Значною мірою персонально від голови ВР залежить рішення питання стосовно виборів, - політичний експерт - «Автоновости» » «Новости Дня»
Зоя
Опубликовано: 16:00, 19 июня 2019
Украина / Авто

Значною мірою персонально від голови ВР залежить рішення питання стосовно виборів, - політичний експерт - «Автоновости»

Політичний експерт, голова корпорації стратегічного консалтингу «Гардарика» Костянтин Матвієнко в ефірі телеканалу ZIK зазначив, що рішення КСУ щодо визнання указу президента про розпуск парламенту...
Значною мірою персонально від голови ВР залежить рішення питання стосовно виборів, - політичний експерт - «Автоновости»
Значною мірою персонально від голови ВР залежить рішення питання стосовно виборів, - політичний експерт - «Автоновости»

Політичний експерт, голова корпорації стратегічного консалтингу «Гардарика» Костянтин Матвієнко в ефірі телеканалу ZIK зазначив, що рішення КСУ щодо визнання указу президента про розпуск парламенту конституційним чи неконституційним значною мірою залежить персонально від голови Верховної Ради:



«Парубій заявив, що не в його компетенції визначати склад коаліції. Спікер не дає прямої відповіді КСУ на питання чи існувало 226 голосів в коаліції на момент, коли президент визначився зі своїм рішенням. Таким чином я вважаю, що має місце затягування процесу.


Окрім того, за відсутності чіткого рішення ЦВК та інші установи виконавчою влади будуть приймати рішення на свій розсуд: продовжувати виборчий процес чи ні. І це і створить серйозну кризу та поставить під сумнів легітимність нового парламенту. Цього бути не повинно, відтак значною мірою персонально від голови ВР залежить рішення цього питання, дуже сподіваюсь, що державні інтереси переважать намагання озирнутися на поточні рейтинги», - пояснює експерт.


Також Костянтин Матвієнко розповів, яким чином парламент блокує ініціативи президента.


«Президент Зеленський подав в ВР пропозиції про звільнення міністра закордонних справ та генпрокурора. Повідомив, що має намір призначити міністром пана Пристайка. Натомість парламентарі взялися за розгляд поправок до Виборчого кодексу й цей процес тягтиметься до кінця сесії.


Юлія Тимошенко запропонувала перервати розгляд бодай на півдня, і дати змогу все-таки президенту зробити кадрові призначення. Та Парубій сказав, що розгляд Виборчого кодексу буде продовжуватися. Та направду те що робить спікер та парламент в цілому - це холості оберти двигуна.
На жаль позиція голови ВР, другого номеру у списку «Європейської солідарності», інакше як політиканством я назвати не можу», - завершив політолог.


«Вечірні Вісті»


...

Політичний експерт, голова корпорації стратегічного консалтингу «Гардарика» Костянтин Матвієнко в ефірі телеканалу ZIK зазначив, що рішення КСУ щодо визнання указу президента про розпуск парламенту конституційним чи неконституційним значною мірою залежить персонально від голови Верховної Ради: «Парубій заявив, що не в його компетенції визначати склад коаліції. Спікер не дає прямої відповіді КСУ на питання чи існувало 226 голосів в коаліції на момент, коли президент визначився зі своїм рішенням. Таким чином я вважаю, що має місце затягування процесу. Окрім того, за відсутності чіткого рішення ЦВК та інші установи виконавчою влади будуть приймати рішення на свій розсуд: продовжувати виборчий процес чи ні. І це і створить серйозну кризу та поставить під сумнів легітимність нового парламенту. Цього бути не повинно, відтак значною мірою персонально від голови ВР залежить рішення цього питання, дуже сподіваюсь, що державні інтереси переважать намагання озирнутися на поточні рейтинги», - пояснює експерт. Також Костянтин Матвієнко розповів, яким чином парламент блокує ініціативи президента. «Президент Зеленський подав в ВР пропозиції про звільнення міністра закордонних справ та генпрокурора. Повідомив, що має намір призначити міністром пана Пристайка. Натомість парламентарі взялися за розгляд поправок до Виборчого кодексу й цей процес тягтиметься до кінця сесії. Юлія Тимошенко запропонувала перервати розгляд бодай на півдня, і дати змогу все-таки президенту зробити кадрові призначення. Та Парубій сказав, що розгляд Виборчого кодексу буде продовжуватися. Та направду те що робить спікер та парламент в цілому - це холості оберти двигуна. На жаль позиція голови ВР, другого номеру у списку «Європейської солідарності», інакше як політиканством я назвати не можу», - завершив політолог. «Вечірні Вісті» .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика