Олег Саакян: На жаль, розслідування справ Майдану - питання навіть не середньострокової перспективи - «Автоновости» » «Новости Дня»
Эмилия
Опубликовано: 20:22, 02 декабря 2019
Украина / Авто

Олег Саакян: На жаль, розслідування справ Майдану - питання навіть не середньострокової перспективи - «Автоновости»

Політолог, голова «Єдиного координаційного центру «Донбас» Олег СААКЯН в коментарі «ВВ» спрогнозував, якою буде доля справ Майдану: «Насправді для багатьох депутатів...
Олег Саакян: На жаль, розслідування справ Майдану - питання навіть не середньострокової перспективи - «Автоновости»
Олег Саакян: На жаль, розслідування справ Майдану - питання навіть не середньострокової перспективи - «Автоновости»

Політолог, голова «Єдиного координаційного центру «Донбас» Олег СААКЯН в коментарі «ВВ» спрогнозував, якою буде доля справ Майдану:


«Насправді для багатьох депутатів розслідування справ Майдану - абсолютно непріоритетна тема. І дехто взагалі не чекав на такий суспільний резонанс. За їхньою логікою, кілька місяців затримки (мається на увазі той факт, що ГПУ втратила функції слідства, а ДБР не має ресурсів для того, щоб провести розслідування, - авт.)- ніщо в порівнянні з п'ятьма роками, протягом яких тривало розслідування. Але тема дуже гучно вистрелила. До того ж усе співпало з датою початку Революції Гідності. Тож парламентарі гарячково почали придумувати, що із цим усім робити...


Вважаю, що поправку в Закон «Про ДБР» проголосують. На це є високі шанси. Бо в іншому разі депутати не виправдаються. От тільки, на превеликий жаль, швидких результатів ми не отримаємо. Бо існують технічні моменти: поки усі матеріали дійсно передадуть до ДБР, поки старі слідчі візьмуться до справи, а нові вникнуть у них... Це забере певний час», - пояснює експерт.


Втім, за словами Олега Саакяна, кредит довіри суспільства буде діяти недовго. І максимум навесні треба буде показати хоч якісь проміжні результати діяльності та прозвітувати.


«Та в цілому, побоююсь, це питання навіть не середньострокової перспективи. Щоб довести усе до кінця, знадобляться роки. Навіть досвід європейських країн, де правоохоронні органи працюють ефективно і є абсолютна політична воля, показує, що резонансні злочини не завжди швидко розслідують. А в специфічних умовах України розраховувати на швидкий результат взагалі не варто. У нас наявна інституційна слабкість: непрофесійність, дурість та нескоординованість дій відіграють свою роль. Це дозволяє ізсередини саботувати процес тим, хто не зацікавлений в розслідуванні, списуючи все на ці слабкості. Присутній і фактор неможливості захистити процес розслідування від політичних та корупційних впливів. Тому і чекати на вагомі зрушення не варто... На жаль», - констатує політолог.


Олег Саакян нагадує, що справи Майдану та злочини режиму Януковича перерозподілили між різними правоохоронними органами. З одного боку, начебто усе вірно. Однак українське суспільство добряче заплутали. Тепер незрозуміло, хто і за що відповідальний, від кого і на що очікувати. Саме тому і падає суспільна підтримка цих інституцій. А ще виникає зневіра та апатія. Ну а людям нечистим на руку все це дозволяє ловити рибу в каламутній воді.



«Вечірні Вісті»


...

Політолог, голова «Єдиного координаційного центру «Донбас» Олег СААКЯН в коментарі «ВВ» спрогнозував, якою буде доля справ Майдану: «Насправді для багатьох депутатів розслідування справ Майдану - абсолютно непріоритетна тема. І дехто взагалі не чекав на такий суспільний резонанс. За їхньою логікою, кілька місяців затримки (мається на увазі той факт, що ГПУ втратила функції слідства, а ДБР не має ресурсів для того, щоб провести розслідування, - авт.)- ніщо в порівнянні з п'ятьма роками, протягом яких тривало розслідування. Але тема дуже гучно вистрелила. До того ж усе співпало з датою початку Революції Гідності. Тож парламентарі гарячково почали придумувати, що із цим усім робити. Вважаю, що поправку в Закон «Про ДБР» проголосують. На це є високі шанси. Бо в іншому разі депутати не виправдаються. От тільки, на превеликий жаль, швидких результатів ми не отримаємо. Бо існують технічні моменти: поки усі матеріали дійсно передадуть до ДБР, поки старі слідчі візьмуться до справи, а нові вникнуть у них. Це забере певний час», - пояснює експерт. Втім, за словами Олега Саакяна, кредит довіри суспільства буде діяти недовго. І максимум навесні треба буде показати хоч якісь проміжні результати діяльності та прозвітувати. «Та в цілому, побоююсь, це питання навіть не середньострокової перспективи. Щоб довести усе до кінця, знадобляться роки. Навіть досвід європейських країн, де правоохоронні органи працюють ефективно і є абсолютна політична воля, показує, що резонансні злочини не завжди швидко розслідують. А в специфічних умовах України розраховувати на швидкий результат взагалі не варто. У нас наявна інституційна слабкість: непрофесійність, дурість та нескоординованість дій відіграють свою роль. Це дозволяє ізсередини саботувати процес тим, хто не зацікавлений в розслідуванні, списуючи все на ці слабкості. Присутній і фактор неможливості захистити процес розслідування від політичних та корупційних впливів. Тому і чекати на вагомі зрушення не варто. На жаль», - констатує політолог. Олег Саакян нагадує, що справи Майдану та злочини режиму Януковича перерозподілили між різними правоохоронними органами. З одного боку, начебто усе вірно. Однак українське суспільство добряче заплутали. Тепер незрозуміло, хто і за що відповідальний, від кого і на що очікувати. Саме тому і падає суспільна підтримка цих інституцій. А ще виникає зневіра та апатія. Ну а людям нечистим на руку все це дозволяє ловити рибу в каламутній воді. «Вечірні Вісті» .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика