У додаток до формули Штайнмаєра, дострокових виборів і Мінських угод Зеленський отримав ще й газові пастки, – Валентин Наливайченко - «Происшествия» » «Новости Дня»
Мариетта
Опубликовано: 16:00, 11 декабря 2019
Украина / Происшествия и криминал

У додаток до формули Штайнмаєра, дострокових виборів і Мінських угод Зеленський отримав ще й газові пастки, – Валентин Наливайченко - «Происшествия»

Результати переговорів у нормандському форматі у Парижі свідчать: президент Володимир Зеленський взяв на себе не лише повне виконання Мінських угод, а й запровадження формули Штайнмаєра. Про це заявив...
У додаток до формули Штайнмаєра, дострокових виборів і Мінських угод Зеленський отримав ще й газові пастки, – Валентин Наливайченко - «Происшествия»
У додаток до формули Штайнмаєра, дострокових виборів і Мінських угод Зеленський отримав ще й газові пастки, – Валентин Наливайченко - «Происшествия»

Результати переговорів у нормандському форматі у Парижі свідчать: президент Володимир Зеленський взяв на себе не лише повне виконання Мінських угод, а й запровадження формули Штайнмаєра.


Про це заявив народний депутат від «Батьківщини» Валентин Наливайченко.


«Після опублікування комюніке про результати переговорів у Парижі столо зрозуміло що президент Володимир Зеленський взяв на себе повне виконання Мінських угод. Більше того, відтепер з чіткими строками запровадження формули Штайнмаєра», - написав політик.


За його словами, те, що Росії за підтримки Німеччини і Франції вдалося просунути формулу Штайнмаєра, є поразкою України.


«Вважаю, що президент України мав зняти в принципі це питання з порядку денного під час нормандської зустрічі. Тож Зеленському тепер доведеться розтлумачувати людям, як збирається Україна після його підпису застосовувати так звану формулу Штайнмаєра», - зазначив Валентин Наливайченко.


На його переконання, позиції України та президента Зеленського послабило те, що на переговорах у Парижі одночасно піднімалися питання миру і газу.


«Треба було спочатку домагатися миру, контролю над кордоном, а не отримати у додаток до формули Штайнмаєра, дострокових виборів і Мінських домовленостей - ще й газові пастки», - зауважив народний депутат.


Наливайченко також зазначив, що Зеленському не вдалося добитися бодай поступового повернення контролю за українсько-російським кордоном та інших заходів безпеки на тимчасово окупованих територіях.


«Маю на увазі деокупацію та демілітаризацію. І найголовніше: не вдалося добитися навіть постановки питання про деокупацію тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей», - сказав парламентарій.


Щодо обміну полонених, то Наливайченко звернув увагу на різну термінологію, яку вживає Київ і Москва. Українська сторона назвала це обміном «всіх на всіх», російська - «обміном встановлених осіб». І через це, вважає політик, найближчим часом можуть виникнути розбіжності у переговорному процесі щодо обміну.


«На моє переконання, українській делегації у Парижі (у складі якої були силовики) треба було одразу покласти на стіл списки всіх українців, які незаконно утримуються, і на нормандській четвірці чітко заявити: ось встановлені особи, і всіх цих людей ми вимагаємо до 31 грудня повернути!» - наголосив Валентин Наливайченко.



nalyvaichenko.org


...

Результати переговорів у нормандському форматі у Парижі свідчать: президент Володимир Зеленський взяв на себе не лише повне виконання Мінських угод, а й запровадження формули Штайнмаєра. Про це заявив народний депутат від «Батьківщини» Валентин Наливайченко. «Після опублікування комюніке про результати переговорів у Парижі столо зрозуміло що президент Володимир Зеленський взяв на себе повне виконання Мінських угод. Більше того, відтепер з чіткими строками запровадження формули Штайнмаєра», - написав політик. За його словами, те, що Росії за підтримки Німеччини і Франції вдалося просунути формулу Штайнмаєра, є поразкою України. «Вважаю, що президент України мав зняти в принципі це питання з порядку денного під час нормандської зустрічі. Тож Зеленському тепер доведеться розтлумачувати людям, як збирається Україна після його підпису застосовувати так звану формулу Штайнмаєра», - зазначив Валентин Наливайченко. На його переконання, позиції України та президента Зеленського послабило те, що на переговорах у Парижі одночасно піднімалися питання миру і газу. «Треба було спочатку домагатися миру, контролю над кордоном, а не отримати у додаток до формули Штайнмаєра, дострокових виборів і Мінських домовленостей - ще й газові пастки», - зауважив народний депутат. Наливайченко також зазначив, що Зеленському не вдалося добитися бодай поступового повернення контролю за українсько-російським кордоном та інших заходів безпеки на тимчасово окупованих територіях. «Маю на увазі деокупацію та демілітаризацію. І найголовніше: не вдалося добитися навіть постановки питання про деокупацію тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей», - сказав парламентарій. Щодо обміну полонених, то Наливайченко звернув увагу на різну термінологію, яку вживає Київ і Москва. Українська сторона назвала це обміном «всіх на всіх», російська - «обміном встановлених осіб». І через це, вважає політик, найближчим часом можуть виникнути розбіжності у переговорному процесі щодо обміну. «На моє переконання, українській делегації у Парижі (у складі якої були силовики) треба було одразу покласти на стіл списки всіх українців, які незаконно утримуються, і на нормандській четвірці чітко заявити: ось встановлені особи, і всіх цих людей ми вимагаємо до 31 грудня повернути!» - наголосив Валентин Наливайченко. nalyvaichenko.org .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика