У Харкові викрили банду "чорних ріелторів" - «Политика» » «Новости Дня»
Феликс
Опубликовано: 12:46, 06 июня 2019
Политика / Украина

У Харкові викрили банду "чорних ріелторів" - «Политика»

Поліція припинила діяльність групи «чорних ріелторів» в Харкові. Викрили зловмисників детективи слідчого управління ГУНП в Харківській області. "В даний час встановлено 10 епізодів незаконного...
У Харкові викрили банду "чорних ріелторів" - «Политика»
У Харкові викрили банду "чорних ріелторів" - «Политика»

Поліція припинила діяльність групи «чорних ріелторів» в Харкові. Викрили зловмисників детективи слідчого управління ГУНП в Харківській області.


"В даний час встановлено 10 епізодів незаконного заволодіння нерухомим майном громадян групою зазначених осіб. Сума завданих збитків становить понад 5 млн гривень", - повідомили у відділі комунікації поліції Харківської області.


Як було встановлено в ході слідства, організував злочинну схему раніше судимий харків'янин, який залучив до діяльності групи ще трьох осіб.


Зловмисники в період з 2016 по 2019 роки, діючи за попередньою змовою з приватними нотаріусами Харківського міського нотаріального округу та державними реєстраторами, шахрайським шляхом заволодівали нерухомим майном громадян.


Учасники групи підробляли довіреності на розпорядження майном та договори купівлі-продажу квартир від імені померлих осіб. Чоловіки підшукували нерухомість, власники якої померли та, в подальшому, використовуючи підроблену правовстановлюючу документацію на нерухомість, продавали покупцям вказане майно від імені несправжніх власників. З метою реалізації своїх злочинних намірів, фігуранти підшукували осіб, які за грошову винагороду погоджувались видавати себе за власників квартир за підробленими документами.


Як розповіла слідчий з особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Харківській області Ганна Пєскова, в ході проведення спеціальної операції із викриття членів злочинної групи, 5 червня детективами проведено 5 одночасних обшуків за місцями мешкання фігурантів. Правоохоронці виявили та вилучили підроблені документи та цифрову техніку, на якій вони виготовлялися, паспорти померлих осіб, носії інформації, а також грошові кошти, отримані злочинним шляхом.


Усім учасникам групи віком від 35 до 40 років вручені письмові повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3, 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.


Вирішується питання про обрання правопорушникам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Вживаються заходи щодо встановлення інших учасників та епізодів злочинної діяльності групи.



...

Поліція припинила діяльність групи «чорних ріелторів» в Харкові. Викрили зловмисників детективи слідчого управління ГУНП в Харківській області. "В даний час встановлено 10 епізодів незаконного заволодіння нерухомим майном громадян групою зазначених осіб. Сума завданих збитків становить понад 5 млн гривень", - повідомили у відділі комунікації поліції Харківської області. Як було встановлено в ході слідства, організував злочинну схему раніше судимий харків'янин, який залучив до діяльності групи ще трьох осіб. Зловмисники в період з 2016 по 2019 роки, діючи за попередньою змовою з приватними нотаріусами Харківського міського нотаріального округу та державними реєстраторами, шахрайським шляхом заволодівали нерухомим майном громадян. Учасники групи підробляли довіреності на розпорядження майном та договори купівлі-продажу квартир від імені померлих осіб. Чоловіки підшукували нерухомість, власники якої померли та, в подальшому, використовуючи підроблену правовстановлюючу документацію на нерухомість, продавали покупцям вказане майно від імені несправжніх власників. З метою реалізації своїх злочинних намірів, фігуранти підшукували осіб, які за грошову винагороду погоджувались видавати себе за власників квартир за підробленими документами. Як розповіла слідчий з особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Харківській області Ганна Пєскова, в ході проведення спеціальної операції із викриття членів злочинної групи, 5 червня детективами проведено 5 одночасних обшуків за місцями мешкання фігурантів. Правоохоронці виявили та вилучили підроблені документи та цифрову техніку, на якій вони виготовлялися, паспорти померлих осіб, носії інформації, а також грошові кошти, отримані злочинним шляхом. Усім учасникам групи віком від 35 до 40 років вручені письмові повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3, 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Вирішується питання про обрання правопорушникам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Вживаються заходи щодо встановлення інших учасників та епізодів злочинної діяльності групи. .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика