Територіальна цілісність - основа путінської ідеї - «Происшествия» » «Новости Дня»
Федосий
Опубликовано: 12:01, 20 февраля 2019
Украина / Происшествия и криминал

Територіальна цілісність - основа путінської ідеї - «Происшествия»

«Ми з президентом Путіним обов'язково укладемо мирний договір». Ці слова прем'єра Абе стали звичними. Проте, якщо врахувати внутрішньополітичну ситуацію в Росії і тактику Путіна, за допомогою якої він уміло дратує...
Територіальна цілісність - основа путінської ідеї - «Происшествия»

«Ми з президентом Путіним обов'язково укладемо мирний договір». Ці слова прем'єра Абе стали звичними. Проте, якщо врахувати внутрішньополітичну ситуацію в Росії і тактику Путіна, за допомогою якої він уміло дратує Японію, на жаль, виникають наступні припущення: ентузіазм прем'єра не тільки не буде реалізований, а навпаки, існує небезпека, що він вийде йому боком.


По-перше, більшість росіян виступає проти повернення Японії хоча б одного острова. Згідно з результатами соцопитувань, проведених у РФ, 74-77% респондентів відповіли, що «північні території» не слід повертати Японії. Не проти повернення всього 14-17%. У Москві і на Сахаліні пройшли демонстрації проти повернення Південних Курил. На деяких плакатах навіть було написано: «Замість островів віддамо Японії Путіна».


Росіяни втратили впевненість у результаті різних інцидентів, в які була втягнута Росія у 1990-ті. Через це у них виник комплекс неповноцінності. Наприклад, втрата східних союзників, розпад СРСР, програш Росії в холодній війні, зміцнення американської гегемонії, активізація Китаю тощо.


Слід зазначити, що самому Путіну навіть на думку не спадає повернути Японії хоча б один острів. Він заявляв, що не слід поступатися ні міліметром території Росії. Крім того, він вважає своєю священною місією відродження міні-СРСР, тому з ентузіазмом поставився до створення Євразійського економічного союзу.


У чому ж суть політики адміністрації Путіна щодо Японії? Якщо говорити коротко, то Росія постійно дратує Японію. Прем'єр Абе перебуватиме при владі до вересня 2021-го. Оскільки для укладення мирного договору з Росією потрібна згода японців і ратифікація в парламенті, необхідно досягти з президентом Путіним домовленості до зустрічі у верхах, яка пройде на полях саміту G20 в червні цього року. Для Абе це крайній термін.


При цьому строк президентства Путіна - до травня 2024-го. Це на два з половиною роки довше, ніж у Абе. Тож, найімовірніше, Путін й надалі робитиме вигляд, що готовий до переговорів.


Наміри Росії зблизитися з Японією очевидні: козир у протиборстві з G7 і Китаєм, проникнення в Азіатсько-Тихоокеанський регіон, отримання від Японії економічної і технологічної допомоги. Для того, щоб досягти цих цілей, Путін дратує Японію запахом смаженого вугра. Сенс у тому, щоб якнайдовше отримувати від Японії все необхідне по максимуму.


Для прем'єра Абе настав час якомога швидше звернути увагу на цю кремлівську тактику і використати її проти Росії.


Кімура Хіросі


Санкей сімбун, Японія


(Матеріал публікується зі скороченнями)


...

«Ми з президентом Путіним обов'язково укладемо мирний договір». Ці слова прем'єра Абе стали звичними. Проте, якщо врахувати внутрішньополітичну ситуацію в Росії і тактику Путіна, за допомогою якої він уміло дратує Японію, на жаль, виникають наступні припущення: ентузіазм прем'єра не тільки не буде реалізований, а навпаки, існує небезпека, що він вийде йому боком. По-перше, більшість росіян виступає проти повернення Японії хоча б одного острова. Згідно з результатами соцопитувань, проведених у РФ, 74-77% респондентів відповіли, що «північні території» не слід повертати Японії. Не проти повернення всього 14-17%. У Москві і на Сахаліні пройшли демонстрації проти повернення Південних Курил. На деяких плакатах навіть було написано: «Замість островів віддамо Японії Путіна». Росіяни втратили впевненість у результаті різних інцидентів, в які була втягнута Росія у 1990-ті. Через це у них виник комплекс неповноцінності. Наприклад, втрата східних союзників, розпад СРСР, програш Росії в холодній війні, зміцнення американської гегемонії, активізація Китаю тощо. Слід зазначити, що самому Путіну навіть на думку не спадає повернути Японії хоча б один острів. Він заявляв, що не слід поступатися ні міліметром території Росії. Крім того, він вважає своєю священною місією відродження міні-СРСР, тому з ентузіазмом поставився до створення Євразійського економічного союзу. У чому ж суть політики адміністрації Путіна щодо Японії? Якщо говорити коротко, то Росія постійно дратує Японію. Прем'єр Абе перебуватиме при владі до вересня 2021-го. Оскільки для укладення мирного договору з Росією потрібна згода японців і ратифікація в парламенті, необхідно досягти з президентом Путіним домовленості до зустрічі у верхах, яка пройде на полях саміту G20 в червні цього року. Для Абе це крайній термін. При цьому строк президентства Путіна - до травня 2024-го. Це на два з половиною роки довше, ніж у Абе. Тож, найімовірніше, Путін й надалі робитиме вигляд, що готовий до переговорів. Наміри Росії зблизитися з Японією очевидні: козир у протиборстві з G7 і Китаєм, проникнення в Азіатсько-Тихоокеанський регіон, отримання від Японії економічної і технологічної допомоги. Для того, щоб досягти цих цілей, Путін дратує Японію запахом смаженого вугра. Сенс у тому, щоб якнайдовше отримувати від Японії все необхідне по максимуму. Для прем'єра Абе настав час якомога швидше звернути увагу на цю кремлівську тактику і використати її проти Росії. Кімура Хіросі Санкей сімбун, Японія (Матеріал публікується зі скороченнями) .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика