Бортнік: Простежується бажання керівництва "Нафтогазу" урвати грошей з кишень українців, паралельно спровокувавши хвилю інфляції - «Мир» » «Новости Дня»
Руслан
Опубликовано: 00:00, 18 декабря 2021
Мир / Украина

Бортнік: Простежується бажання керівництва "Нафтогазу" урвати грошей з кишень українців, паралельно спровокувавши хвилю інфляції - «Мир»

"Вчора Вітренко заявив, що потрібно підвищувати ціни й переходити на біопаливо, бо в Європі по 40 тис. грн./1тис. м3 а у нас населенню 8 тис. грн./1тис. м3", - про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише політолог...
Бортнік: Простежується бажання керівництва "Нафтогазу" урвати грошей з кишень українців, паралельно спровокувавши хвилю інфляції - «Мир»
Бортнік: Простежується бажання керівництва "Нафтогазу" урвати грошей з кишень українців, паралельно спровокувавши хвилю інфляції - «Мир»

"Вчора Вітренко заявив, що потрібно підвищувати ціни й переходити на біопаливо, бо в Європі по 40 тис. грн./1тис. м3 а у нас населенню 8 тис. грн./1тис. м3", - про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише політолог Руслан Бортнік, інформує UAINFO.org.   


"1. Так ось, 40 тис. грн. - це ціна термінових контрактів, 80% контрактів в Європі довготривалі - й вартість газу по ним (дуже середня) 300-600 дол. США - 8-14 тис. грн. (є і по 150). А ніякі не 40!!! Навіть на 2022 рук контракти виросли лише до 732 дол. США - 20 тис. грн. - ніякими 40 там і не пахне.


2. По друге: споживання газу в Україні складає біля 30 млрд. м3 в рік, а добування - 20 млрд.м.3. З них населення - 8 млрд, + компанії житлово-комунального господарства - 5 = загалом 13 млрд.м3. Собівартість цього газу - 2-5 тис. грн. Свого газу вистачає для населення та ЖКГ - не вистачає для економіки.


Тому жодної доцільності підвищувати ціну для населення немає (можна навіть знижувати), й економічної також, натомість простежується бажання керівництва Нафтогазу урвати з кишень українців, паралельно спровокувавши хвилю інфляції і вбиваючи виробництво, користуючись інформаційним хайпом", - завершує політолог.


...

"Вчора Вітренко заявив, що потрібно підвищувати ціни й переходити на біопаливо, бо в Європі по 40 тис. грн./1тис. м3 а у нас населенню 8 тис. грн./1тис. м3", - про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише політолог Руслан Бортнік, інформує UAINFO.org. "1. Так ось, 40 тис. грн. - це ціна термінових контрактів, 80% контрактів в Європі довготривалі - й вартість газу по ним (дуже середня) 300-600 дол. США - 8-14 тис. грн. (є і по 150). А ніякі не 40!!! Навіть на 2022 рук контракти виросли лише до 732 дол. США - 20 тис. грн. - ніякими 40 там і не пахне. 2. По друге: споживання газу в Україні складає біля 30 млрд. м3 в рік, а добування - 20 млрд.м.3. З них населення - 8 млрд, компанії житлово-комунального господарства - 5 = загалом 13 млрд.м3. Собівартість цього газу - 2-5 тис. грн. Свого газу вистачає для населення та ЖКГ - не вистачає для економіки. Тому жодної доцільності підвищувати ціну для населення немає (можна навіть знижувати), й економічної також, натомість простежується бажання керівництва Нафтогазу урвати з кишень українців, паралельно спровокувавши хвилю інфляції і вбиваючи виробництво, користуючись інформаційним хайпом", - завершує політолог. .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика