Інноваційний розвиток збереже інтелектуальну еліту: експерти про Новий економічний курс - «Мир» » «Новости Дня»
Евлампия
Опубликовано: 15:16, 13 марта 2019
Мир / Украина

Інноваційний розвиток збереже інтелектуальну еліту: експерти про Новий економічний курс - «Мир»

У Києві відбувся круглий стіл на тему «Інноваційний розвиток економіки України та Стратегія індустріалізації 4.0» у межах доопрацювання Нового економічного курсу, ініційованого Юлією Тимошенко. ...
Інноваційний розвиток збереже інтелектуальну еліту: експерти про Новий економічний курс - «Мир»

У Києві відбувся круглий стіл на тему «Інноваційний розвиток економіки України та Стратегія індустріалізації 4.0» у межах доопрацювання Нового економічного курсу, ініційованого Юлією Тимошенко.


Група експертів розглянули стратегію інноваційного розвитку країни. Зокрема, йшлося про створення умов для зростання економіки, про зміну моделі економіки з сировинної, часто з монопольним ринком, який контролюють певні олігархічні групи, на модель інноваційного зростання, розповів засновник Експертно-аналітичного центру «Оптіма» Віталій Ломакович.


«Саме за участі держави створюються так звані «екосистеми інноваційних кластерів» у різних галузях економіки, починаючи від промислового сегмента і закінчуючи сегментом ІТ-індустрії. І нині ми плануємо обговорити практичне питання - реалізацію інноваційного розвитку України на прикладі промислового Hi-Tec сегментів», - зазначив він.


Таким чином, ми збережемо ту інтелектуальну еліту, «яка нині втрачається внаслідок відсталої моделі розвитку України», коли люди шукають реалізацію своїх талантів закордоном, наголосив засновник Експертно-аналітичного центру «Оптіма».




Він наголосив, у майбутньому ми перейдемо від сировинної моделі розвитку до моделі розвитку, коли в економіці превалюють продукти або послуги з високою доданою вартістю, що дає змогу підняти благополуччя людей, які безпосередньо залучені у цих секторах, а також тих людей, які працюють в допоміжних секторах економіки через зростання заробітних плат.


«У високоінтелектуальних, високоінноваційних продуктах має місце вагома частка доданої вартості, а значить - це дає можливість суттєво збільшувати оплату праці людей, які залучені в цих секторах. Відповідно, з цього ми маємо ефект збільшення податкового надходження у бюджет, збільшення бюджету України загалом і збільшення ВВП України на душу населення. Тому, це є дуже важливим і визначальним для того, яким чином розвиватиметься економіка України у найближчі п'ять років», - резюмував В. Ломакович.


У засіданні Круглого столу взяли участь провідні експерти, члени профільних асоціацій, підприємці, промисловці, інноватори, науковці і практики, які прагнуть позитивних змін в країні і бажають стати учасниками процесу доопрацювання «Нового курсу України».


У засіданні Круглого столу взяли участь провідні експерти, члени профільних асоціацій, підприємці, промисловці, інноватори, науковці і практики, які прагнуть позитивних змін в країні і бажають стати учасниками процесу доопрацювання «Нового курсу України».




ba.org.ua


...

У Києві відбувся круглий стіл на тему «Інноваційний розвиток економіки України та Стратегія індустріалізації 4.0» у межах доопрацювання Нового економічного курсу, ініційованого Юлією Тимошенко. Група експертів розглянули стратегію інноваційного розвитку країни. Зокрема, йшлося про створення умов для зростання економіки, про зміну моделі економіки з сировинної, часто з монопольним ринком, який контролюють певні олігархічні групи, на модель інноваційного зростання, розповів засновник Експертно-аналітичного центру «Оптіма» Віталій Ломакович. «Саме за участі держави створюються так звані «екосистеми інноваційних кластерів» у різних галузях економіки, починаючи від промислового сегмента і закінчуючи сегментом ІТ-індустрії. І нині ми плануємо обговорити практичне питання - реалізацію інноваційного розвитку України на прикладі промислового Hi-Tec сегментів», - зазначив він. Таким чином, ми збережемо ту інтелектуальну еліту, «яка нині втрачається внаслідок відсталої моделі розвитку України», коли люди шукають реалізацію своїх талантів закордоном, наголосив засновник Експертно-аналітичного центру «Оптіма». Він наголосив, у майбутньому ми перейдемо від сировинної моделі розвитку до моделі розвитку, коли в економіці превалюють продукти або послуги з високою доданою вартістю, що дає змогу підняти благополуччя людей, які безпосередньо залучені у цих секторах, а також тих людей, які працюють в допоміжних секторах економіки через зростання заробітних плат. «У високоінтелектуальних, високоінноваційних продуктах має місце вагома частка доданої вартості, а значить - це дає можливість суттєво збільшувати оплату праці людей, які залучені в цих секторах. Відповідно, з цього ми маємо ефект збільшення податкового надходження у бюджет, збільшення бюджету України загалом і збільшення ВВП України на душу населення. Тому, це є дуже важливим і визначальним для того, яким чином розвиватиметься економіка України у найближчі п'ять років», - резюмував В. Ломакович. У засіданні Круглого столу взяли участь провідні експерти, члени профільних асоціацій, підприємці, промисловці, інноватори, науковці і практики, які прагнуть позитивних змін в країні і бажають стати учасниками процесу доопрацювання «Нового курсу України». У засіданні Круглого столу взяли участь провідні експерти, члени профільних асоціацій, підприємці, промисловці, інноватори, науковці і практики, які прагнуть позитивних змін в країні і бажають стати учасниками процесу доопрацювання «Нового курсу України». ba.org.ua .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика