Клопотенко: Зелений борщ може бути червоним - «Происшествия» » «Новости Дня»
Paterson
Опубликовано: 00:00, 25 июня 2021
Украина / Происшествия и криминал

Клопотенко: Зелений борщ може бути червоним - «Происшествия»

Сьогодні буду вас дивувати! По-перше, борщ може бути не лише червоним чи зеленим, а й жовтим. По-друге, зелений борщ може бути червоним. Заінтриговані? Тоді зараз все розповім по порядку. Більш за все...
Клопотенко: Зелений борщ може бути червоним - «Происшествия»
Клопотенко: Зелений борщ може бути червоним - «Происшествия»

Сьогодні буду вас дивувати! По-перше, борщ може бути не лише червоним чи зеленим, а й жовтим. По-друге, зелений борщ може бути червоним. Заінтриговані? Тоді зараз все розповім по порядку.


Більш за все ми звикли готувати різні варіації червоного борщу з буряком, іноді готуємо зелений борщ зі щавлем, а жовтий борщ з жовтого буряка взагалі мало хто робив. А що ж таке червоний зелений борщ? Це по-літньому освіжаюча смачна страва, яку здавна готували із буряковим квасом та ботвиною. Борщ зелений за рахунок власне зелені, а червоний - через додавання бурякового квасу, пише на власному сайті Євген Клоротенко, інформує UAINFO.org.


Буряковий квас був в основі багатьох варіантів борщу, але сьогодні ми приготуємо варіацію на нього. Просто додамо до бурякового фрешу хлібний квас. Із зелені я обрав щавель для кислинки та мангольд, це таке бадилля буряка. Але ви можете експериментувати й додавати будь-яку зелень, яка у вас є. Ще я додав відварену картоплю та запечений чи відварений буряк. Тут теж можна трохи відступати від рецепту та взяти, наприклад, моркву замість картоплі, як вам більше подобається. 


Загалом у вас вийде неймовірно насичена смаками та водночас легка страва, де буде відчуватися і кислинка щавлю, і солодкуватість буряка, й приємний смак квасу із фрешем. Я просто впевнений, що це справжній порятунок у літню спеку, та ще й зі щирим українським післясмаком.


Інгредієнти:


2 великих буряки (сирих)


2 буряки (варених або запечених)


1 склянка хлібного квасу


1 пучок щавлю


2 картоплі (варених в мундирі)


1 ст. л. солодкої гірчиці (на порцію)


80 г мангольду (або міксу салатів)


до смаку сіль і перець


Приготування:


Сирий буряк (2 шт.) очистіть і наріжте довільними великими шматочками.


Потім вичавіть сік за допомогою соковижималки. Я використовував шнекову соковижималку, але ви можете взяти будь-яку іншу. 


З'єднайте отриманий фреш з 1 склянкою хлібного квасу. Співвідношення повинно вийти приблизно 1:1, кількість фрешу залежить від розміру буряка. Додайте трохи солі за смаком.


Два запечених або відварених буряки очистіть від шкірки і наріжте середніми кубиками.


Дві відварених в мундирі картоплини очистіть і наріжте приблизно такими ж кубиками, як і буряк. З'єднайте овочі в одній великій мисці.


Мангольд теж помийте і крупно порубайте. Якщо у вас досить дрібні паростки буряків, можна залишити їх цілими. Перекладіть зелень в миску до овочів.


Добре помийте пучок щавлю і досить крупно порубайте листя, попередньо відрізавши стебла.


Викладіть щавель в миску до решти інгредієнтів і додайте сіль і перець до смаку.


У кожну тарілку, в якій будете подавати холодний борщ, викладіть по 1 ч. л. солодкої гірчиці.


Додайте картоплю, кубики запеченого буряка, зелень і залийте сумішшю бурякового фрешу і квасу. 


Євген КЛОПОТЕНКО


...

Сьогодні буду вас дивувати! По-перше, борщ може бути не лише червоним чи зеленим, а й жовтим. По-друге, зелений борщ може бути червоним. Заінтриговані? Тоді зараз все розповім по порядку. Більш за все ми звикли готувати різні варіації червоного борщу з буряком, іноді готуємо зелений борщ зі щавлем, а жовтий борщ з жовтого буряка взагалі мало хто робив. А що ж таке червоний зелений борщ? Це по-літньому освіжаюча смачна страва, яку здавна готували із буряковим квасом та ботвиною. Борщ зелений за рахунок власне зелені, а червоний - через додавання бурякового квасу, пише на власному сайті Євген Клоротенко, інформує UAINFO.org. Буряковий квас був в основі багатьох варіантів борщу, але сьогодні ми приготуємо варіацію на нього. Просто додамо до бурякового фрешу хлібний квас. Із зелені я обрав щавель для кислинки та мангольд, це таке бадилля буряка. Але ви можете експериментувати й додавати будь-яку зелень, яка у вас є. Ще я додав відварену картоплю та запечений чи відварений буряк. Тут теж можна трохи відступати від рецепту та взяти, наприклад, моркву замість картоплі, як вам більше подобається. Загалом у вас вийде неймовірно насичена смаками та водночас легка страва, де буде відчуватися і кислинка щавлю, і солодкуватість буряка, й приємний смак квасу із фрешем. Я просто впевнений, що це справжній порятунок у літню спеку, та ще й зі щирим українським післясмаком. Інгредієнти: 2 великих буряки (сирих) 2 буряки (варених або запечених) 1 склянка хлібного квасу 1 пучок щавлю 2 картоплі (варених в мундирі) 1 ст. л. солодкої гірчиці (на порцію) 80 г мангольду (або міксу салатів) до смаку сіль і перець Приготування: Сирий буряк (2 шт.) очистіть і наріжте довільними великими шматочками. Потім вичавіть сік за допомогою соковижималки. Я використовував шнекову соковижималку, але ви можете взяти будь-яку іншу. З'єднайте отриманий фреш з 1 склянкою хлібного квасу. Співвідношення повинно вийти приблизно 1:1, кількість фрешу залежить від розміру буряка. Додайте трохи солі за смаком. Два запечених або відварених буряки очистіть від шкірки і наріжте середніми кубиками. Дві відварених в мундирі картоплини очистіть і наріжте приблизно такими ж кубиками, як і буряк. З'єднайте овочі в одній великій мисці. Мангольд теж помийте і крупно порубайте. Якщо у вас досить дрібні паростки буряків, можна залишити їх цілими. Перекладіть зелень в миску до овочів. Добре помийте пучок щавлю і досить крупно порубайте листя, попередньо відрізавши стебла. Викладіть щавель в миску до решти інгредієнтів і додайте сіль і перець до смаку. У кожну тарілку, в якій будете подавати холодний борщ, викладіть по 1 ч. л. солодкої гірчиці. Додайте картоплю, кубики запеченого буряка, зелень і залийте сумішшю бурякового фрешу і квасу. Євген КЛОПОТЕНКО .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика