Штрафбат... для суддів - «Экономика» » «Новости Дня»
Римма
Опубликовано: 12:22, 17 апреля 2019
Украина / Экономика / Финансы

Штрафбат... для суддів - «Экономика»

За чотири з лишком роки війни на юридичному фронті команда руху "Сила права" надивилася всілякого. По всій країні - на сході і заході, півночі та півдні - розкривалися сепаратистські "консерви" в мантіях, які вперто...
Штрафбат... для суддів - «Экономика»
Штрафбат... для суддів - «Экономика»

За чотири з лишком роки війни на юридичному фронті команда руху "Сила права" надивилася всілякого. По всій країні - на сході і заході, півночі та півдні - розкривалися сепаратистські "консерви" в мантіях, які вперто не бажали визнавати факт російської агресії проти України, а то і просто чекали на прихід "своїх".


Найчисельніша когорта - безхребетні судді, для яких джерелом права є не Закон, а політична воля.


Зустрічалися й такі, хто місяцями в судових процесах знущався над родинами загиблих, пораненими солдатами і вимушеними переселенцями.


Окремі бастіони "правосуддя", такі як Оболонський суд Києва, довелося разом з подружжям-вимушеними переселенцями з окупованого Донбасу Юрієм і Ларисою Хандригами штурмувати шість разів після п'яти апеляцій.


Окремі бастіони "правосуддя", такі як Оболонський суд Києва, довелося разом з подружжям-вимушеними переселенцями з окупованого Донбасу Юрієм і Ларисою Хандригами штурмувати шість разів після п'яти апеляцій.


Вісім місяців в нашої команди, разом з родиною загиблого Героя України старшого групи спецпідрозділу "Альфа" полковника Олександра Анищенка, пішло на боротьбу з суддею Зарічного районного суду Сум Ніною Прокудіною.


Але навіть на цьому тлі рішення судді Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області Юлії Горбачової змусило здригнутися і зціпити зуби.


Суддя Горбачова на шостий рік війни, 16 квітня 2019 року, відмовила вдові і семирічній доньці командира ІЛ-76, який згорів у небі над Луганськом разом з 8 членами екіпажу і 40 десантниками 25-ї повітряно-десантної бригади, у встановленні юридичного факту загибелі їхнього чоловіка і батька - гвардії підполковника Олександра Белого - внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України.


Приймаючи рішення про відмову, суддя Горбачова знала про те, що за минулі чотири роки сотні суддів у всіх регіонах країни винесли в інтересах постраждалих від російської агресії близько тисячі таких рішень, ініційованих "Силою права". Вона знала, що Верховний суд України, підтримавши правову позицію нашої команди, виніс вже десять подібних рішень.


Знала вона і про те, що судами Дніпропетровської та Запорізької областей винесено вже сім позитивних рішень в інтересах родин екіпажу і десантників борту 76777, в тому числі п'ять - колегами Горбачової по Мелітопольському суду.


І все одно суддя Юлія Горбачова кинула виклик кожному, хто захищав і захищає нашу країну від російської агресії, всьому українському суспільству, для якого незалежність України не порожній звук.


Чесно кажучи, перше, що спало на думку, коли прочитав це рішення, - в армії потрібно створити штрафбат для таких суддів. Тільки тоді вони на своїй шкурі відчують, що таке війна. Якщо не втечуть на ту сторону.




Ну а наша команда разом з Тетяною Чімірковою, вдовою Олександра Белого, піде вперед. Разом з усіма родинами загиблих в цій трагедії ми змусимо путінську Росію відповідати за злочини.


Андрій Сенченко, голова правозахисного руху "Сила права"


Обозреватель



...

За чотири з лишком роки війни на юридичному фронті команда руху "Сила права" надивилася всілякого. По всій країні - на сході і заході, півночі та півдні - розкривалися сепаратистські "консерви" в мантіях, які вперто не бажали визнавати факт російської агресії проти України, а то і просто чекали на прихід "своїх". Найчисельніша когорта - безхребетні судді, для яких джерелом права є не Закон, а політична воля. Зустрічалися й такі, хто місяцями в судових процесах знущався над родинами загиблих, пораненими солдатами і вимушеними переселенцями. Окремі бастіони "правосуддя", такі як Оболонський суд Києва, довелося разом з подружжям-вимушеними переселенцями з окупованого Донбасу Юрієм і Ларисою Хандригами штурмувати шість разів після п'яти апеляцій. Окремі бастіони "правосуддя", такі як Оболонський суд Києва, довелося разом з подружжям-вимушеними переселенцями з окупованого Донбасу Юрієм і Ларисою Хандригами штурмувати шість разів після п'яти апеляцій. Вісім місяців в нашої команди, разом з родиною загиблого Героя України старшого групи спецпідрозділу "Альфа" полковника Олександра Анищенка, пішло на боротьбу з суддею Зарічного районного суду Сум Ніною Прокудіною. Але навіть на цьому тлі рішення судді Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області Юлії Горбачової змусило здригнутися і зціпити зуби. Суддя Горбачова на шостий рік війни, 16 квітня 2019 року, відмовила вдові і семирічній доньці командира ІЛ-76, який згорів у небі над Луганськом разом з 8 членами екіпажу і 40 десантниками 25-ї повітряно-десантної бригади, у встановленні юридичного факту загибелі їхнього чоловіка і батька - гвардії підполковника Олександра Белого - внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України. Приймаючи рішення про відмову, суддя Горбачова знала про те, що за минулі чотири роки сотні суддів у всіх регіонах країни винесли в інтересах постраждалих від російської агресії близько тисячі таких рішень, ініційованих "Силою права". Вона знала, що Верховний суд України, підтримавши правову позицію нашої команди, виніс вже десять подібних рішень. Знала вона і про те, що судами Дніпропетровської та Запорізької областей винесено вже сім позитивних рішень в інтересах родин екіпажу і десантників борту 76777, в тому числі п'ять - колегами Горбачової по Мелітопольському суду. І все одно суддя Юлія Горбачова кинула виклик кожному, хто захищав і захищає нашу країну від російської агресії, всьому українському суспільству, для якого незалежність України не порожній звук. Чесно кажучи, перше, що спало на думку, коли прочитав це рішення, - в армії потрібно створити штрафбат для таких суддів. Тільки тоді вони на своїй шкурі відчують, що таке війна. Якщо не втечуть на ту сторону. Ну а наша команда разом з Тетяною Чімірковою, вдовою Олександра Белого, піде вперед. Разом з усіма родинами загиблих в цій трагедії ми змусимо путінську Росію відповідати за злочини. Андрій Сенченко, голова правозахисного руху "Сила права" Обозреватель .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика