«Без мирної та цілісної України не може бути мирної та цілісної Європи» - «Мир» » «Новости Дня»
Марта
Опубликовано: 12:39, 15 апреля 2019
Мир / Украина

«Без мирної та цілісної України не може бути мирної та цілісної Європи» - «Мир»

В Україні нині розпочинається новий політичний сезон. І на порядку денному є два найголовніші питання - чи збережеться статус-кво в системі управління державою, і, звісно, як повернути мир та цілісність наших територій?...
«Без мирної та цілісної України не може бути мирної та цілісної Європи» - «Мир»
«Без мирної та цілісної України не може бути мирної та цілісної Європи» - «Мир»

В Україні нині розпочинається новий політичний сезон. І на порядку денному є два найголовніші питання - чи збережеться статус-кво в системі управління державою, і, звісно, як повернути мир та цілісність наших територій? Про це говорила лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко під час 12-го Київського безпекового форуму «Невтомна хвиля: Стратегічний вибір України та Заходу».


«Як би не завершилася президентська кампанія і хто б не переміг, нічого миттєво не зміниться. І у нас буде багато важкої роботи. Тож наше завдання усім засукати рукава й почати працювати, щоб не допустити збереження статус-кво корупційних змов. Ми мусимо довести, що цю систему управління державою можна змінити. Хочу сказати, що і я, і наша команда робитимемо усе можливе для цього. Тому що для нас це не служіння черговому президенту, для нас це служіння Україні», - наголосила Юлія Тимошенко.


Політик нагадала, що її команда разом із сотнями експертів напрацювала фундаментальний документ - «Новий курс», який був розроблений не під вибори, а саме для того, щоб змінити систему. Втім, на думку Тимошенко, для того, щоб зробити Україну щасливою, треба брати усе найкраще. В тому числі і з програм кандидатів у президенти.


Найважливіше питання наразі - встановлення миру та відновлення територіальної цілісності. Тимошенко нагадала, що нещодавно міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас в ООН зробив вагому заяву щодо того, що треба посилити дорожню карту щодо ядерного роззброєння. За словами лідера «Батьківщини», це дуже правильна мета. От тільки слід згадати про Україну, яка багато років тому відмовилась від ядерної зброї в обмін ні на що. І якщо нині не будуть виконані взяті перед нею міжнародні зобов'язання, не буде відновлена територіальна цілісність та встановлений мир, то ці дорожні карти виглядатимуть непереконливими.


«Тож я думаю, що наше питання має бути поставлене в контексті світового прагнення до демілітаризації. І тоді воно буде правильно вирішене. І зараз буде відкрито вікно можливостей, щоб посилити переговорні процеси й вийти на більш високий рівень... Без мирної та цілісної України не може бути мирної та цілісної Європи», - констатувала Тимошенко.


Разом із тим політик нагадала про важливість переходу до Будапештського переговорного процесу. Коли переговори проходять на рівні президентів та прем'єрів країн, які такі гарантії давали, - це вже принципово інша розмова, аніж та, що йде сьогодні. Тимошенко також нагадала, що вже два з половиною роки нормандський формат не збирався!


«Після виборів президента буде відкрите вікно можливостей, але не надовго. Тож не можна втрачати жодного дня. Але разом із тим треба розуміти, що додатково до усіх дипломатичних переговорів, посилення армії, вступу України до НАТО наша найпотужніша зброя - правильно організоване заможне і щасливе життя в Україні!», - завершила Юлія Тимошенко.



Микола БИКОВ


"Вечірні Вісті"


...

В Україні нині розпочинається новий політичний сезон. І на порядку денному є два найголовніші питання - чи збережеться статус-кво в системі управління державою, і, звісно, як повернути мир та цілісність наших територій? Про це говорила лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко під час 12-го Київського безпекового форуму «Невтомна хвиля: Стратегічний вибір України та Заходу». «Як би не завершилася президентська кампанія і хто б не переміг, нічого миттєво не зміниться. І у нас буде багато важкої роботи. Тож наше завдання усім засукати рукава й почати працювати, щоб не допустити збереження статус-кво корупційних змов. Ми мусимо довести, що цю систему управління державою можна змінити. Хочу сказати, що і я, і наша команда робитимемо усе можливе для цього. Тому що для нас це не служіння черговому президенту, для нас це служіння Україні», - наголосила Юлія Тимошенко. Політик нагадала, що її команда разом із сотнями експертів напрацювала фундаментальний документ - «Новий курс», який був розроблений не під вибори, а саме для того, щоб змінити систему. Втім, на думку Тимошенко, для того, щоб зробити Україну щасливою, треба брати усе найкраще. В тому числі і з програм кандидатів у президенти. Найважливіше питання наразі - встановлення миру та відновлення територіальної цілісності. Тимошенко нагадала, що нещодавно міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас в ООН зробив вагому заяву щодо того, що треба посилити дорожню карту щодо ядерного роззброєння. За словами лідера «Батьківщини», це дуже правильна мета. От тільки слід згадати про Україну, яка багато років тому відмовилась від ядерної зброї в обмін ні на що. І якщо нині не будуть виконані взяті перед нею міжнародні зобов'язання, не буде відновлена територіальна цілісність та встановлений мир, то ці дорожні карти виглядатимуть непереконливими. «Тож я думаю, що наше питання має бути поставлене в контексті світового прагнення до демілітаризації. І тоді воно буде правильно вирішене. І зараз буде відкрито вікно можливостей, щоб посилити переговорні процеси й вийти на більш високий рівень. Без мирної та цілісної України не може бути мирної та цілісної Європи», - констатувала Тимошенко. Разом із тим політик нагадала про важливість переходу до Будапештського переговорного процесу. Коли переговори проходять на рівні президентів та прем'єрів країн, які такі гарантії давали, - це вже принципово інша розмова, аніж та, що йде сьогодні. Тимошенко також нагадала, що вже два з половиною роки нормандський формат не збирався! «Після виборів президента буде відкрите вікно можливостей, але не надовго. Тож не можна втрачати жодного дня. Але разом із тим треба розуміти, що додатково до усіх дипломатичних переговорів, посилення армії, вступу України до НАТО наша найпотужніша зброя - правильно організоване заможне і щасливе життя в Україні!», - завершила Юлія Тимошенко. Микола БИКОВ "Вечірні Вісті" .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика