В інтересах Пакистану і Індії взяти справу під контроль - «Мир» » «Новости Дня»
Ярослава
Опубликовано: 18:02, 12 марта 2019
Мир / Украина

В інтересах Пакистану і Індії взяти справу під контроль - «Мир»

Для Пакистану і Індії Кашмір перетворився на діючий вулкан, територіальна суперечка про його приналежність існує давно і найближчим часом не буде вирішена. Остаточно владнати протиріччя неможливо через тиск з боку...
В інтересах Пакистану і Індії взяти справу під контроль - «Мир»

Для Пакистану і Індії Кашмір перетворився на діючий вулкан, територіальна суперечка про його приналежність існує давно і найближчим часом не буде вирішена. Остаточно владнати протиріччя неможливо через тиск з боку суспільства обох ядерних держав, які тільки нагнітають атмосферу. У ситуації, що склалася, залагодити конфлікт можна тільки шляхом своєчасного припинення ударів. Загалом ні Індія, ні Пакистан не готові до великомасштабного військового зіткнення.


Конфлікт був викликаний інцидентом, що стався 14 лютого. Тоді на території підконтрольного Індії Кашміру смертник підірвав військовий загін, в результаті чого загинуло 44 людини. І хоча збитий індійський літак вже розгнівав виборців, продовження бойових дій створює ще більшу загрозу.


Кашмір зараз є пороховою бочкою, і Індія з Пакистаном абсолютно не готові підпалити гніт. Імран Хан отримав пост прем'єр-міністра лише півроку тому, а Моді планує поборотися за переобрання. Незважаючи на підбурювання ЗМІ, війна - це не те, чого від них нині чекають народи Пакистану і Індії.


Останніми роками істотно збільшився розрив у реальній силі цих двох країн, і оскільки обидві вони є ядерними державами, у Індії не вийде за допомогою цієї різниці залякувати свого опонента. Набирає обертів індійський націоналізм, який політики прагнуть взяти під контроль і використовувати в своїх інтересах. Пакистан усвідомлює відсутність стратегічної переваги перед Індією і те, чим для нього може закінчитися подібний конфлікт. Але і в Пакистані ситуація ускладнюється націоналістичними настроями громадян, перед якими уряд просто не може визнати свою поразку.


І як би далеко не зайшов конфлікт, сторони мають рано чи пізно його зупинити. Але краще вже рано, ніж пізно, поки це ще можна зробити за власною ініціативою.


Ситуація багато в чому ускладнюється тим, що уряди обох країн йдуть на поводі у народу, який не бажає поступатись, а не направляють його настрої в потрібне русло. Одним словом, всі суперечки, що існують між Пакистаном і Індією, походять від шуму, створюваного радикальними силами, від них же залежатиме рішення про вирішальний удар по супернику. Майбутнє обох країн залежить від уміння урядів Індії та Пакистану керувати своїми державами. Якщо сторони й надалі ігноруватимуть ворожість і злопам'ятність своїх народів по відношенню один до одного, то катастрофи не минути.


В Індії не раз траплялися виступи радикальних сил, цьому можна поспівчувати. Одним із принципів індійсько-пакистанської дружби стала саме спільна протидія радикалам і терористам, то, може, разом країнам вдасться більш ефективно боротися з цією проблемою. Процвітання Індії і Пакистану залежить від миру і стабільності у всій Південній Азії. Нью-Делі й Ісламабад повинні співпрацювати в питанні боротьби з радикальними силами, щоб знизити рівень націоналізму і зміцнити раціональний підхід до вирішення наявних проблем.


Хуаньцю шибао, Китай


(Матеріал публікується зі скороченнями)


...

Для Пакистану і Індії Кашмір перетворився на діючий вулкан, територіальна суперечка про його приналежність існує давно і найближчим часом не буде вирішена. Остаточно владнати протиріччя неможливо через тиск з боку суспільства обох ядерних держав, які тільки нагнітають атмосферу. У ситуації, що склалася, залагодити конфлікт можна тільки шляхом своєчасного припинення ударів. Загалом ні Індія, ні Пакистан не готові до великомасштабного військового зіткнення. Конфлікт був викликаний інцидентом, що стався 14 лютого. Тоді на території підконтрольного Індії Кашміру смертник підірвав військовий загін, в результаті чого загинуло 44 людини. І хоча збитий індійський літак вже розгнівав виборців, продовження бойових дій створює ще більшу загрозу. Кашмір зараз є пороховою бочкою, і Індія з Пакистаном абсолютно не готові підпалити гніт. Імран Хан отримав пост прем'єр-міністра лише півроку тому, а Моді планує поборотися за переобрання. Незважаючи на підбурювання ЗМІ, війна - це не те, чого від них нині чекають народи Пакистану і Індії. Останніми роками істотно збільшився розрив у реальній силі цих двох країн, і оскільки обидві вони є ядерними державами, у Індії не вийде за допомогою цієї різниці залякувати свого опонента. Набирає обертів індійський націоналізм, який політики прагнуть взяти під контроль і використовувати в своїх інтересах. Пакистан усвідомлює відсутність стратегічної переваги перед Індією і те, чим для нього може закінчитися подібний конфлікт. Але і в Пакистані ситуація ускладнюється націоналістичними настроями громадян, перед якими уряд просто не може визнати свою поразку. І як би далеко не зайшов конфлікт, сторони мають рано чи пізно його зупинити. Але краще вже рано, ніж пізно, поки це ще можна зробити за власною ініціативою. Ситуація багато в чому ускладнюється тим, що уряди обох країн йдуть на поводі у народу, який не бажає поступатись, а не направляють його настрої в потрібне русло. Одним словом, всі суперечки, що існують між Пакистаном і Індією, походять від шуму, створюваного радикальними силами, від них же залежатиме рішення про вирішальний удар по супернику. Майбутнє обох країн залежить від уміння урядів Індії та Пакистану керувати своїми державами. Якщо сторони й надалі ігноруватимуть ворожість і злопам'ятність своїх народів по відношенню один до одного, то катастрофи не минути. В Індії не раз траплялися виступи радикальних сил, цьому можна поспівчувати. Одним із принципів індійсько-пакистанської дружби стала саме спільна протидія радикалам і терористам, то, може, разом країнам вдасться більш ефективно боротися з цією проблемою. Процвітання Індії і Пакистану залежить від миру і стабільності у всій Південній Азії. Нью-Делі й Ісламабад повинні співпрацювати в питанні боротьби з радикальними силами, щоб знизити рівень націоналізму і зміцнити раціональний підхід до вирішення наявних проблем. Хуаньцю шибао, Китай (Матеріал публікується зі скороченнями) .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика