Ілон Маск врятує Землю від астероїда - «Автоновости» » «Новости Дня»
Andrews
Опубликовано: 21:28, 16 апреля 2019
Украина / Авто

Ілон Маск врятує Землю від астероїда - «Автоновости»

А якщо бути точним, то компанія Ілона Маска SpaceX, яка виграла тендер від NASA на запуск зонда до астероїда, якщо останній раптом вирішить зіштовхнутись з нашою планетою. Супутник компанії Маска...
Ілон Маск врятує Землю від астероїда - «Автоновости»
Ілон Маск врятує Землю від астероїда - «Автоновости»

А якщо бути точним, то компанія Ілона Маска SpaceX, яка виграла тендер від NASA на запуск зонда до астероїда, якщо останній раптом вирішить зіштовхнутись з нашою планетою.


Супутник компанії Маска має екстрено і з неймовірною силою штовхнути космічне тіло, таким чином змінивши його траєкторію.


Місія, яка названа DART (тобто Double Asteroid Redirection Test), стане свого роду першою в історії. Адже шлях астероїда буде змінений штучно, завдяки зіткненню з ним зонда на шаленій швидкості. Раніше такого масштабного проекту не створювали. Хіба що в фільмах.


Запуск проекту обійдеться в кругленьку суму приблизно в $69 мільйонів. Ну чого ж не зробиш заради безпеки всього людства. Та й Ілону Маску подобається робити наукову фантастику реальністю.


Початок місії запланований на червень 2021 року. Зонд виведуть на орбіту завдяки ракеті-носію Falcon 9, з бази військово-повітряних сил у Каліфорнії. Після цього у жовтні 2022 року зонд перехопить астероїд, який буде перебувати на відстані 11 мільйонів кілометрів від Землі.

lux.fm


...

А якщо бути точним, то компанія Ілона Маска SpaceX, яка виграла тендер від NASA на запуск зонда до астероїда, якщо останній раптом вирішить зіштовхнутись з нашою планетою. Супутник компанії Маска має екстрено і з неймовірною силою штовхнути космічне тіло, таким чином змінивши його траєкторію. Місія, яка названа DART (тобто Double Asteroid Redirection Test), стане свого роду першою в історії. Адже шлях астероїда буде змінений штучно, завдяки зіткненню з ним зонда на шаленій швидкості. Раніше такого масштабного проекту не створювали. Хіба що в фільмах. Запуск проекту обійдеться в кругленьку суму приблизно в $69 мільйонів. Ну чого ж не зробиш заради безпеки всього людства. Та й Ілону Маску подобається робити наукову фантастику реальністю. Початок місії запланований на червень 2021 року. Зонд виведуть на орбіту завдяки ракеті-носію Falcon 9, з бази військово-повітряних сил у Каліфорнії. Після цього у жовтні 2022 року зонд перехопить астероїд, який буде перебувати на відстані 11 мільйонів кілометрів від Землі. lux.fm .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика