні та українцям, оскільки сприяє розвитку агрохолдингів та олігархізації аграрного сектору. Зокрема, ним не встановлено розумних лімітів на володіння землею «в одні руки». А це у свою чергу загрожує концентрацією великих земельних масивів - до 200 тис га - у володінні однією особою. Більше того: і ці обмеження можна обійти через "лазівки" у законопроєкті, завдяки яким можна контролювати необмежену кількістю с/г землі. Не дивлячись на таку загрозу, даний законопроєкт було підтримано депутатами 18 жовтня під час «таємного» засідання комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики, так що громадськість та аграрії не змогли на нього потрапити і висловити свою позицію. І вже цього тижня його можуть винести на розгляд Верховної Ради. Вечірні Вісті .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика