Експерт розказав, чи отримає Україна наступні транші від МВФ і чи впаде гривня - «Автоновости» » «Новости Дня»
Роза
Опубликовано: 12:04, 06 марта 2019
Украина / Авто

Експерт розказав, чи отримає Україна наступні транші від МВФ і чи впаде гривня - «Автоновости»

У грудні минулого року ми були ближче до Європи та розвинутих країн, ніж сьогодні. Тоді я розумів, що країна важко, але бореться з корупцією, а витрати державного бюджету на передвиборчий популізм не закладені. Але за два місяця все змінилося. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише генеральний директор Асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко. Отримавши перший транш кредиту, нахапавши кредитів під гарантії Світового банку та заманивши іноземних фінансових інвесторів облігаціями внутрішньої державної позики ми
Експерт розказав, чи отримає Україна наступні транші від МВФ і чи впаде гривня - «Автоновости»

У грудні минулого року ми були ближче до Європи та розвинутих країн, ніж сьогодні. Тоді я розумів, що країна важко, але бореться з корупцією, а витрати державного бюджету на передвиборчий популізм не закладені. Але за два місяця все змінилося.


Про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише генеральний директор Асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко.


Отримавши перший транш кредиту, нахапавши кредитів під гарантії Світового банку та заманивши іноземних фінансових інвесторів облігаціями внутрішньої державної позики ми одразу порушили умови Меморандуму про економічну і фінансову політику з МВФ. Україна порушила п.5 Угоди, де йшла мова про збільшення пенсій в цьому році на 8,5%. Саме на 8,5%, а не на 17%, як проголосив Міністр соціальної політики. А крім того додаткові одноразові виплати 2млн українських пенсіонерів, які не отримають індексацію пенсій. Україна також порушила п.15 "Боротьба з корупцією" скасувавши норми законодавства за якими хабар був хабарем, а не маною небесною. Я досить часто повторюю, що деякі умови Міжнародного валютного фонду для нашої країни гальмують розвиток економіки та є шкідливими. Але це точно не боротьба з корупцією та на швидку руку придумане підвищення пенсій, які в березні вже вийдуть на споживчий ринок та піднімуть ціни на продукти та товари першої необхідності, прискоривши інфляцію та з'їдаючи саме підвищення.
Не хочу поганого країні, але можливість того, що нас поставлять у STOP-лист і ми не отримаємо другого траншу, висока. Крім того негативна оцінка ситуації може викликати чергове зниження довіри з боку іноземних інвесторів, включаючи фінансових. І тоді вже на початку квітня вони будуть продавати, а не купувати державні цінні папери та виводи гроші за кордон. І от тоді побачимо який буде курс гривні.


Вечірні Вісті


...

У грудні минулого року ми були ближче до Європи та розвинутих країн, ніж сьогодні. Тоді я розумів, що країна важко, але бореться з корупцією, а витрати державного бюджету на передвиборчий популізм не закладені. Але за два місяця все змінилося. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише генеральний директор Асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко. Отримавши перший транш кредиту, нахапавши кредитів під гарантії Світового банку та заманивши іноземних фінансових інвесторів облігаціями внутрішньої державної позики ми одразу порушили умови Меморандуму про економічну і фінансову політику з МВФ. Україна порушила п.5 Угоди, де йшла мова про збільшення пенсій в цьому році на 8,5%. Саме на 8,5%, а не на 17%, як проголосив Міністр соціальної політики. А крім того додаткові одноразові виплати 2млн українських пенсіонерів, які не отримають індексацію пенсій. Україна також порушила п.15 "Боротьба з корупцією" скасувавши норми законодавства за якими хабар був хабарем, а не маною небесною. Я досить часто повторюю, що деякі умови Міжнародного валютного фонду для нашої країни гальмують розвиток економіки та є шкідливими. Але це точно не боротьба з корупцією та на швидку руку придумане підвищення пенсій, які в березні вже вийдуть на споживчий ринок та піднімуть ціни на продукти та товари першої необхідності, прискоривши інфляцію та з'їдаючи саме підвищення. Не хочу поганого країні, але можливість того, що нас поставлять у STOP-лист і ми не отримаємо другого траншу, висока. Крім того негативна оцінка ситуації може викликати чергове зниження довіри з боку іноземних інвесторів, включаючи фінансових. І тоді вже на початку квітня вони будуть продавати, а не купувати державні цінні папери та виводи гроші за кордон. І от тоді побачимо який буде курс гривні. Вечірні Вісті .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика