Українська ДНК – без рабської філософії: у Києві презентували унікальну арт-книгу "Slavs not slaves" (відео) - «Происшествия» » «Новости Дня»
Захар
Опубликовано: 00:00, 13 ноября 2021
Украина / Происшествия и криминал

Українська ДНК – без рабської філософії: у Києві презентували унікальну арт-книгу "Slavs not slaves" (відео) - «Происшествия»

Катерина Костенко У Києві відбулася презентація унікальної арт-книги "Slavs not slaves" Катерини Костенко про самоідентифікацію слов'янської жінки, місце слов'янок у сучасному світі, інформує UAINFO.org. Авторка проєкту...
Українська ДНК – без рабської філософії: у Києві презентували унікальну арт-книгу "Slavs not slaves" (відео) - «Происшествия»
Українська ДНК – без рабської філософії: у Києві презентували унікальну арт-книгу "Slavs not slaves" (відео) - «Происшествия»

Катерина Костенко


У Києві відбулася презентація унікальної арт-книги "Slavs not slaves" Катерини Костенко про самоідентифікацію слов'янської жінки, місце слов'янок у сучасному світі, інформує UAINFO.org.


Авторка проєкту Катерина Костенко - випускниця Інституту моди та дизайну "Marangoni", артстилістка, дослідниця історії стилів та моди, дизайнерка, продюсерка, трендвочер, що тривалий час проживає за кордоном, у своєму артпроєкті говорить про те, що слов'янки - зовсім не такі, якими їх бачать у світі. Вони розумні, сильні волею, працьовиті, творчі і, звичайно, жіночні, красиві, люблячі. Вони ніколи не стояли за спиною чоловіка, завжди поряд, а коли треба - брали у свої руки владу.


"Нехай це звучить пафосно, але я можу сказати, що до реалізації цього проекту йшла все своє творче життя. Працюючи над ним, заглиблюючись у дослідження, я зрозуміла, що у нас в Україні культивується дуже вузький сегмент нашої історії, а загальна мозаїка культурного коду розмита. Зроблено багато, щоб вона забулася. Сучасна слов'янка розкриє у собі величезний ресурс - код нації, який потенційно зможе транслювати як зовнішньому світу, так і своїм нащадкам", - говорить авторка.


 

Ця книга дає можливість дослідити себе і дізнатися, чиїх генетичних рис, закладених в образах - Трипільської принцеси, Амазонки, Макоши,Амаги, Заріни, - найбільше проявляється в кожній із сучасних українок


"Коли люди усвідомлюють, хто вони, звідки вони, коли вони розуміють свої цінності, свою силу, їм набагато легше рухатися в цьому світі", - переконана Наталія Федорчук, засновниця ГО Міжнародний жіночий рух "За сімейні цінності".


Головною героїнею проєкту стала Ольга Сумська в образі богині родючості Макоші. Актриса знялася у сукнях зі своєї власної колекції RIDNА, яка органічно вписалася у концепцію та бачення проєкту.


"Макоша - це родинне щастя, це традиції, це благородство, це наставництво в першу чергу, і родючість. Ось це   найважливіші, унікальні риси цієї героїні. Жінка, яка несе у собі несамовиту жіночу силу і  не бачить перепон", - так охаректиризувала свою героїню Сумська. 




У зйомках фотоілюстрацій для книги також були задіяні відомі українки: журналістка Ярослава Коба в образі скіфської принцеси, стилістка Інна Бернадіні в образі принцеси Фенікс, гімнастка Валерия Юзвяк в образі трипільської принцеси, бізнеследі Інга Кучеєва в образі амазонки та студентка Аліна Межировська в образі принцеси  Амаги. Фотографом проєкту виступив Дмитро Баранов.







 

UAINFO


...

Катерина Костенко У Києві відбулася презентація унікальної арт-книги "Slavs not slaves" Катерини Костенко про самоідентифікацію слов'янської жінки, місце слов'янок у сучасному світі, інформує UAINFO.org. Авторка проєкту Катерина Костенко - випускниця Інституту моди та дизайну "Marangoni", артстилістка, дослідниця історії стилів та моди, дизайнерка, продюсерка, трендвочер, що тривалий час проживає за кордоном, у своєму артпроєкті говорить про те, що слов'янки - зовсім не такі, якими їх бачать у світі. Вони розумні, сильні волею, працьовиті, творчі і, звичайно, жіночні, красиві, люблячі. Вони ніколи не стояли за спиною чоловіка, завжди поряд, а коли треба - брали у свої руки владу. "Нехай це звучить пафосно, але я можу сказати, що до реалізації цього проекту йшла все своє творче життя. Працюючи над ним, заглиблюючись у дослідження, я зрозуміла, що у нас в Україні культивується дуже вузький сегмент нашої історії, а загальна мозаїка культурного коду розмита. Зроблено багато, щоб вона забулася. Сучасна слов'янка розкриє у собі величезний ресурс - код нації, який потенційно зможе транслювати як зовнішньому світу, так і своїм нащадкам", - говорить авторка. Ця книга дає можливість дослідити себе і дізнатися, чиїх генетичних рис, закладених в образах - Трипільської принцеси, Амазонки, Макоши,Амаги, Заріни, - найбільше проявляється в кожній із сучасних українок "Коли люди усвідомлюють, хто вони, звідки вони, коли вони розуміють свої цінності, свою силу, їм набагато легше рухатися в цьому світі", - переконана Наталія Федорчук, засновниця ГО Міжнародний жіночий рух "За сімейні цінності". Головною героїнею проєкту стала Ольга Сумська в образі богині родючості Макоші. Актриса знялася у сукнях зі своєї власної колекції RIDNА, яка органічно вписалася у концепцію та бачення проєкту. "Макоша - це родинне щастя, це традиції, це благородство, це наставництво в першу чергу, і родючість. Ось це найважливіші, унікальні риси цієї героїні. Жінка, яка несе у собі несамовиту жіночу силу і не бачить перепон", - так охаректиризувала свою героїню Сумська. У зйомках фотоілюстрацій для книги також були задіяні відомі українки: журналістка Ярослава Коба в образі скіфської принцеси, стилістка Інна Бернадіні в образі принцеси Фенікс, гімнастка Валерия Юзвяк в образі трипільської принцеси, бізнеследі Інга Кучеєва в образі амазонки та студентка Аліна Межировська в образі принцеси Амаги. Фотографом проєкту виступив Дмитро Баранов. UAINFO .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика