Сергій Власенко: Заради власних інтересів Порошенко руйнує засади державності - «Экономика» » «Новости Дня»
Иосиф
Опубликовано: 15:42, 25 февраля 2019
Украина / Экономика / Финансы

Сергій Власенко: Заради власних інтересів Порошенко руйнує засади державності - «Экономика»

Готуючись до виборів, Петро Порошенко запровадив таку реформу судової системи, щоб суди були ручними і називали біле чорним, а чорне - білим. Так прокоментував рішення Касаційного адміністративного...
Сергій Власенко: Заради власних інтересів Порошенко руйнує засади державності - «Экономика»

Готуючись до виборів, Петро Порошенко запровадив таку реформу судової системи, щоб суди були ручними і називали біле чорним, а чорне - білим.


Так прокоментував рішення Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду, який відмовив у задоволенні апеляційної скарги на рішення суду першої інстанції у справі Юлії Тимошенко проти Петра Порошенка, представник позивача Сергій Власенко.


На його думку, своїм рішенням суд також «зламав базові принципи виборчого процесу в угоду одному кандидату».


«Петро Порошенко, захищаючи свої тактичні інтереси, руйнує стратегічні для держави речі. Виходить, що можна агітувати за себе безкоштовно та лише сказати, що ти в цей момент не кандидат, а, припустимо, народний депутат», - прокоментував представник «Батьківщини».


Як відомо, Юлія Тимошенко оскаржила в суді незаконну агітацію з боку чинного президента: 9 лютого під час форуму «Відкритий діалог» в Палаці спорту Петро Порошенко як кандидат у президенти виголошував свою передвиборну програму, його безоплатно транслювали три телевізійні канали - «112», «5 канал» та Прямий.


На сайті глави держави і в інформаційних матеріалах ця подія позиціонувалася як захід за участю глави держави, а не кандидата в президенти.


20 лютого Шостий апеляційний адмінсуд відхилив позов Юлії Тимошенко про використання кандидатом у президенти Порошенком своєї посади для незаконної агітації.


У Верховному Суді представник позивача Сергій Власенко наполягав, що дії чинного глави держави були протиправними і зламали один з основних принципів проведення виборів - рівність кандидатів.


«За рішенням суду, тепер кожен кандидат у президенти, який є одночасно або главою держави, або народним депутатом, може агітувати, як він хоче, без належної оплати. Головне - йому не сказати чарівну фразу «Голосуйте за мене». Суд визнав, що це нормально, хоч і суперечить вимогам, логіці закону та здоровому глузду», - наголосив політик.


Аналогічне рішення суд виніс і у справі щодо незаконної агітації чинного глави держави в Харкові, де він під час святкування ювілею «Турбоатому», 14 лютого, виголошував свою передвиборну програму. Касаційний адмінсуд також не знайшов у цій справі порушень з боку чинного президента.


«Такі рішення суду - це віддзеркалення так званої реформи судів системою Порошенка, який готувався до цих виборів. Цілком очевидно, що у нас є один «шоколадний» кандидат, який відрізняється від інших і якому дозволено агітувати за себе безоплатно», - підсумував Сергій Власенко.



ba.org.ua


...

Готуючись до виборів, Петро Порошенко запровадив таку реформу судової системи, щоб суди були ручними і називали біле чорним, а чорне - білим. Так прокоментував рішення Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду, який відмовив у задоволенні апеляційної скарги на рішення суду першої інстанції у справі Юлії Тимошенко проти Петра Порошенка, представник позивача Сергій Власенко. На його думку, своїм рішенням суд також «зламав базові принципи виборчого процесу в угоду одному кандидату». «Петро Порошенко, захищаючи свої тактичні інтереси, руйнує стратегічні для держави речі. Виходить, що можна агітувати за себе безкоштовно та лише сказати, що ти в цей момент не кандидат, а, припустимо, народний депутат», - прокоментував представник «Батьківщини». Як відомо, Юлія Тимошенко оскаржила в суді незаконну агітацію з боку чинного президента: 9 лютого під час форуму «Відкритий діалог» в Палаці спорту Петро Порошенко як кандидат у президенти виголошував свою передвиборну програму, його безоплатно транслювали три телевізійні канали - «112», «5 канал» та Прямий. На сайті глави держави і в інформаційних матеріалах ця подія позиціонувалася як захід за участю глави держави, а не кандидата в президенти. 20 лютого Шостий апеляційний адмінсуд відхилив позов Юлії Тимошенко про використання кандидатом у президенти Порошенком своєї посади для незаконної агітації. У Верховному Суді представник позивача Сергій Власенко наполягав, що дії чинного глави держави були протиправними і зламали один з основних принципів проведення виборів - рівність кандидатів. «За рішенням суду, тепер кожен кандидат у президенти, який є одночасно або главою держави, або народним депутатом, може агітувати, як він хоче, без належної оплати. Головне - йому не сказати чарівну фразу «Голосуйте за мене». Суд визнав, що це нормально, хоч і суперечить вимогам, логіці закону та здоровому глузду», - наголосив політик. Аналогічне рішення суд виніс і у справі щодо незаконної агітації чинного глави держави в Харкові, де він під час святкування ювілею «Турбоатому», 14 лютого, виголошував свою передвиборну програму. Касаційний адмінсуд також не знайшов у цій справі порушень з боку чинного президента. «Такі рішення суду - це віддзеркалення так званої реформи судів системою Порошенка, який готувався до цих виборів. Цілком очевидно, що у нас є один «шоколадний» кандидат, який відрізняється від інших і якому дозволено агітувати за себе безоплатно», - підсумував Сергій Власенко. ba.org.ua .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика