Борис Тарасюк: Вступ до НАТО залежить від «домашньої роботи» України - «Общество» » «Новости Дня»
MacDonald
Опубликовано: 03:12, 05 апреля 2019
Общество / Украина

Борис Тарасюк: Вступ до НАТО залежить від «домашньої роботи» України - «Общество»

Україна не дотягує своєю внутрішньою політикою до критеріїв і стандартів, які існують в НАТО. Насамперед, це стосується не військових стандартів, а демократії, прав людини, верховенства права, боротьби з корупцією. ...
Борис Тарасюк: Вступ до НАТО залежить від «домашньої роботи» України - «Общество»
Борис Тарасюк: Вступ до НАТО залежить від «домашньої роботи» України - «Общество»

Україна не дотягує своєю внутрішньою політикою до критеріїв і стандартів, які існують в НАТО. Насамперед, це стосується не військових стандартів, а демократії, прав людини, верховенства права, боротьби з корупцією.


Про це заступник Голови партії «Батьківщина», народний депутат Борис Тарасюк сказав під час засідання круглого столу «70 років НАТО. Український вимір».


«НАТО було і залишається позитивним фактором європейської та глобальної безпеки і стабільності. З 70-ти років існування Альянсу, Україна має за плечима співпрацю тривалістю більше ніж 27 років. Перші контакти з представниками НАТО почалися восени 1991 року, і мені довелось брати участь у цих зустрічах та говорити про майбутнє членство України в Альянсі ще в ті далекі роки», - сказав досвідчений дипломат.


Він зазначив, що за цей час багато зроблено Україною та в Україні для того щоб наблизитись до НАТО, але, на жаль, не все.


«Багато треба зробити і в плані реалізації положень закону про національну оборону. Зокрема, забезпечити дієвість парламентського контролю за діяльністю розвідувальних органів і служби безпеки», - зазначив парламентарій.


Він переконаний, вступ до НАТО залежить від нашої домашньої роботи, але «у цьому питанні ми топчемося на місці багато років».


«Україна була найближче до Альянсу - до Плану дій щодо набуття членства (ПДЧ) - у 2006 році, і я особисто домовився з керівництвом НАТО щодо запрошення України до ПДЧ вже восени. Але 14 вересня 2006 року Янукович заявив керівництву НАТО, що «українці не готові до ПДЧ», і у такий спосіб зірвав наближення до Альянсу. Якби не внутрішні кульбіти, то у 2014 році Росія не наважилась би напасти на Україну», - наголосив Борис Тарасюк.


За його словами, за роки співробітництва України і НАТО багато чого досягнуто і зроблено.


«Маємо підстави висловлювати вдячність НАТО за допомогу та підтримку, яку ми отримуємо. І ми також маємо всі підстави сподіватися, що НАТО робитиме більше для України, особливо у цей складний період триваючої війни з Російською Федерацією», - підсумував політик.


ba.org.ua


...

Україна не дотягує своєю внутрішньою політикою до критеріїв і стандартів, які існують в НАТО. Насамперед, це стосується не військових стандартів, а демократії, прав людини, верховенства права, боротьби з корупцією. Про це заступник Голови партії «Батьківщина», народний депутат Борис Тарасюк сказав під час засідання круглого столу «70 років НАТО. Український вимір». «НАТО було і залишається позитивним фактором європейської та глобальної безпеки і стабільності. З 70-ти років існування Альянсу, Україна має за плечима співпрацю тривалістю більше ніж 27 років. Перші контакти з представниками НАТО почалися восени 1991 року, і мені довелось брати участь у цих зустрічах та говорити про майбутнє членство України в Альянсі ще в ті далекі роки», - сказав досвідчений дипломат. Він зазначив, що за цей час багато зроблено Україною та в Україні для того щоб наблизитись до НАТО, але, на жаль, не все. «Багато треба зробити і в плані реалізації положень закону про національну оборону. Зокрема, забезпечити дієвість парламентського контролю за діяльністю розвідувальних органів і служби безпеки», - зазначив парламентарій. Він переконаний, вступ до НАТО залежить від нашої домашньої роботи, але «у цьому питанні ми топчемося на місці багато років». «Україна була найближче до Альянсу - до Плану дій щодо набуття членства (ПДЧ) - у 2006 році, і я особисто домовився з керівництвом НАТО щодо запрошення України до ПДЧ вже восени. Але 14 вересня 2006 року Янукович заявив керівництву НАТО, що «українці не готові до ПДЧ», і у такий спосіб зірвав наближення до Альянсу. Якби не внутрішні кульбіти, то у 2014 році Росія не наважилась би напасти на Україну», - наголосив Борис Тарасюк. За його словами, за роки співробітництва України і НАТО багато чого досягнуто і зроблено. «Маємо підстави висловлювати вдячність НАТО за допомогу та підтримку, яку ми отримуємо. І ми також маємо всі підстави сподіватися, що НАТО робитиме більше для України, особливо у цей складний період триваючої війни з Російською Федерацією», - підсумував політик. ba.org.ua .

Следующая похожая новость...
Ctrl
Enter
Заметили ошЫбку
Выделите текст и нажмите Ctrl+Enter
Обсудить (0)

      
Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика Яндекс.Метрика