Юлія Тимошенко: Зростання доходів українців – це найбільша інвестиція в нашу економіку - «Политика» » «Новости Дня»
Bradberry
Опубликовано: 12:11, 25 июня 2019
Политика / Украина

Юлія Тимошенко: Зростання доходів українців – це найбільша інвестиція в нашу економіку - «Политика»

Підвищення доходів людей, працююча за європейськими стандартами банківська система, деофшоризація і нова податкова система - це ті кроки, які допоможуть нам підняти економіку досить швидко. Про це...
Юлія Тимошенко: Зростання доходів українців – це найбільша інвестиція в нашу економіку - «Политика»
Юлія Тимошенко: Зростання доходів українців – це найбільша інвестиція в нашу економіку - «Политика»

Підвищення доходів людей, працююча за європейськими стандартами банківська система, деофшоризація і нова податкова система - це ті кроки, які допоможуть нам підняти економіку досить швидко.


Про це заявила Юлія Тимошенко в програмі «Свобода слова» на телеканалі ICTV.


Насамперед, зазначила лідер «Батьківщини», необхідно пам'ятати, що найбільшими інвесторами економіки кожної країни є її власні громадяни.


Тому, переконана Голова партії, потрібно стимулювати зростання доходів українців, переглянути мінімальний прожитковий рівень та підняти зарплати за тарифною сіткою, «а не просто поставити всім майже однакову оплату праці».


Юлія Тимошенко зауважила, що українці апріорі не можуть конкурувати ні вдома, ні на світових ринках, якщо вітчизняна банківська система не працює, якщо кредити нашим підприємцям дають під 20% (а не 3-5%, як у світі), а умови для його отримання занадто жорсткі.


«Як може працювати економіка, якщо замість 70-80% ВВП, які мають бути спрямовані на кредитування, ми маємо всього 30% монетарної маси. Нашу економічну систему просто позбавили крові», - зауважила вона.


Доки ставка рефінансування буде понад 12-14% річних, коли в єврозоні національні банки кредитують комерційні під 0%, нас як економічну систему просто ліквідуватимуть, наголосила Голова партії.


Ще одним пріоритетом економічної політики має стати деофшоризація. Для цього «Батьківщиною» разом з міжнародними експертами розроблені та зареєстровані у 2016 році законопроєкти №4180 та № 4181. Ці два документи, запевнила Юлія Тимошенко, можуть в перший рік дати 67 млрд грн в доходи бюджету України.


Адже, як нагадала політик, за оцінками МВФ, тіньова економіка становить 44,8%: тобто майже половина економіки працює в тіньовій сфері, а це означає, що недоотримує бюджет, а люди - зарплати.


«Ухвалити закон про деофшоризацію - і тіньова економіка зменшиться суттєво. Але головна база тіньової економіки - недопустиме податкове законодавство. Треба негайно ухвалити новий Податковий кодекс», - підсумувала Юлія Тимошенко.


ba.org.ua


...

Підвищення доходів людей, працююча за європейськими стандартами банківська система, деофшоризація і нова податкова система - це ті кроки, які допоможуть нам підняти економіку досить швидко. Про це заявила Юлія Тимошенко в програмі «Свобода слова» на телеканалі ICTV. Насамперед, зазначила лідер «Батьківщини», необхідно пам'ятати, що найбільшими інвесторами економіки кожної країни є її власні громадяни. Тому, переконана Голова партії, потрібно стимулювати зростання доходів українців, переглянути мінімальний прожитковий рівень та підняти зарплати за тарифною сіткою, «а не просто поставити всім майже однакову оплату праці». Юлія Тимошенко зауважила, що українці апріорі не можуть конкурувати ні вдома, ні на світових ринках, якщо вітчизняна банківська система не працює, якщо кредити нашим підприємцям дають під 20% (а не 3-5%, як у світі), а умови для його отримання занадто жорсткі. «Як може працювати економіка, якщо замість 70-80% ВВП, які мають бути спрямовані на кредитування, ми маємо всього 30% монетарної маси. Нашу економічну систему просто позбавили крові», - зауважила вона. Доки ставка рефінансування буде понад 12-14% річних, коли в єврозоні національні банки кредитують комерційні під 0%, нас як економічну систему просто ліквідуватимуть, наголосила Голова партії. Ще одним пріоритетом економічної політики має стати деофшоризація. Для цього «Батьківщиною» разом з міжнародними експертами розроблені та зареєстровані у 2016 році законопроєкти №4180 та № 4181. Ці два документи, запевнила Юлія Тимошенко, можуть в перший рік дати 67 млрд грн в доходи бюджету України. Адже, як нагадала політик, за оцінками МВФ, тіньова економіка становить 44,8%: тобто майже половина економіки працює в тіньовій сфері, а це означає, що недоотримує бюджет, а люди - зарплати. «Ухвалити закон про деофшоризацію - і тіньова економіка зменшиться суттєво. Але головна база тіньової економіки - недопустиме податкове законодавство. Треба негайно ухвалити новий Податковий кодекс», - підсумувала Юлія Тимошенко. ba.org.ua .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика