«Залишаючи Неверленд»: пісні Майкла Джексона вилучають з ефірів - «Происшествия» » «Новости Дня»
Walker
Опубликовано: 00:11, 13 марта 2019
Украина / Происшествия и криминал

«Залишаючи Неверленд»: пісні Майкла Джексона вилучають з ефірів - «Происшествия»

Скандальну стрічку із назвою «Залишаючи Неверленд» про зірку поп-сцени Майкла Джексона показав американський телеканал НВО на початку березня. У чотиригодинному документальному фільмі двоє чоловіків оповідають, як зазнавали сексуального насильства з боку Джексона. Вони ще дітьми гостювали на його ранчо Neverland у Каліфорнії. Після виходу фільму радіостанції у кількох країнах повністю прибрали з ефіру пісні «поп-короля». Чому стрічка наробила такого галасу та чи варто їй повністю вірити? Про що фільм? Режисер Ден Рід у своєму фільмі
«Залишаючи Неверленд»: пісні Майкла Джексона вилучають з ефірів - «Происшествия»

Скандальну стрічку із назвою «Залишаючи Неверленд» про зірку поп-сцени Майкла Джексона показав американський телеканал НВО на початку березня. У чотиригодинному документальному фільмі двоє чоловіків оповідають, як зазнавали сексуального насильства з боку Джексона.


Вони ще дітьми гостювали на його ранчо Neverland у Каліфорнії. Після виходу фільму радіостанції у кількох країнах повністю прибрали з ефіру пісні «поп-короля». Чому стрічка наробила такого галасу та чи варто їй повністю вірити?


Про що фільм?


Режисер Ден Рід у своєму фільмі дає висловитися двом головним персонажам - Уейду Робсону та Джеймсу Сейфчаку, а також їхнім батькам. Перший наприкінці вісімдесятих познайомився з Джексоном, знявся у кількох кліпах Джексона, а згодом став успішним хореографом. Сейфчак знявся разом із Джексоном у рекламі Pepsi, став частиною гастрольної групи «поп-короля» і з матір'ю на кілька років оселився на ранчо Neverland.


Це не було дивиною: Джексон був відомий тим, що постійно оточував себе дітьми. Він займався благодійністю, запрошуючи, зокрема, хворих малюків до себе на ранчо, де створив такий собі дитячий світ із кінотеатром, парком атракціонів та усілякими дитячими забавками.


Величезний маєток площею понад 10 квадратних кілометрів, який Джексон придбав наприкінці 1980-х, він назвав Neverland - як казкову країну героя дитячих книжок Пітера Пена. Таким чином, розповідав Джексон в інтерв'ю Опрі Уїнфрі у 1993 році, він намагався компенсувати власне дитинство, витрачене на репетиції, гастролі та студії звукозапису.


Робсон та Сейфчак, яким на час перебування у Neverland було сім і десять років відповідно, розповідають, що потерпали від сексуального насильства з боку Джексона протягом кількох років. Музикант нібито змушував їх тримати ці стосунки у таємниці. Натомість дарував коштовні подарунки: у Сейфчака залишився інкрустований діамантами золотий перстень, подарований Джексоном.


У стрічці батьки Робсона та Сейфчака кажуть, що нічого підозрілого у поведінці Джексона не бачили. Мовляв, він просто приймав їх як гарний господар і ставився до дітей із належною увагою.




Реакція


Тема звинувачень Джексона у педофілії не нова: у 2005 році, ще за життя поп-зірки, відбувся судовий процес. І Робсон, і Сейфчак брали в ньому участь - утім, обидва тоді виступили на захист Джексона. Жодних звинувачень не висували навіть після смерті артиста, а вперше заговорили про домагання лише у 2011-2012 роках. Як пояснили, це сталося після того, як вони самі стали батьками.


Стрічку «Залишаючи Неверленд» презентували наприкінці лютого на кінофестивалі Sundance. Фільм, який поновив дискусії про педофільні схильності Джексона, найбільш болісно сприйняли його родичі. Спершу вони намагались запобігти виходу фільму на телеканалі НВО, пригрозивши судовим позовом. А за тиждень після прем'єри виступили із заявою, в якій назвали таку подачу інформації «привселюдним лінчуванням» Джексона.


«Майкл завжди підставляв другу щоку, так робили і ми, коли переслідували членів нашої сім'ї, - таким був шлях Джексонів. Втім, ми не можемо стояти осторонь, доки відбувається цей публічний самосуд, і над Майклом знущаються через твіттер ті, хто ніколи в житті його ніколи не зустрічав особисто», - йдеться у заяві.


Для нащадків Джексона є й інша проблема, крім іміджевих збитків від стрічки. Родина намагається продати ранчо Neverland з 2015-го року, і з того часу його вартість уже впала зі ста до 67 мільйонів доларів. А після виходу стрічки маєток здешевів більш, ніж удвічі - до 31 мільйона.



Шанувальники Майкла Джексона прийшли до офісу нідерландської телекомпанії NPO, вимагаючи не знімати з ефіру контент за участі їхнього улюбленого співака, Хілверсум, Нідерланди, 8 березня 2019 року. На плакатах напис «невинний»

EPA-EFE/DINGENA MOL


Публіка дуже неоднозначно сприйняла стрічку. Під час презентації фільму на кінофестивалі Sundance люди аплодували стоячи. Однак після виходу «Залишаючи Неверленд» на НВО стрічку засудили за однобокість подачі інформації, адже там подано лише позицію обвинувача.


«Ніхто не хоче такого Майкла Джексона, яким його представили у стрічці «Залишаючи Неверленд». Джексон у цьому фільмі зображений монстром. Мега-зіркою, якій до вподоби маніпулювати маленькими хлопчиками та їхніми родинами, аби сексуально полювати на дітей; використовувати славу й гроші, щоби скоротити їм шлях до його ліжка. Ніхто не бажає такого Джексона, адже він настільки протилежний тому артисту, який увійшов до наших сердець і благав нас стати кращими у своїх піснях «Heal the World» та «Man in the Mirror», - пише у колонці для CNN авторка Ліза Респерс Франс.




Уейду Робсон та Джеймс Сейфчак на інтерв'ю у Опри Уїнфрі, 1 березня 2019 року


SCREENSHOT/HBO


Заборони й виключення з ефіру


У 2003 році Джексон уже поставав перед судом за звинуваченням у педофілії, але його виправдали. Після цього він надовго оселився у Бахрейні, не спілкувався з медіа та працював над підготовкою синглу у пам'ять про жертв урагану «Катріна».


Втім, незабаром з'ясувалося, що не всі запрошені музиканти погодилися брати участь у проекті, яким займався Джексон. А пісня «I Have This Dream», яка усе ж була написана, не вийшла синглом.


Продюсер австралійської радіокомпанії Nova Entertainment заявив, що «у світлі того, що в даний момент відбувається, на ній не звучатиме жодна пісня Майкла Джексона». У Новій Зеландії пісні поп-зірки також практично повністю відсутні в ефірі після того, як їх зняли з плейлистів дві найбільші радіомережі країни.


Водночас директор з контенту MediaWorks Леон Вратт, пояснюючи виключення пісень Джексона з ефіру, послався на смаки аудиторії і наголосив: «Ми не вирішуємо, чи винен Майкл Джексон у педофілії, ми просто стежимо за тим, щоб наші радіостанції грали музику, яку хочуть почути люди». Аналогічне рішення ухвалили десятки канадських радіостанцій.


Творці мультсеріалу «Сімпсони» теж вирішили вирізати епізод з голосом Майкла Джексона, заявив виконавчий продюсер мультсеріалу Джеймс Брукс, передає The Wall Street Journal. Його тимчасово вилучать з усіх платформ та стрімінгових сервісів і не будуть показувати при повторі «Сімпсонів» на ТБ, а DVD-збірки перевидадуть вже без цієї серії. Йдеться про епізод 1991 року, де головний герой Гомер Сімпсон ненадовго потрапляє в психіатричну лікарню. Там він зустрічає величезного, лисого чоловіка, який стверджує, що він Майкл Джексон. Цього персонажа й озвучив сам Джексон.


Як пише CNN, біля Британського музею футболу в Манчестері минулого тижня прибрали статую Майкла Джексона. Монумент ще у 2011 представив тодішній власник клубу «Фулхем» Мохамед Аль-Файєд, який дружив з артистом.


hromadske.ua



...

Скандальну стрічку із назвою «Залишаючи Неверленд» про зірку поп-сцени Майкла Джексона показав американський телеканал НВО на початку березня. У чотиригодинному документальному фільмі двоє чоловіків оповідають, як зазнавали сексуального насильства з боку Джексона. Вони ще дітьми гостювали на його ранчо Neverland у Каліфорнії. Після виходу фільму радіостанції у кількох країнах повністю прибрали з ефіру пісні «поп-короля». Чому стрічка наробила такого галасу та чи варто їй повністю вірити? Про що фільм? Режисер Ден Рід у своєму фільмі дає висловитися двом головним персонажам - Уейду Робсону та Джеймсу Сейфчаку, а також їхнім батькам. Перший наприкінці вісімдесятих познайомився з Джексоном, знявся у кількох кліпах Джексона, а згодом став успішним хореографом. Сейфчак знявся разом із Джексоном у рекламі Pepsi, став частиною гастрольної групи «поп-короля» і з матір'ю на кілька років оселився на ранчо Neverland. Це не було дивиною: Джексон був відомий тим, що постійно оточував себе дітьми. Він займався благодійністю, запрошуючи, зокрема, хворих малюків до себе на ранчо, де створив такий собі дитячий світ із кінотеатром, парком атракціонів та усілякими дитячими забавками. Величезний маєток площею понад 10 квадратних кілометрів, який Джексон придбав наприкінці 1980-х, він назвав Neverland - як казкову країну героя дитячих книжок Пітера Пена. Таким чином, розповідав Джексон в інтерв'ю Опрі Уїнфрі у 1993 році, він намагався компенсувати власне дитинство, витрачене на репетиції, гастролі та студії звукозапису. Робсон та Сейфчак, яким на час перебування у Neverland було сім і десять років відповідно, розповідають, що потерпали від сексуального насильства з боку Джексона протягом кількох років. Музикант нібито змушував їх тримати ці стосунки у таємниці. Натомість дарував коштовні подарунки: у Сейфчака залишився інкрустований діамантами золотий перстень, подарований Джексоном. У стрічці батьки Робсона та Сейфчака кажуть, що нічого підозрілого у поведінці Джексона не бачили. Мовляв, він просто приймав їх як гарний господар і ставився до дітей із належною увагою. Реакція Тема звинувачень Джексона у педофілії не нова: у 2005 році, ще за життя поп-зірки, відбувся судовий процес. І Робсон, і Сейфчак брали в ньому участь - утім, обидва тоді виступили на захист Джексона. Жодних звинувачень не висували навіть після смерті артиста, а вперше заговорили про домагання лише у 2011-2012 роках. Як пояснили, це сталося після того, як вони самі стали батьками. Стрічку «Залишаючи Неверленд» презентували наприкінці лютого на кінофестивалі Sundance. Фільм, який поновив дискусії про педофільні схильності Джексона, найбільш болісно сприйняли його родичі. Спершу вони намагались запобігти виходу фільму на телеканалі НВО, пригрозивши судовим позовом. А за тиждень після прем'єри виступили із заявою, в якій назвали таку подачу інформації «привселюдним лінчуванням» Джексона. «Майкл завжди підставляв другу щоку, так робили і ми, коли переслідували членів нашої сім'ї, - таким був шлях Джексонів. Втім, ми не можемо стояти осторонь, доки відбувається цей публічний самосуд, і над Майклом знущаються через твіттер ті, хто ніколи в житті його ніколи не зустрічав особисто», - йдеться у заяві. Для нащадків Джексона є й інша проблема, крім іміджевих збитків від стрічки. Родина намагається продати ранчо Neverland з 2015-го року, і з того часу його вартість уже впала зі ста до 67 мільйонів доларів. А після виходу стрічки маєток здешевів більш, ніж удвічі - до 31 мільйона. Шанувальники Майкла Джексона прийшли до офісу нідерландської телекомпанії NPO, вимагаючи не знімати з ефіру контент за участі їхнього улюбленого співака, Хілверсум, Нідерланди, 8 березня 2019 року. На плакатах напис «невинний» EPA-EFE/DINGENA MOL Публіка дуже неоднозначно сприйняла стрічку. Під час презентації фільму на кінофестивалі Sundance люди аплодували стоячи. Однак після виходу «Залишаючи Неверленд» на НВО стрічку засудили за однобокість подачі інформації, адже там подано лише позицію обвинувача. «Ніхто не хоче такого Майкла Джексона, яким його представили у стрічці «Залишаючи Неверленд». Джексон у цьому фільмі зображений монстром. Мега-зіркою, якій до вподоби маніпулювати маленькими хлопчиками та їхніми родинами, аби сексуально полювати на дітей; використовувати славу й гроші, щоби скоротити їм шлях до його ліжка. Ніхто не бажає такого Джексона, адже він настільки протилежний тому артисту, який увійшов до наших сердець і благав нас стати кращими у своїх піснях «Heal the World» та «Man in the Mirror», - пише у колонці для CNN авторка Ліза Респерс Франс. Уейду Робсон та Джеймс Сейфчак на інтерв'ю у Опри Уїнфрі, 1 березня 2019 року SCREENSHOT/HBO Заборони й виключення з ефіру У 2003 році Джексон уже поставав перед судом за звинуваченням у педофілії, але його виправдали. Після цього він надовго оселився у Бахрейні, не спілкувався з медіа та працював над підготовкою синглу у пам'ять про жертв урагану «Катріна». Втім, незабаром з'ясувалося, що не всі запрошені музиканти погодилися брати участь у проекті, яким займався Джексон. А пісня «I Have This Dream», яка усе ж була написана, не вийшла синглом. Продюсер австралійської радіокомпанії Nova Entertainment заявив, що «у світлі того, що в даний момент відбувається, на ній не звучатиме жодна пісня Майкла Джексона». У Новій Зеландії пісні поп-зірки також практично повністю відсутні в ефірі після того, як їх зняли з плейлистів дві найбільші радіомережі країни. Водночас директор з контенту MediaWorks Леон Вратт, пояснюючи виключення пісень Джексона з ефіру, послався на смаки аудиторії і наголосив: «Ми не вирішуємо, чи винен Майкл Джексон у педофілії, ми просто стежимо за тим, щоб наші радіостанції грали музику, яку хочуть почути люди». Аналогічне рішення ухвалили десятки канадських радіостанцій. Творці мультсеріалу «Сімпсони» теж вирішили вирізати епізод з голосом Майкла Джексона, заявив виконавчий продюсер мультсеріалу Джеймс Брукс, передає The Wall Street Journal. Його тимчасово вилучать з усіх платформ та стрімінгових сервісів і не будуть показувати при повторі «Сімпсонів» на ТБ, а DVD-збірки перевидадуть вже без цієї серії. Йдеться про епізод 1991 року, де головний герой Гомер Сімпсон ненадовго потрапляє в психіатричну лікарню. Там він зустрічає величезного, лисого чоловіка, який стверджує, що він Майкл Джексон. Цього персонажа й озвучив сам Джексон. Як пише CNN, біля Британського музею футболу в Манчестері минулого тижня прибрали статую Майкла Джексона. Монумент ще у 2011 представив тодішній власник клубу «Фулхем» Мохамед Аль-Файєд, який дружив з артистом. hromadske.ua .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика